26/05 Tofino op zee en in de lucht

Door Christel Van De Wouwer - 27-05-2015 06:03

Deze morgen eens een simpel yoghurtje van de supermarkt voor ontbijt, we hebben even genoeg van spek en eieren en al wat er nog bij hoort.
Bovendien hadden we gisteren al voor deze voormiddag een heuse ' Whale Watching ' trip geboekt, en we willen natuurlijk het lot ook niet tarten door met een volle maag in een op de golvende dansende boot te gaan zitten :-)
Gelukkig hebben we geen van beiden problemen met zeeziekte.
Aan het bootagentschap aangekomen worden we in een vies felrood ' SafetySuit ' gestopt en marcheren we langs de kade aan boord van onze boot, bij Howie, onze walvisgids voor vandaag.
Howie vertelt ons dat hij zeer gepassioneerd is door zijn job, en gelijk heeft hij.
Binnen de kortste keren heeft hij in de verte een fontein ( die een walvis produceert bij het boven water komen ) ontdekt, en stuurt hij onze boot vakkundig die richting uit.  We hebben geluk, het blijken meerdere walvissen, grote en kleintjes, te zijn, en we kunnen ze een beetje volgen.  Foto's maken is niet zo makkelijk want ze duiken steeds op een andere plaats op en verdwijnen weer even snel als ze tevoorschijn komen, maar het is een schitterend zicht. Thanks Howie !
We zien en passant ook nog andere beestjes, zoals zeehonden, otters, zeearenden, enz ... Soms weten we niet waar eerst kijken.
Na een uur of 3 is het over met de pret, en moeten we terug aan wal voor Howie's volgende lading WhaleWatchers.
We maken nog een mooie wandeling over het strand, waar ook nog een paar diertjes de kop opsteken, waaronder een stel grappige vogeltjes, die enorm snel kunnen lopen als de golven wat dichterbij komen.
Na de wandeling staat nog een vlucht met een watervliegtuig op het programma ( veel foto'kes speciaal voor de Johan :-) )
Ook dat is een belevenis. we boeken 20 minuutjes, maar krijgen een half uurtje, en we hebben alweer het geluk om walvissen te zien, maar dan vanuit een ander perspectief als deze morgen ...
Maar buiten de visjes gewoon ook zeer de moeite, prachtige vergezichten en landschappen.
De fotokaartjes zijn helemaal vol na vandaag, en wij dik tevreden.
Morgen verder naar onze volgende etappe in Campbell River.

Reacties

Kari 27-05-2015 06:58

Waaauw het is precicies of ik ben iets op tv aan het volgen "Thuis Familie of Sturm der Liebe" in mijn geval :-) Elke morgend vol spanning wat er nu te beleven valt. Beetje verslavend :-) Prachtige foto's Rudy maar ook de jouwe hoor Christel. Prachtig en genieten maar, tot morgenvroeg in mijn geval xxx

Frank en Kari 27-05-2015 07:01

Ja manne, en vrouwe natuurlijk. Dat wordt een reis om nooit niet meer te vergeten.

ma 27-05-2015 19:55

alweer mooie fotos
men krijgt een vacantie gevoel als je al dat moois bekijkt
groetjes en een dikke kus voor jullie allebei geniet verder van jullie prachtige vacantie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan