30/05 - van Sechelt naar Whistler

Door Christel Van De Wouwer - 31-05-2015 06:23

Deze morgen heel vroeg vertrokken, want we moeten nog 1 ferry nemen, en we zouden graag op die van 8h20 zitten, anders moeten we weer een aantal uren wachten, en zijn we al een halve dag kwijt nog voor we vertrokken zijn :-)
Erg vinden we dat niet, want het hotel in Sechelt, The Driftwood Inn, trekt op niks, om het zacht uit te drukken, we zijn blij dat we er weg kunnen.
We zitten dus al rond 7h00 in de auto, zodat we goed op tijd zijn om mee te kunnen, want deze is namelijk de enige gratis ferry, en daar is het gewoon, first come, first go ...
We komen daar rond 7h30 toe, en we hadden gelijk om zo vroeg te gaan, want het is er al een drukte van jewelste, maar we zijn dus nog goed op tijd gelukkig :-)
Het is een gigantische ferryboot en de overtocht is er weer ééntje om in te kaderen, de bergen waar we naartoe varen, lijken met elke afgelegde mijl alleen maar groter en imposanter te worden.
Met alweer een schitterend zonnetje erbij kan de dag al niet meer stuk, zo veel moois te zien rondom ons ...
Op een klein uurtje zijn we aan de overkant, en tot aan Whistler zou het nog ong. een uurtje rijden zijn, maar we doen er uiteindelijk veel langer over.
Onderweg moeten we gewoon om de zoveel tijd stoppen om de prachtige natuur te bewonderen ( en te fotograferen :-) )
Op een 30-tal km voor Whistler zien we de 'Sea to Sky- Gondola ', en die willen we uiteraard niet missen.  een berg- en daltrip is niet echt goedkoop, maar meer dan de moeite waard alweer. De gondeltjes gaan met een redelijke vaart en vrij steil de berg op, vanuit die bakjes heb je dan een schitterend zicht op de fjord daaronder,
het is allemaal even adembenemend !
Boven gekomen is er een nieuwe hangbrug gemaakt, langs waar je dan een korte wandeling rondom de top kan doen, met uiteraard alweer prachtige uitzichten aan alle kanten, de weergoden zijn ons echt wel goed gezind :-)
Na al dat moois, keren we terug naar beneden en vervolgen we onze weg voor de laatste kilometertjes naar Whistler.
Dan komt voor ons de grootste verassing, al rijdend op Highway 99, schiet er opeens een beertje over de snelweg, iedereen op zijn remmen natuuriljk, het beestje slaagt er in om de veilig de overkant te bereiken en verdwijnt dan weer ...
We zijn totaal verbijsterd, niet te geloven ...
Alleen jammer dat het zo snel ging, dat we hem ( of haar ) onmogelijk konden fotograferen, maar dit was voor ons toch wel een ongelofelijke ervaring !
Als we ietsje later net voor Whistler stoppen om even iets te eten, zijn we er nog niet goed van bekomen :-)
Nog helemaal onder de indruk dan toch maar verder naar Whistler, en dat is echt een heel leuk - weliswaar zeer toeristisch - stadje.  Alles doet er nog aan de Olympische Spelen van 2010 denken, maar het is er best gezellig.
We bekijken al eens de bergbanen die we morgen willen doen, de zgn. Peak-to Peak overtocht, waarbij je met een gondeltje van de ene bergpiek naar de andere over'zweeft', moet ook weer prachtige plaatjes opleveren, want voor morgen wordt er nog steeds mooi weer voorspeld.
Morgen dus de berg op en wandelen, en hopelijk weer even hard genieten als vandaag ... misschien wil 'ons' beertje nog wel eens even een optreden doen :-)

Reacties

Werner 31-05-2015 20:27 {{button-28996}}

goh, iedere keer weer (mee)genieten van jullie verhalen ...
t doet ook hier dagdromen ... Langs deze kant aftellen naar de zomer. Vandaag een dagje "miezeren" tot regenen, hoewel warm weer. Lekker gezellig binnen. Wellicht slapen jullie nu, de jet-lag al overwonnen? :-)

Werner 31-05-2015 20:30 {{button-28997}}

spijtig dat er geen comments bij de individuele fotos kunnen gegeven worden, er zijn echt pareltjes bij, qua schoonheid en compositie. De moeite (Rudi s werk vooral? Hij heeft er een oog voor!)

Christel Van De Wouwer 01-06-2015 07:03 {{button-29015}}

super dat jullie het mooi vinden, maar het is dat ook echt adembenemend ...
Foto's zijn inderdaad meestal die van Rudy, maar af en toe zit er ook eentje van mijn simpel koedakje tussen :-)
Van jetlag geen last meer gelukkig, maar s avonds zijn onze batterijtjes meestal wel leeg,
maar dat is vooral omdat er zo veel te zien en te doen is ...
Twijfel jij nu aan mijn fotografeerkunsten ?????
:-) :-) :-)
Grapje hoor, ieder zijn ding, ik schrijf en hij zorgt ( meestal ) voor de bijhorende beeldjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan