01/06 - Clearwater deel 2 ( vanuit Jasper :-) )

Door Christel Van De Wouwer - 04-06-2015 05:58

Deze morgen, na nog een ‘homemade’ breakkfast, vertrokken uit het mooie Whistler. Het zonnetje staat nog steeds vrolijk aan de hemel, en we vertrekken voor de langste rit van onze reis.
Bestemming voor vandaag is Clearwater in het Wells Gray Provincial Park, gekend om zijn vele watervallen en meertjes.
Het is een vrij lange rit van +/- 450 km, maar gezien de maximum snelheid doorgaans 90km/u bedraagt, zal dat toch al snel 6 à 7 uur rijden worden. Jammer, maar niks aan te doen, als we in de Rocky Mountains willen geraken, moeten we deze rit doen.
Het begin is nog prachtig mooi, besneeuwde bergen, bossen, enz …en de fototoestellen moeten toch nog een beetje werken :-)
Ook aan het einde  van de rit wordt het weer mooi, maar het middelste deel is eigelijk - voor het eerst in Canada - grauw en dor, er is ook vrij veel industrie, en andere delen lijken een beetje op een prairie, het dorre landschap dat we van western films kennen, niet echt mooi dus, en heel erg stoffig.  Maar we trekken er ons niet veel van aan, we hebben tenslotte al heel veel prachtig natuurschoon gezien, dit deeltje nemen we er wel bij in aanloop naar de volgende natuurpracht :-)
In het laatste deel van de rit worden we bovendien nog eens verrast door 2 hertjes die opeens de highway overwandelen …
Gelukkig ligt het fototoestel klaar en kunnen we ze mooi in beeld brengen, prachtige herinneringen voor later alweer.  Beetje verderop strijkt er dan nog een roofvogel neer in een dode boom, hij blijft vriendelijk zitten tot we een paar fotootjes hebben genomen en stijgt dan weer op om gracieus weg te zweven, mooi …

In Clearwater aangekomen, blijken we toch vrij goed gereden te hebben, en vooraleer ons hotel te gaan zoeken, stoppen we nog even voor een korte wandeling naar één van de vele watervallen in Wells Grey, de Spahat Falls, machtig natuurlijk :-)
Deze waterval is ong. 72 meter hoog, en dondert met veel geraas de vallei in, waar het riviertje zich tussen 2 loodrechte canyonmuren doorslingtert, natuurpracht dus, zoals we al gehoopt hadden.
Ons hotel bevindt zich vrij afgelegen in de bergen, en er is dan helaas ook geen internet beschikbaar, dat is wel jammer
Ook jammer dat het er vergeven is van de muggen, waardoor we moeten sprayen en smeren, niet leuk, maar het alternatief ( favoriet slachtoffer spelen voor de muggen :-) ) is dat natuurlijk nog minder .  Het hotel zelf is niet echt een hoogvlieger, het zijn vrij verouderde cabins waarvan het grootste pluspunt de ligging is, die is wel super.
Morgen een dagje wandelen en watervallen bewonderen … als het weer het toelaat, want voor de eerste keer sins onze aankomst wordt er regen voorspeld … wait and see … :-)

En ondertussen genieten we van een prachtige zonsondergang en een lawaaierige kikker :-)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan