05/06 - Jasper Skytram en Valley of the 5 lakes

Door Christel Van De Wouwer - 06-06-2015 06:11

Deze morgen, na opnieuw een zelfgemaakt ontbijtje, vertrekken we naar de Jasper Skytram, eigenlijk een kabelbaantje ( maar dan een iets ouder model:-) ), die je om de 10 minuten naar de top op 2.277 meter brengt, waar je dan een 360 ° panorama op de omliggende bergen zou moeten hebben.
Dat willen we natuurlijk graag zien, en dus trekken we daar naartoe vandaag.
Op het ogeblik dat we instappen, hebben we nog even onze twijfels, want hoewel er voor vandaag terug mooi weer voorspeld is, hangen er nog redelijk wat wolken rond en tussen de bergen. We wagen het er echter op en vertrekken toch.
Eens boven, blijken er in eerste instantie inderdaad nog wat wolken het uitzicht te belemmeren, maar we gaan dan maar eerst wandelen.
Men had ons verteld dat er boven op de top nog een 'rondwandeingetje' kon gemaakt worden, die gaan we dus doen, maar uiteindelijk zijn we daar ong. 3 uur mee bezig. Het is niet alleen een vrij steile klim, maar het uitzicht onderweg is gewoon adembenemend.  Hoe verder we gaan, hoe meer alle wolken rond de bergen oplossen, en op de top hebben we inderdaad een perfect 360 ° panorama van alle omliggende bergen, schitterend !
Hoewel redelijk frisjes en in korte broek, gaan we toch nog een beetje verder door de sneeuw om nog net ietsje hoger te klimmen.
Dat wordt beloond, we zitten daar met een magnifiek uitzicht op alles wat er omheen ligt, machig mooi !
Zoals gezegd, dus ongeveer 3 uur later trekken we terug naar het tramstationnetje om naar beneden te gaan en net voor we instappen zien we nog een dikke marmot op een steen liggen genieten van het zonnetje.  Volgens de jongen van de lift zitten er op deze berg zo heel veel, maar zijn de meesten nog niet uit hun winterslaap ontwaakt.  Dit exemplaar dus wel, hij ( of zij ) wil waarschijnlijk ook graag van dit mooie weer genieten :-)
Terug beneden willen we ergens een leuk picknickplekje zoeken en de Athabasca Falls gaan bezoeken.
We vertrekken dus eerst naar de waterval, en die is alweer indrukwekkend. Het water stort zich naar beneden in een canyon, veel breder dan de vorige deze keer, en je kan deze helemaal naar beneden volgen, tot waar het water in de rivier terechtkomt. We moeten er redelijk wat trapjes voor doen, maar het is zeer zeker de moeite waard, de kracht van het water is onvoorstelbaar.
Het leuke picknickplekje vinden we ook, vlakbij een riviertje, een beetje pittoresk :-)
Na de nodige vitamientjes gaan we dan verder naar de Valley of the 5 lakes voor nog een stevige wandeling langs deze meertjes.
We hadden ze deze morgen al vanop de top van de berg van de Skytram gezien, 5 diepblauwe meertjes, met groene randen, zo leek het wel van bovenuit.
Als we ze dan van dichtbij zien, blijkt het ook werkelijk zo te zijn, prachtig blauw van kleur en kristalhelder.
Het was de stevige klim er naartoe meer dan waard.
Aan de oevers van één van de meertjes staat een dubbele, knalrode strandstoel neergezet door de parkbeheerders, met een bericht erbij dat je hier eens moet genieten van het prachtige uitzicht, de natuur en de stilte.
Wat we ook met veel genoegen doen ... goed idee van onze Canadese gastheren !
Enkele uurtjes later staan we terug beneden aan de auto en is het hoog tijd om terug te keren naar ons huisje.
Vandaag geen beertje, maar wie weet wat zien of beleven we morgen weer ... 
Dan verlaten we Jasper en gaan we verder naar Yoho National Park, met hopelijk iets sneller internet, zodat we wat meer foto'tjes kunnen uploaden :-)

Reacties

Werner 06-06-2015 20:12

betoverend zo te lezen! En kijk toch maar uit dat geen beer jullie als ontbijt beschouwt! Mocht het onverhoopt toch gebeuren, vergeet dan geen fotokes te trekken he :OP. Plezant om te lezen alweer!

Christel Van De Wouwer 11-06-2015 08:06

It's a little bit magical ...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan