06/06 - Van Jasper naar Field in Yoho National Park

Door Christel Van De Wouwer - 07-06-2015 05:55

Deze morgen verlaten we de mooie cabins van Tekarra Lodge in Jasper al vroeg, want we willen op tijd aan het Columbia Centre op de Icefields Parkway zijn, om eens een keertje op een gletsjer te kunnen wandelen. Gezien weekend en schitterend weer, vermoeden we dat het er vandaag wel eens heel druk zou kunnen worden, vandaar de vroege start.
Geen ontbijt, dat doen we onderweg wel ergens, wel zien we zodra we vertrokken zijn aan de kant van de weg 4 herten liggen grazen, prachig zicht.
Enkele kilometers verderp wandelt een echte Grizzly beer voor ons op de weg,
die hadden we tot nu toe nog niet gezien :-)
Waatschijnlijk veel diertjes omdat we op dit vroege uur vertrokken zijn.
Uiteindelijk blijkt het een dikke 100 km. te zijn om daar te geraken, maar wel hele mooie kms,
de Icefiields Parkway, waar het gevestigd is, is eigenlijk de verbindingsweg tussen Jasper National Park en Banff National Park, en het heeft zijn naam niet gestolen, prachtige gletsjers en besneeuwde bergtoppen aan alle kanten, we rijden alweer constant door een gigantische postkaart :-)

We stoppen dus wel een aantal keer om van al dit natuurschoon te genieten, en daarom doen we ruim 2 uur over het traject, maar dat is geen probleem, er is nog altijd niet echt veel volk als we er aankomen.  We nemen tickets voor de gletsjerrit en -swandeling en voor de spiksplinternieuwe Skywalk ( een halfronde, glazen boog, waar je kan over wandelen en beneden in de vallei kijken die de gletsjer in 100-den jaren gevormd heeft ).
Als eerste gaan we de gletsjer op, met een soort van rupsvoertuig, maar dan speciaal ontwikkeld om op dit metersdikke ijs te kunnen rijden.  De rit ernaartoe is kort, maar wel spectaculair, op een bepaald moment moeten we een duik nemen van 32 %, dat is toch wel een belevenis.

Zodra we een eind de gletsjer zijn opgereden, stopt het voertuig, en mogen we een wandeling over de gletsjer maken, weliswaar vrij kort, maar wel een unieke belevenis.
Na dit prachtige uitstapje worden we dan met een gewone bus naar de Skywalk gebracht om daar ook over te wandelen, maar dat is eigenlijk niet echt iets speciaals, vinden wij.
Je ‘zweeft’ weliswaar een beetje boven de canyon, maar er is eigenlijk niet echt zoveel te zien, buiten een hele hop stenen die de gletsjer heeft uitgespuwd en welgeteld 1 bighornschaap :-)
Hij ( of zij ) zit een eindje van ons vandaan, maar met de camera kunnen we redelijk inzoomen.
Ongelofelijk hoe dit beestje op deze steile, rotsachtige bergwanden kan bewegen, en het lijkt bovendien alsof het helemaal geen moeite kost …
Hierna vervolgen we onze weg naar Field in Yoho National Park, nog steeds langs diezelfde Icefields Parkway, en dus nog steeds even indrukwekkend.  De bergen en gletsjers blijven mekaar opvolgen, we weten soms niet waar eerst kijken en stoppen dan ook weer geregeld.
We houden ook nog even halt aan Peyto Lake, hierover hadden we in de reisgidsen gelezen,
en het blijkt inderdaad een supermooi donkerblauw meer te zijn, helemaal omvat door gletsjers, zo mooi, het lijkt wel een film …
Na dit meer rijden we verder naar onze eindbestemming, eens aangekomen in Field stoppen we aan het Information Centre voor wat info en ook de locatie van ons hotel, de Emerald Lake Lodge.

De dame van de info vertelt ons dat dit echt een schitterende keuze is, en gelijk heeft ze,
we logeren opnieuw in een cabin, en de locatie is ronduit schitterend … 12 km van het dichtstbijzijnde stadje, te midden van de bossen aan een even hemelsblauw meer, en omringd door bergen en gletsjers, zowaar sprookjesachtig :-)

Hier gaan we een paar dagen zalig van genieten …
Internet is helaas weer een beetje problematisch, maar dat is natuurlijk begrijpelijk midden in de bossen. Enkel in het hoofdgebouw kan het, en dan nog vrij langzaam.

Na avondeten genieten we dus van een lekker drankje in de bar van het hotel en schrijven dit blogje, nog een paar foto’tjes, en dan naar onze hutje :-)

Magisch …

Reacties

Werner 07-06-2015 08:37

ge kunt het wel goe verkopen he :-):-):-)

goh, levendige reclame voor Canada :-)

Frank 07-06-2015 10:35

Ik zie dat je vriendjes gemaakt hebt maar wie is die rare met zijn blauw frakske ;-)

Christel Van De Wouwer 11-06-2015 08:04

@ Werner
ik heb daar ondertussen een percentje op he :-)
@ Frank
Die blauwe is mijn teddybeertje hé :-)
Bij deze ook nog eens een hele fijne verjaardag van ons allebei xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan