Page

Door Jan Hartgers - 19-07-2015 06:41

Reisverslag 17 juli.

 

Goedemorgen allemaal. Vandaag een spannende dag. Als eerste gaan we de helikoptervlucht doen boven de Grand Canyon. Om 9.00 zijn we paraat op het vliegveld. Het is echt aan en afvoer van de vluchten. Rond 10.00 zijn wij aan de beurt. We hebben binnen al het een en ander aan instructies gekregen, nog even een fotootje voordat we instappen en daar zitten we dan met onze koptelefoons op ons hoofd. Daar gaan we.........

Het gebied waar we in zitten is op zich een heel vlak landschap met veel dennenbomen  dus heel groen. In de helikopter is dat heel goed te zien en dan........ houd het landschap ineens op en zien we een heel groot gat, dat is de Grand Canyon. Een zee van gebergte in een heel groot gat. Wow.....we kijken onze ogen uit. Tijdens de vlucht horen we een heel ontspannend muziekje door onze koptelefoons en dat samen met het uitzicht wat we nu hebben boven de Grand Canyon, is bijna niet te omschrijven. Wat een rust straalt dit uit, zo indrukwekkend.  Ik blijf wow zeggen. We willen nog wel zeker een uurtje zo blijven zitten hier boven, maar aan alles komt een eind. Deze ervaring wilden we met geen goud missen.

Even bij komen van deze ervaring en weer op weg naar onze eindbestemming , dat is Page ,we zijn nog steeds in de staat Arizona. We rijden uit het groene landschap en gaan nu steeds meer the desert in. Mooi landschap met rotsen en de temperatuur begint te stijgen. Vlak voor onze camping slaan we nog even af. Op weg naar Horseshoe Bend. Dit is een natuurbezienswaardigheid, moet je gezien hebben. Maar wat we niet wisten is dat we nog even een flinke heuvel op en af moesten wandelen om daar te komen. En dat in deze hitte .....pffffff. Maar eenmaal daar gekomen is dit ook weer geweldig om te zien en natuurlijk mooi om dit vast te leggen. Zie foto's. De wandeling weer terug gemaakt en even flink af koelen in de camper met de airco. We zijn nu een stelletje rode tomaatjes, hihi. Het was echt erg warm en dan met inspanning is dat even afzien.

Nog geen kwartier later zitten we dan op de camping. Dit is het gebied van de indianen. Die gaan we morgen zeker nog tegen komen, dan staat er weer wat leuks op het programma.

Nu genieten van ons avondje , lekker eten en uitrusten.

 

Groetjes van ons.

Reacties

Rene en Mirian 19-07-2015 21:24

Wat heerlijk om jullie zo te volgen in wat jullie meemaken. En wat is dat veel. Heel indrukwekkend om te lezen laat staan meemaken.

Eelco 22-07-2015 14:07

Jullie leuke beschrijving brengt Myrthe en mij gelijk weer een paar jaar terug. Geweldige ervaring die helicopter vlucht idd. Niet onze piloot met 1/2 arm en 1/2 been gehad? Of was de rest er nu ook af?
Horsehoe Bend is ook iets unieks.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan