Yosemite

Door Jan Hartgers - A long time ago

25 en 26 juli.

 

25 juli.

 

Goedemorgen.....Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg. We gaan Las Vegas verlaten en moeten ongeveer 400 km door de woestijn om weer in de bewoonde wereld te komen. 530 km in totaal rijden we. Wat dat betreft ligt Las Vegas in het midden van niemandsland. Onze eindbestemming van vandaag is Mono Lake. Dit ligt vlak bij de Oost ingang van the Yosemite National Park. 

We hebben de woestijn overleefd, wat een uitzichtloze weg is dit en hier wil je ook geen  autopech krijgen. We zijn langs the Death Valley gereden. We mogen er niet doorheen. Dat is een regel in de maand juli en augustus daar het gewoon veel te warm is , kan oplopen tot 50 graden. Groepsreizen mag wel , dan ben je niet alleen. Gebeurt er wat dan ben je op je jezelf aangewezen in die hitte. Die uitdaging gaan we maar niet aan. We rijden zo in de gebergte tot een hoogte van 2800 meter vlak bij Mono Lake. Het landschap is zo groot dat je niet merkt dat je zo hoog klimt met de auto en of camper. We zijn op tijd op de camping en gaan het rustig aan doen. We merken dat de drukte van Las Vegas er wel even ingehakt heeft. Fijne avond.

 

26 juli.

 

Vandaag om 7.00 weer op, spullen weer op de plek en we gaan verder met de camper. We gaan de Tioga pas rijden, de hoogste bergweg ter wereld. Die brengt ons naar the Yosemite National Park. Eenmaal daar rijden we een paar uur door het park, wat immens groots is dit park. Het is vandaag zondag. Dat is voor ons een pech dat onze planning zo uit komt. Ook de amerikanen zijn dus vrij en zoeken toch veel dit soort parken op om een dag eropuit  te zijn. Enorm druk dus. Het is een schitterend park, veel groen, veel meren en riviertjes. We wisten een plek waar we de sequoia bomen wisten te vinden. Maar door de drukte en dus de parkeerplaatsen echt helemaal vol waren konden wij onze camper ook niet kwijt. Helaas moesten we kiezen om verder te gaan. We wilden ze graag zien, zijn enorme brede, hoge en grote bomen. Jammer. 

Dit is een park, hebben we ons gisteren laten vertellen door onze buurman dat hij het mooist is in de maand oktober. Ook voor de watervallen. We hebben er 1 gezien , maar er zijn er wel meerdere. Maar omdat het in deze tijd zo droog is werkt het niet optimaál. Zo zijn we dan wel een tijdje onderweg geweest en nu op weg naar de camping. We zitten nu in Mariposa net buiten het Yosemite Park. Om in het park zelf te willen kamperen is erg moeilijk om daar tussen te komen. Ook wij hebben het geprobeerd maar ons dus ook niet gelukt. Deze camping is ook heerlijk in het bos en gaan nu genieten van ons avondje. Welterusten voor straks.

 

Groetjes van ons. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan