New York: day 3 (02-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Zo de oordoppen gaan weer uit, ogen open en we mogen weer! Ja inderdaad, oordoppen. The city that never sleeps, en daar is geen woord aan gelogen. De hele nacht door hoor je de harde sirene's tussen de gebouwen door galmen en de vuilniswagens door de straten denderen. Dus ja, oordoppen.

Maar vandaag is de dag waar wij toch wel naar uit hebben gekeken, we gaan eindelijk het geweldig One World Trade Center beklimmen. 29 mei 2015 is het Observation dek open gegaan en wij zijn een van de eerste die dus naar boven gaan. Twee jaar geleden alleen van buiten mogen bekijken maar nu is het eindelijk zo ver. Ik neem jullie zo mee in deze geweldige ervaring maar dat stond pas om 14:00 uur op de planning. 

Voor mij is het vakantie als ik een korte broek aan heb, maar na lang twijfelen toch maar besloten een lange broek aan te doen. Een wijs besluit bleek achteraf. 14 graden en af en toe wat lichte regen dus het was koud! Ik denk dat jullie het in Nederland zelfs nog beter voor elkaar hebben wat betreft het weer dan he ;-) Dit was ook het moment waarop wij ons beseften hoeveel geluk wij 2 jaar geleden hebben gehad met het weer. Een hitte golf met soms wel 39 graden was ook niet optimaal, maar wat waren wij jaloers op die dagen.

Lekker warm in de metro op weg naar Washington Square Park. Een leuk park met een mooi gebouw wat lijkt op de Arc de Triomphe maar dan in het klein. Wilden we graag een keer van dichtbij hebben gezien. Wandelend door het park, uiteraard met onze nieuwe vriend, kwamen wij weer nieuwe vrienden tegen. Hier liepen volledig tam leuke kleine eekhoorns (Squirrel) door het park. Zo tam dat ze nog net niet om ons gingen zitten, wat ze misschien wel hadden gedaan als wij niet van die schijtbakken waren geweest.

Een paar blocks verder lopen kwamen wij aan bij het mooie gedeelte SoHo. Ook wel bekend van de vele scene's uit films die zich hier hebben afgespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Hitch. Het leuke straatbeeld met klinkers op de grond en de mooie gekleurde gebouwen met de geweldige brandtrappen aan de buitenkant. Absoluut een van de mooiste wijken van New York, en ook vast een van de duurste wijken. Gucci, Prada etc is er allemaal te vinden. 

Langzaam aan begint 14:00 uur steeds dichterbij te komen. Snel de metro opzoeken en gauw richting Down Town. Here we come!

Aangekomen bij het station, kaart in de handen om te kijken waar we heen moeten. Staat er opeens een aardige mevrouw naast ons, are you lost and can i help you? Vol trots vertellen wij haar dat we op zoek zijn naar dat machtig mooie grote gebouw! Come on and follow me... En wij volgen haar naar boven, straatje links, straatje rechts.. En ja hoor, daar staat hij! Wat blijft het toch indrukwekkend om te zien. Dat mensen zoiets gigantisch kunnen maken. Na een klein babbeltje met die aardige mevrouw bedanken wij haar en gaan snel verder. 14:00 uur komt steeds dichterbij en we mogen bijna naar boven. Aangekomen bij de ingang, kaartjes gescand en daar gaan we.... Door het slechte weer geen wachtrijen dus we konden zo doorlopen naar de lift. In minder dan 60 seconden schiet de lift de lucht in, wat een gevoel. Het was nog wel even spannend of we uberhaupt wat konden zien aangezien het weer niet al te best is. De lift gaat open en daar gaan we.. Wat een geweldig uitzicht!! 360 graden view...Helaas door de bewolking konden wij niet erg ver kijken maar we bekijken het positief. Nu moeten we helaas nog een keer terug naar deze geweldige stad!

Weer beneden gekomen met een voldaan gevoel.. Op naar de metro en terug naar het hotel. Erg vermoeide benen en verder niks meer op de planning dus even relaxen op bed. Opgefrist en wel gingen wij weer op pad om voedsel te scoren. Een paar blocks lopen en we staan weer in Little Italy. Aangezien we nog niet extreem honger hadden en toevallig weer langs de Christmas winkel liepen maar besloten om gelijk wat in te slaan. Met als resultaat.........

Kerst inkopen binnen en de maag begint te knorren. En ach waarom niet.. Italiaans! Kijkend bij een menukaart van een restaurant worden we weer op zo'n heerlijke Amerikaanse/Italiaanse manier aangesproken. Table for two! And yes it is.. PIZZA!!

Buikjes vol gegeten en weer snel richting hotel. Morgen alweer onze laatste dag in New York dus hier willen wij vol van gaan genieten. Volgens de weersvoorspelling 21 graden met een zonnetje en droog. Laten we hopen dat wij op een geweldige manier afscheid kunnen nemen van ons, ik durf toch wel te zeggen, favoriete stad!

Slaaplekker...

Reacties

Rob A long time ago

Weer een mooi verslag!

Rob A long time ago

Weer een mooi verslag!

Karin A long time ago

Ik was ook even in New York 😃 Je beschrijven het leuk Steef en Daan 🍕🎄🚈🌃🌉🇺🇸 Geniet van jullie laatste dag NY!

Marja A long time ago

Ik ben het met Karin eens: ik ben nu ook in New York!! En ik kan niet wachten op de rest van de reis. Geweldig nu al kerstspullen kopen.. als je naar buiten kijkt denk je inderdaad dat het al herfst is!
Ik hoop wel dat het vandaag beter weer is, anders wordt het allemaal zo somber hè? Geniet nog even van de komende dag en we missen jullie!

Yvonne de Jong A long time ago

Dat zal een heel bijzondere ervaring zijn: staan op het nieuwe World Trade Centre!!
Gelukkig nu droog:-)
Nog een goede reis naar de Westkust!

Erik A long time ago

Kijk uit voor de kabels he met al dat fastfood ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan