New York: day 4 (03-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Vandaag is dan alweer onze laatste dag in New York aangebroken. Het opstaan gaat steeds wat moeilijker na al die kilometers maar we gaan er nog een mooie laatste dag van maken. Nou worden wij wakker met 1 grote vraag.... Het weer?!

Het eerste wat we doen is de gordijnen open trekken.. En wat denken jullie?? ZON!!! Eindelijk weer dat gevoel terug van 2 jaar geleden. De vermoeidheid maakt vrijwel gelijk plaats voor zin.. Heel veel zin om van deze laatste dag te gaan genieten! Snel ontbijten want we hebben nog een hoop leuke dingen op de planning. 

Onze eerste stop is Pier 83, de haven waar een grote boot van Cirle Line ons op ligt te wachten. Snel de metro in richting Times Square en van daaruit nog 7 blocks lopen richting The Hudson. Mooi op tijd aangekomen, kaartje gekocht en snel aan boord want om 10:00 uur gaat de tour van start. Heerlijk, we hebben er helemaal zin in. Zonnetje schijnt, korte broek aan en de zonnebril op de oortjes. Kortom, 2,5 uur heerlijk genieten. Aan boord is een man met lang krullend haar en een grote baard. Hij pakt de microfoon en begint ons leuke verhalen te vertellen over de geschiedenis van New York. Die grote water torens op de daken waar zijn die toch voor. Vroeger is er een hele grote brand geweest in New York wat veel gebouwen heeft beschadigd. Daarna is er een regel gekomen in New York: Is een gebouw hoger dan 5 verdiepingen dan moet er een water opslag zijn om een brand te kunnen blussen met dat water. Hebben wij nooit geweten.. Ook hebben wij gezien waar de Titanic aan zou moeten komen. De Pier ligt er verloren bij.. Zijn grootste vriend is nooit aangekomen. Met veel plezier luisteren wij naar alle mooie verhalen van deze baardmans en genieten voor op het dek van het heerlijke zonnetje. Zo nu en dan schiet ik een paar foto's van het vrijheidsbeeld of het geweldige zicht op de Skyline. Kortom er kan niks meer misgaan.... Of toch wel? Door de vele regenval van de afgelopen dagen staat het water van de Hudson zo hoog dat wij onder een brug niet doorkunnen. We moeten omkeren! Bijna alles gezien op het enige na wat wij zo graag vanaf het water wilden zien.. Het New York Yankee Stadium! Balen, balen maar we laten ons niet gek maken. We keren om en genieten weer verder van het heerlijke zonnetje. 

Na 2,5 uur keren wij weer veilig terug bij Pier 83. Op naar onze volgende bestemming Times Square. Nog even een laatste keer genieten van de enorme drukte en sfeer. De mooie billboards en aparte mensen. Over aparte mensen gesproken, de eerste die wij tegen het lijf lopen is The Naked Cowboy!! Misschien wel de bekenste persoon van Times Square. Midden op Times Square kijken wij nog even goed om ons heen, nemen een paar Selfies en vertrekken. Goodbye Times Square!!

Op zoek naar wat eten lopen wij al richting Central Park. En ach het is zulk lekker weer, laten we een broodje halen en lekker in het park gaan zitten. Op een bankje vol in de zon aan het genieten van een lekker broodje. Heerlijk, wat een leven! Nu we er toch zijn.. We lopen nog even een lekker rondje door het park. De New Yorkers genieten ook volop van het mooie weer en spelen een potje volleybal, baseball of basketball. De zon schijnt nog steeds en lopen langs een van de vele karretjes met ijsjes. Ach waarom ook niet. Likkend lopen we verder en maken hier en daar een foto. Zo hoort vakantie te zijn! 

De tijd schiet voorbij en we gaan alweer richting de avond. Aangezien het zulk mooi weer is hebben we nog even getwijfeld om nog een keer naar het One World Trade Center te gaan. Maar we  hebben nog 1 wens op ons lijstje staan. Lopen over de Brooklyn Bridge! Moeilijk, moeilijk want we hebben niet meer tijd voor beiden. Nou zullen er vast meer mensen denken het is mooi weer dus laten we naar het WTC gaan dus we besluiten naar de Brooklyn Bridge te gaan. We zoeken de metro op en schieten weer naar Down Town Manhattan! Je ziet duidelijk weer het verschil met de andere wijken, dichtbij Wall Street dus een hoop mannen in pakken. Heerlijk dat ik me voorlopig nog even niet in een pak hoef te hijsen. Nou daar gaan we.. beginnen aan de klim van de Brooklyn Bridge. Dachten wij even dat het een relaxte wandeling zou worden.. Pff wat een klim maar dan heb je ook wat!

Dat was het... We waren weer even terug en hebben er ondanks de regen enorm van genoten! Nu snel de koffers weer inpakken en vroeg naar bed. Om 4:40 uur worden we opgehaald en gaan we naar JFK vliegveld. Op naar San Diego!!!! 

Slaaplekker......

Reacties

Rob A long time ago

Jullie agenda is eigenlijk te klein om alles te zien. Toch wel lekker dat de zon ook nog even kwam kijken. Nu maar hopen dat de rest ook zo leuk gaat vinden worden. Geniet er van, we horen en zien je mooie verslagen met spanning tegemoet.

Marja A long time ago

Wat een mooie belevenis weer en nu mét zon!!! Ligt het aan mij of loopt de tekst niet helemaal goed? Hij loopt nu door de blauwe balk heen. Jammer! Maar dat jullie heel erg genieten dat is wel duidelijk. Goede vliegreis naar San Diego liefies...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan