San Diego: day 1 (04-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

San Diego

04-06-2015:

Pffff daar gaat de wekker om 03:50! Even wakker worden en daarna snel douchen want om 04:40 uur worden wij opgehaald. Keurig netjes op tijd checken wij om 04:30 uur uit en gaan rustig zitten. Om 04:45 komt een busje voor rijden en dan is er toch echt een eind gekomen aan New York. De chauffeur gooit onze koffers achterin en daar gaan we. Een paar stille en slaperige mensen zitten al in het busje, wij zijn de laatste. Onderweg raken we aan de praat met een lekkere volle donkere mevrouw die naast ons zit. Ze vroeg of we in New York wonen of in San Diego. Dat is toch een compliment voor mijn Engels al zeg ik het zelf. Dan moet ik haar vertellen dat we uit Nederland komen. Ze begint te lachen en zegt ''Oh i love Amsterdam, you can get the pot!''. We kletsen nog even en dan valt het stil.. We zijn moe, het is vroeg! Aangekomen bij JFK vliegveld en ze wenst ons een goede vlucht en fijne vakantie. Wij haar ook want zij heeft ook een maand vakantie. ''God bless you'' kwam er ook nog achteraan.

Rond 05:30 aangekomen en onze vlucht gaat om 8:40 dus je kan zeggen mooi op tijd. Pff ik kon nog wel even blijven liggen, maar goed we zijn er! Ontbijtje naar binnen gewerkt en we gaan boarden. Zo, we zitten er klaar voor. Iets langer dan 2 uur vliegen en we zijn in San Diego... Of wacht.. Wat zegt de piloot nou?! OJA SHIT, de tijd gaat nog 3 uur extra terug in San Diego. Dus geen 2 uur maar 5 uur vliegen. Oeps, even niet bij stil gestaan. Even schakelen en ach we zijn op vakantie. Lekker even de ogen dicht gedaan en we moeten het er mee doen. Aardig wat turbulentie en dat was voor Daan niet zo fijn. Ik vond het wel lekker, zo werd ik lekker in slaap gewiebeld. 

Na een beetje hobbelige landing zijn we er dan eindelijk, San Diego! Snel onze koffers ophalen en uitzoeken waar we onze auto op kunnen pikken. ''At gate 4 there will stop a blue bus with Alamo on it. They will take you to your car''. En inderdaad een paar minuten rijden en we komen aan bij Alamo. Even een soort van inchecken en papieren laten zien en daar gaan we. Op naar de auto's! Toch een klein beetje spanning want krijgen we een dikke bak of krijgen we een lullig autotje. Bij de garage laten wij onze voucher zien en die vrouw zegt kies er maar een uit. Er staat een rij met wel 15 auto's. Als een kind in de snoepwinkel ren ik nog net niet langs alle auto's.. Uh uh die, onee die, of toch die! We stoppen achter een zwarte Toyota, die ziet er wel aardig uit. Ik neem toch het zekere voor het onzekere en loop even snel de rest van de auto's af. En net als ik om wil draaien zie ik heeeeelemaal achteraan een zwarte auto verscholen achter de rest. Toch even kijken... JA! Deze nemen wij!! Een dikke Dodge Charger en ook nog eens in het zwart. Hij is voor ons bestemd! 

Zo daar gaan we, en we voelen ons toch wel een beetje stoer! Een kwartiertje rijden en we zijn bij ons hotel aangekomen. Echt zo'n hotel met een gallerij en je staat gelijk in je kamer. Echt uit een film, geweldig! Snel even douchen en gelijk op zoek naar een supermarkt, en geen gewone, nee zo'n mega supermarkt! Even een broodje gehaald en wat drinken en lekkers voor de komende dagen in de auto. Je moet goed voorbereid zijn! Ook gelijk een paar broodjes en beleg gehaald voor de volgende ochtend zodat we gelijk op pad kunnen. Aan de kassa vraagt de meneer of ik een kortingskaart heb, een soort bonuskaart. Uhh nee ik kom hier niet vandaan. Oh ach boeie en krijg ook zo'n kortingskaart. Zo dat scheelt weer 10 dollar! 

Spullen in het hotel gedropt en hup we gaan wat zoeken om te eten. 10 minuutjes rijden en we zien een hoop tentjes bij elkaar. Zo'n grote supermarkt met een mega parkeerterrein er omheen dus daar moet vast wel iets zijn. Een lange straat met allemaal winkels en inderdaad ook een hoop eettentjes. Alles ziet er gezellig uit maar dan lopen we langs Ruby's Diner. Zo'n ouderwets leuke diner met van die leren bankjes en rode tafels. Even naar binnen spieken op de borden van de klanten. Hmm ziet er goed uit! Table for 2! Op de kaart staat een soort milkshake en ach doe die er ook maar bij. Die krijgen we eerst voordat het eten er is. Een groot glas met ijs en bananen erin. En dat was nog niet alles, we kregen er een zilveren koker bij waar ze het in gemixt hadden, die zat ook nog voor de helft vol en kon je bijvullen. Vol goede moed begonnen we te smullen van deze heerlijke shake tot we ons plots beseften dat het eten nog moest komen. En ja hoor daar kwam mijn hamburger en Daan dr Union Rings. Wat een lekker eten! Dit was echt een heerlijke verse burger zoals het hoort. De hamburger en Union Rings kregen we nog net weg maar de patat hebben we voor een groot gedeelte laten staan. Bomvol! Maar heerlijk!

Propvol op naar ons hotel. Het is 7 pm (19:00 uur) en we zijn kapot! Lekker op bed en even alle foto's op de computer gezet. Even aan het zappen en toevallig de finale van de NBA op tv dus ik heb even heerlijk zitten genieten. Snel nog even het blog bijwerken en dan gaan ook mijn luiken dicht! Daan ligt al heerlijk te slapen die trok het niet meer. De kaartjes voor SeaWorld zijn geboekt bij de receptie dus om 10 am (10:00 uur) staan wij voor de poort als dit geweldige park open gaat.

Jullie allen een hele fijne dag aangezien jullie zo wakker zullen worden, voor ons slaaplekker....

Reacties

Rob A long time ago

Veel plezier en niet te snel rijden!

Karin A long time ago

Superleuk verslag weer jongens! En een doggybag is in Amerika ook weer heel normaal, misschien een keer voor als jullie een pizza gaan eten 😉 Veel plezier voor straks! X

Marja A long time ago

Weer een geweldig leuk verslag en ik sta werkelijk versteld wat onze jongste zoon allemaal doet en durft. Ik ben er trots op lieverd en dat mag je op jezelf ook best weleens zijn hoor! We geniet mee zo maar er is één ding wat wel jammer is........ IK WIL MEER HOREN EN ZIEN!!!!! Flauwekul natuurlijk maar geniet samen!

opa Nieuwpoort A long time ago

Hoe gaat het bij jullie? Het wordt hier 30 gr. Te gek weer genieten jullie maar volop. gr.

Stefan Bokhorst A long time ago

Het rijden is wel even wennen hoor met miles. Maar inderdaad niet te hard. Ze zijn erg streng hier.

Haha ja we zien veel mensen net doggy bags. Maar ik weet niet of we de ochtend erna nog trek in hebben haha.

We doen het samen! Daan zorgt dat alle papieren etc tot in de puntjes geregeld is. Ik doe de front office en Daan de back office.

Hier gaat alles goed! En we genieten er zeker van. En dit is nog pas het begin!

yvonne de jong A long time ago

Wat leuk om jullie reis zo te volgen! Goed te lezen dat jullie zo genieten! !!
Geniet er van en groetjes van yvonne

Erik A long time ago

Vette story! En vette waggie! Wil die een beetje?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan