San Diego: day 2 (05-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

San Diego

05-06-2015: 

Aaahh heerlijk lekker wakker worden op ons gemak. Wekker was wel gezet om 09:00 uur maar werden ook lekker rustig wakker om 08:00 uur. SeaWorld op de planning en het park gaat toch pas open om 10:00 uur dus we konden lekker rustig aan doen. Net lang genoeg blijven liggen zodat ik een lekker ontbijtje op bed kreeg van Daan. Heerlijk, het is net vakantie.

Lekker gedoucht, aangekleed en op pad. Even kijken en ja hoor, hij staat er nog die dikke Dodge Charger! Geen gedoe met een metro of een bus, hup de auto in en gassen maar. Nog geen 15 minuten in de auto en we rijden al de parkeerplaats van het park op. Auto geparkeerd en daar gaan we.

De dag begon bewolkt en de voorspellingen waren niet zo geweldig. Het zou bewolkt zijn en soms wat regen. Nou gelukkig zit de Amerikaanse Piet er ook wel eens naast. Kort nadat we het park binnen waren trok het helemaal open en we liggen gloeiend op bed van de rode plekken op ons gezicht en armen. Helemaal vergeten zonnebrand te kopen en dat hebben we inmiddels gelijk gedaan.

We wisten niet zo goed wat we van het park moesten verwachten maar hadden er wel veel zin in. We zijn binnen, snel een kaart halen met wat er allemaal te doen is. Onze nummer 1 was absoluut de Orka show. Ook was er een zeeleeuwen show en dolfijnen show die we allen graag wilden zien. De tijden op elkaar aangepast en daar gaan we! Elke show was stuk voor stuk geweldig! Wat kunnen die Amerikanen een show weg geven. Vooral van de Orka show hebben wij enorm zitten te genieten. Wat zijn dat een geweldige beesten zeg! Het was echt genieten dus dat belooft een leuke dag te worden. Het park is niet enorm groot, en dat scheelt want je bent vrij snel van de ene kant naar de andere kant van het park. We hadden het idee wel vrij snel klaar te zijn maar we hebben de volle dag optimaal benut. Wat een geweldig park en je verveelt je geen moment! De parken in Nederland zijn best leuk maar na deze dag stellen die voor ons niet veel meer voor. Je betaald 79 dollar voor een kaartje wat best veel geld is. Maar dat is dit park meer dan waard. Het ziet er geweldig schoon en verzorgd uit en je verveelt je geen moment. 

Naast de geweldige shows waren er ook een hoop andere leuke attracties zoals interactie met dolfijnen, achtbanen en roggen aaien/voeren. De interactie met de dolfijnen vond ik ook weer geweldig. Het blijven prachtige beesten! Het park heet SeaWorld en dat hebben we geweten ook. Leuk de dolfijnen aaien en ze opdrachten geven. Bijvoorbeeld rondjes laten draaien of geluidjes maken. Ook wist de trainer nog een leuke opdracht. Sla allemaal maar met beide handen op de rand dat is leuk joh. Wij volgen de instructies van de trainer netjes op want dat is leuk. En ja hoor zeiknat! Gelukkig was het super weer en waren we zo droog.

Tussen al de drukte en plezier door hebben wij ook nog even de tijd gevonden om wat te lunchen. Tussen alle hamburgers, spare ribs en kippenpoten konden wij ook nog iets gezonds vinden. Misschien een iets wat aparte combinatie maar wij hebben genoten. Lekker stukken meloen, aardbeien en uiteraard een bakje patat. Smullen! 

Buikjes vol gegeten en heerlijk genoten van de dolfijnen show gaan we weer door naar de volgende attracties. De tijd vliegt en het einde komt al in zicht maar we blijven genieten tot het bittere einde! We hadden 1 achtbaan nog niet gehad en met een beetje aandringen ging Daan toch maar mee. Een achtbaan die er wel relaxt uitziet en een beetje door water gaat. Dat moet lukken! Pff was nog best een pittig ritje en uiteraard.. Zeiknat!!

Het is bijna 6 pm (18:00) dus het park gaat bijna sluiten. Toch wel moe en enorm voldaan gaan we richting de uitgang. Het leek ons een klein park maar hebben met moeite vrijwel alle attracties kunnen doen. Wat was dit een geweldige dag!! Als dit een voorbode is voor onze vakantie dan gaat het echt fantastisch worden! Door alle plezier en drukte waren wij bijna vergeten dat we toch wel honger hadden gekregen. We besloten om weer terug te gaan naar Ruby's Diner. ''Yes, table for 2!''. En daar zaten we weer in die sfeervolle Amerikaanse Diner. Voor mij een bacon burger met ceaser salad en voor Daan de union rings en patat. En ja ja ja ook een lekkere shake erbij! Wat was dat weer genieten!!

Het was inmiddels 7 pm en vol en voldaan van het eten. Nog geen zin om terug te gaan en ach we zitten midden in een winkelstraat. Dan maar een beetje shoppen aangezien de winkels door de weeks pas 9 pm dicht gaan. Een paar leuke dingen voor onszelf gevonden en weer even een praatje gemaakt met een verkoper. Toen we vertelden dat we uit Nederland komen was hij verbaasd. Ik had een aardig goed Amerikaans accent vond hij dus het was hem niet opgevallen. Nice nice! Nog even snel de Vans winkel binnen. Daar kwamen we iets tegen wat we niet konden laten staan als Amerika freaks. Wees gerust het is geen teken.. maar kom op, dit zouden jullie ook niet laten liggen!

Het is weer de hoogste tijd om de luiken dicht te gooien. Morgen gaat onze reis verder en gaan we naar een plaatsje Kingman. Dit plaatsje ligt aan de route 66 en is als tussen stop voor onze rit naar de Grand Canyon. 

Iedereen een fijne dag. Voor ons slaaplekker....

Reacties

Rob A long time ago

Weer genoten van jullie reisverslag, ik zie het allemaal zo voor me. Die reis hoef ik niet meer te maken. Volgens mij zit er een foutje in je verslag over die schoenen. Moet denk ik zijn," die zouden jullie toch ook laten liggen". Ben blij dat jullie lekker eten, maar ook aan de gezondheid denken. Shake is uiteraard gemaakt van melk met aardbei(en), dus beter kan het niet! Ik wacht alweer op het volgende verslag. Veel plezier en een knuffel van mij.

Marja A long time ago

Tjonge wat een verslag weer zeg.....ik zie alles gewoon voor me en het is net of ik erbij ben! Leuk hoor schatten dat jullie zoveel meemaken en ook continue genieten.
Veel plezier met de reis morgen en we horen wel weer hoe route 66 beviel! KUS

Erik A long time ago

Toch hoor ik iets rammelen..... sjsjs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan