San Diego - Kingman (06-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

San Diego - Kingman 

06-06-2015:

Zo vandaag weer vroeg op want we moeten ongeveer 600 kilometer rijden naar Kingman. Een klein oud plaatsje aan de Route 66. Dit is voor ons een tussen stop op weg naar de Grand Canyon. 

Spullen weer ingepakt en de koffers in de auto gedaan. Nog even snel uitchecken, TomTom ingesteld op de plaats van bestemming en we kunnen gaan. Best even spannend want nu gaan we echt de grote weg op. En dat is best even wennen kan ik je wel vertellen. Bij een stop bord moet je altijd stoppen en je mag pas verder als je helemaal stil staat. Dan mag de gene die als 1e stil stond als 1e rijden. Op de snelweg mag je links en recht inhalen. Je kiest een baan en daar blijf je zoveel mogelijk rijden. Best gek om van alle kanten ingehaald te worden. In het begin reden we ook op een best rustig stuk snelweg. Een twee baans weg die naast de gewone snelweg ligt. Maar goed de TomTom stuurde ons op deze baan. Na een tijdje zagen we wat borden voorbij komen en bleek het een carpool strook te zijn. We konden niet duidelijk vinden wat de voorwaarden waren om er op te rijden dus besloten maar gauw tussen het gewone volk te gaan rijden. Na een tijdje kwamen we er wel lekker in en begon het te wennen. Zoef... daar reed een Ferrari voorbij.. Zoef, Zoef en dat was een Porsche en een Lamborghini. Kijkend in de spiegel zie ik er nog veel meer aankomen. Daan pakt de camera en begint foto's te maken en ik pak me telefoon om jullie ook even mee te laten genieten. Ik denk dat er wel 50 tot 60 dikke auto's voorbij kwamen. Van een Maserati tot een Mercedes of een Austin Martin.. Ze bleven maar voorbij komen! 

Pas kort onderweg en we worden alweer getrakteerd op zo'n geweldige show! Wat is het toch een geweldig land. Jullie zullen misschien denken, oh ja leuk een paar snelle auto's.. Gaap! Maar ik kon hier enorm van genieten! We hebben ons zo enorm op deze reis verheugd en er was ons in New York al duidelijk geworden dat dit gewoon ons land is. En keer op keer wordt dit gevoel alleen maar sterker. Wij voelen ons hier enorm thuis en genieten van alles wat we hier om ons heen zien. 

Ongeveer op de helft kwamen we onderweg een plaatsje langs de weg tegen met wat eettentjes en een grote Walmart. De tank was half leeg en we kregen toch iets van honger en trek. Snel de Walmart in.. Wow als we dachten dat het niet groter kon. Een gigantische supermarkt, bouwmarkt, mediamarkt en kledingwinkel allemaal in 1. Even snel wat broodjes en beleg gehaald om in de auto te eten en we moesten ook nog een Ice Box hebben. Een koelbox voor in de auto met een grote zak ijs erin. Op alle forums werd dit aangeraden met dit soort reizen zodat je in de warme gebieden koud drinken bij je hebt. In sommige gebieden zoals Death Valley kan het wel 50 tot 60 graden worden. Dan is een koud colatje of water best lekker. Afgerekend en snel weer naar de auto want we moesten nog ruim 300 kilometer. 

Voordat we de snelweg op rijden nog even snel tanken. Ook dat is weer even wennen want hier tanken ze in Gallons. Een Gallon is 3,8 liter. Ongeveer 12 Gallons gevuld en weer wat dollars lichter gaan we snel op pad. Nu komen we toch steeds meer op wat rustigere stukken snelweg en de omgeving is steeds geweldiger. Helaas voor jullie heb ik hiervan geen foto's gemaakt met mijn telefoon omdat ik zo aan het genieten was. Niet gedacht dat ik ooit ook zo'n natuurwatje zou worden, maar wauw wat is dit ook een mooi land! Prachtige bergen en mooie stukken met heel veel cactussen en mooie bomen. En dan te bedenken dat de natuur alleen maar mooier gaat worden hoe verder we rijden. 

Ik moet zeggen we naderen de bestemming en eigenlijk is die 600 kilometer voorbij gevlogen. Ten eerste rijdt de auto geweldig lekker! Je hoort dat ding bijna niet en de stoelen zitten heerlijk. Lekker de grootste stukken op cruise control gezet en ik was eigenlijk gewoon toeschouwer van een geweldige show waar we doorheen reden. Van te voren een paar cdtjes gemaakt maar helaas de auto heeft geen cd of mp3 speler. Je kan er alleen een usb stick met muziek inpluggen maar goed die had ik nou net niet bij me. Niet getreurd, ik kan kiezen uit maar lieft 556 radiozenders. Je leest het goed, 556!! Ik heb ze nog niet allemaal geluisterd maar we hebben al een paar favorieten gevonden. Ook heb je verschillende hiphop zenders en dan voel ik me af en toe alsof ik GTA (Grand Theft Auto) aan het spelen ben. Dan kan je ook altijd zo heerlijk schakelen tussen al die radio zenders. 

Het is bijna 17:30 uur en we zijn aangekomen op bestemming. Gelijk even inchecken zodat we een pasje van onze kamer hebben. We springen gelijk weer in de auto om even het plaatsje te bekijken. Het is nu tenminste nog licht en morgen hebben we geen tijd. We rijden door het oude plaatsje en zien een auto show. Allemaal oude Amerikaanse auto's staan uitgestalt en ik schiet snel een paar foto's. Dat vind die ouwe Bokhorst vast leuk om te zien! Ook hebben ze verschillende oude tankstations en een leuk oud treinstation. Het is soms net alsof de tijd hier stil is blijven staan, geweldig om te zien! Het is inmiddels al 19:00 uur geweest en we hebben honger. Onderweg komen we de Pizza Hut tegen en ach die hebben we nog niet gehad. Je hebt hier weinig eettentjes waar je gezond kan eten dus het moet maar weer. 2 medium pizza's besteld om mee te nemen. ''Two pizza's for Steven''... Steven klinkt makkelijker hier. Ze zijn klaar dus nemen ze lekker mee naar het hotel. Maar wow als dit medium is snap ik waarom hier zoveel mensen dik zijn. Maar goed dat is met alles hier. Niks is klein. 

Helaas weer niet alles opgekregen en we gaan snel lekker douchen. Even snel alle apparatuur weer opladen want morgen is er weer een nieuwe dag! Het is inmiddels alweer 22:15 uur geweest hier dus ik ga ook snel naar bed. Daan ligt uiteraard alweer te slapen dus ik kruip snel tegen haar aan. Ze is al wat zenuwachtig want morgen gaan we weer vliegen! En dit keer in een Helikopter boven de Grand Canyon!! Ik heb er echt enorm veel zin in en Daan vindt het daarnaast ook wel erg spannend. Ze moet van mij mee want dit moet een ervaring zijn die we nooit zullen vergeten. 

Iedereen weer een fijne dag en ik ga snel slapen. Ik kan niet wachten tot morgen... Slaaplekker...

Reacties

Myra A long time ago

Geniet vd mooie ervaring vandaag!!

Rob A long time ago

Ik begrijp dat jullie huis op de verkeerde plek wordt gebouwd. Wel een leuk vakantie adres!
Veel plezier vandaag!

Marja A long time ago

Jullie maken wat mee zeg en het enthousiasme is heerlijk om te zien......maar......het is alleen toch een land voor vakantie hè? En niet om er te wonen? Ik word er al zenuwachtig van namelijk!!
Maar weer een heerlijke dag dus. Ik ben benieuwd hoe de helikoptervlucht gaat boven de Grand Canyon.....Sterkte Daan en dikke kus!!

Erik A long time ago

Nature wimp ;-)

Erik A long time ago

Vet jonge die wagens.. ik zou ik in de auto zitten van OOOOHHHHHH OOOOOOHHHH JAAAAA KIEK EM GAAAAAAN!!

PS: pizza again? Damn mate, your cables gonna die.. :-p
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan