Kingman - Grand Canyon West Rim (07-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Grand Canyon West Rim

07-06-2015:

Man man man wat een dag.. Na een onrustige nacht en wat last van mijn buik waren we mooi op tijd op. Ontbeten, auto ingepakt en iets na 09:00 uur reden wij keurig netjes weg richting Grand Canyon West Rim. Daar hadden wij een helikopter vlucht geboekt om 12:00 uur en gaan over de Sky Walk lopen. Dit is een metalen constructie met glasplaten die boven de Grand Canyon hangt. Netjes het adres ingetoetst op de TomTom en na ongeveer 1,5 uur rijden zijn we er.

Door de prachtige natuur gaat het ritje eigenlijk best snel en komen rond 11:00 uur aan bij het helikopter platform van Papillon. We gaan alvast naar de balie om aan te geven dat wij keurig op tijd zijn. Ze neemt ons reserveringsnummer op en we worden gewogen voor de helikopter. Tot ze plost een soort van in de stress schiet en een collega er bij roept. Ah oh wat is er aan de hand?! Uhh ja jullie staan bij de verkeerde opstap plaats van Papillon. Jullie moeten naar de West Rim en dat is ongeveer 2,5 uur rijden hier vandaan. We hadden heel dom het verkeerde adres ingevoerd op de TomTom. Om 12 uur zou onze helikopter de lucht in gaan en het was inmiddels 11:15 uur. Dat gaan we dus nooit redden. Snel belt ze de West RIm op en die geven aan dat hun laatste vlucht 15:30 uur gaat dus als we opschieten kunnen wij nog mee. 

We krijgen het juiste adres mee voor de TomTom en stappen snel in de auto. Een klein beetje gestresst rijden we weg naar de juiste opstap plaats. Al snel komen we weer tot rust en leggen ons er bij neer dat we verkeerd zijn gereden. Helaas en we gaan gewoon weer genieten van alles om ons heen. Na een goede 2 uur rijden komen we de borden, die er zouden moeten komen langs de weg, maar niet tegen. Ik begin me toch een beetje druk te maken en heb het idee dat we niet goed rijden. Snel stoppen we bij een hotel wat langs de weg ligt en vragen de weg. Want volgens de kaart die ze bij het vorige punt hadden uitgeprint waren we bij het plaatsje waar het in de buurt zou liggen. Tot de mevrouw aan de balie van het hotel aangeeft dat het vanaf daar nog zo'n 2,5 uur rijden is. De stress is volkomen terug en ik schrik me rot! Ik wist niet wat me overkwam. Na al ruim 4 uur onderweg te zijn zitten we er dus nog verder  vanaf dan waar we begonnen zijn. Ik kon op dat moment wel janken. Oke, even nadenken, wat nu?! Ik mag van de mevrouw aan de balie de telefoon gebruiken en ik bel hun hoofdcentrale op. Ik leg uit wat er is gebeurd en dat we 3:30 pm nooit meer gaan redden. De 2e keer hebben ze ons gewoon een verkeerd adres gegeven. Waren we mooi klaar mee! Aangezien we hier enorm naar hebben uitgekeken en het erg veel geld heeft gekost vraag ik toch maar of we het om kunnen boeken naar morgen. Gelukkig kan dit en hebben we de vlucht kosteloos kunnen verzetten naar 14:00 uur de volgende dag. Dan komt ons volgende probleem. Van de West Rim naar ons hotel waar we vanavond moeten overnachten aan de South Rim is ruim 4 uur rijden. Dat zou betekenen, morgen 4 uur heen en 4 uur terug. Ik kan maar 1 ding bedenken, een hotel zoeken bij de West Rim. Snel belt de mevrouw aan de balie of er nog ergens een hotel vrij is. Gelukkig er is nog 1 huisje vrij vlak bij de West Rim. Een nacht kost ons 141 dollar en we moeten verplicht 2 kaarten afnemen van de Sky Walk, wat we gelukkig toch al wilden doen. Maar goed de kaartjes die we moesten kopen waren niet goedkoop. In totaal ruim 300 dollar extra kwijt en dat was wel even slikken. Maar goed wat moeten we dan dus we doen het maar. 

We hadden wel even tijd nodig om weer in de stemming van vakantie te komen na dit enorme baal moment. Maar goed we kunnen niet anders en moeten toch weer genieten. We stappen in de auto en weer voor de 3e keer richting Kingman om vervolgens nu wel de goede kant op te rijden. Erg frustrerend als je weet dat we afgelopen nacht in Kingman hebben geslapen. Vanaf Kingman was het iets langer dan een uur rijden. Onderweg werd de natuur steeds mooier hoe dichter we bij de Grand Canyon kwamen. Een aantal keer hadden we echt even een WAUW momentje en zijn we lekker even gestopt om wat mooie foto's te maken. Laten we er dan maar even van genieten ook. 

Rond 18:00 uur kwamen we aan op onze los geboekte range. We slapen nu op de Hualapai Range vlak tegen de Grand Canyon aan. Zo hebben we ongeveer 8 uur en heel wat honderden kilometers gedaan over een stukje van iets langer dan een uur. ZUCHT en erg zonde van deze verloren dag. Aangekomen op de range en de geweldig mooie rit er naartoe maakte het gelukkig een klein beetje goed. We kwamen aan op een klein opgezet western dorpje met een paar van die hutjes die ze verhuren. Echt een western dorpje nagemaakt vlak tegen de Grand Canyon aan. Ze heeft zelfs een Jail en een bank nagemaakt. Het ziet er erg leuk uit! Maar ook wel een beetje spannend, het ligt in de middle of nowere. Snel de spullen uitgeladen en even wat eten. We hadden lekker broodjes, aardbeien en meloen gehaald bij de Walmart. Even geen pizza of patat meer voor ons dus we hebben er erg van zitten genieten. Zo zaten we heerlijk rustig voor ons hutje lekker op ons bankje een broodje te eten. Met een geweldig uitzicht op de Grand Canyon. Zo bekijken we het maar positief en als dit alles niet was gebeurd hadden wij nooit op deze geweldige plek gezeten. 

We hebben genoten van de zons ondergang en liggen inmiddels lekker op een heerlijk bed en het is heerlijk stil. We gaan lekker slapen en weer een voordeel, we zitten op een paar minuten rijden van de West Rim dus gaan morgen enorm genieten! 

Voor deze ene keer mochten jullie dit geweldige blog nog gratis lezen. Maar na bovenstaande verhaal begrijpen jullie natuurlijk wel dat ik een vergoeding ga vragen voor elke keer dat jullie de verhalen lezen. ;-)

Voor iedereen een fijne dag toegewenst! En voor ons, slaaplekker...

 

Reacties

Karin A long time ago

Haha dat is dan weer nadeel van zo'n groot land; verkeerd rijden kan je uren kosten 😁 Ach, dingen gebeuren met een reden moet je je maar proberen te bedenken. Veel plezier met jullie helikopter vlucht! 🚁

Rob A long time ago

Hallo jullie twee, lekker geslapen hoop ik. De stress een beetje achter jullie gelaten. Moest gelijk aan Frankrijk denken toen we F1 gingen kijken. Foute boeking van het reisbureau van de ene naar de andere kant door Frankrijk.
Geniet nou maar extra van jullie voorgenomen vlucht, ik wacht het verslag met spanning. Veel plezier vandaag!

Marja A long time ago

Oh jeetje zeg, ik kreeg het er zelf al benauwd van bij het lezen van je blog. Dat zou iets voor mij geweest zijn zeg.... Maar weer sta ik verbaasd over jou. Gewoon een ander plan bedenken en direct actie ondernemen om dit te bewerkstelligen. Knap hoor en ik ben echt heel trots op jullie!
Ik kan gewoon niet wachten op de verhalen over de rest. Veel plezier met de helikoptervlucht en blijf genieten!!!

yvonne de jong A long time ago

Dat is wel even een rijdag geworden zeg. Wat een verhaal. Maar op een mooie plek en alles nog in het vooruitzicht is dan weer fijn.
Enne. ..Altijd een leuk verhaal bij de open haard in december.
Geniet morgen! !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan