Grand Canyon West Rim - Grand Canyon South Rim (08-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

 

Grand Canyon West Rim - Grand Canyon South Rim

08-06-2015:

We worden wakker en het is heerlijk rustig buiten.. Net wakker voor de wekker van 08:00 uur en nog even wakker worden in bed. Aankleden, douchen en even naar de ontbijtzaal. Je hebt een aantal menu's met pannenkoeken, spek of worst. Allemaal zo'n vette hap en dat zagen wij niet zitten. Snel weer terug naar ons hutje en lekker een broodje pindakaas en pasta. De vorige dag hadden wij een zak met 24 broodjes gehaald zodat we die onderweg af en toe konden maken. Heerlijk op onze veranda in het zonnetje eten wij ons ontbijtje op. Snel de auto voorrijden en de koffers weer inladen, we hebben weer een lange dag voor de boeg.

Een paar minuten rijden en dan zijn we eindelijk aangekomen bij de plek die wij al zo lang aan het zoeken waren. Dit is de dag dat we eindelijk de Grand Canyon vanuit een helikopter gaan bekijken! We parkeren de auto en gaan op zoek naar de gate. We hebben de vlucht geboekt op 14:00 uur maar zijn al om 10:30 uur aanwezig maar willen zeker weten dat de wijziging goed is doorgekomen en de vlucht doorgaat. Een aardige man van het bedrijf spreekt ons aan en zegt dat ze wel kunnen regelen dat we gelijk mee kunnen. Daan zegt laten we het maar doen dan ben ik er vanaf. Ingecheckt en we moeten een kleine 30 minuten wachten. We worden opgehaald en daar gaan we! Nog een klein stukje lopen en dan wachten tot onze helikopter klaar staat. Ik vraag aan de man die bij de helikopters staat of er een kans is dat we naast elkaar kunnen zitten. Hij ging ze best doen want de piloot bepaald op gewicht wie waar komt te zitten. In de verte komt er weer een helikopter aan en die land voor onze neus. De man loopt naar de piloot en geeft ons een seintje dat we mogen komen. We mogen voorin zitten naast de piloot. Achter ons zijn nog 4 plekken vrij maar de man loopt weg en seint naar de piloot dat hij kan vertrekken. Huh, hebben we nou gewoon een helikopter voor ons alleen!! Yes!! De motor gaat hogere toeren draaien, onze hartjes gaan sneller kloppen.. en daar gaan we!! Daar vliegen we.. vlak bij de afgrond van de Grand Canyon.. Een stukje vliegen en dan opeens valt er een stilte........ WAUW!!!!!!! Nu begrijpen we: ''je moet het gezien hebben''. Wat is dit bizar mooi!!!!! Ik ben enorm trots op Daan want die is al het hele stuk vol aan het filmen en heeft het zelfs naar haar zin. Gelukkig geniet ze net zo erg als ik. Ik schiet een paar mooie foto's en kijk af en toe vol ongeloof om me heen. Dit is zo gigantisch mooi en groot. Het is niet uit te leggen en ook niet te laten zien op foto's. Heb je ooit de mogelijkheid dan moet je dit absoluut doen. Ik denk dat ik nog nooit zoiets moois heb gezien!

Na een stuk vliegen zakken we steeds verder de Canyon in richting de Colorado River. In de verte zien we een kleine landings plaats en we komen steeds dichterbij. De helikopter staat op zijn plek en we stappen uit. Hier hebben wij ook nog even de tijd om rond te kijken en even wat foto's te maken. Het is er wel enorm heet!! De warmte blijft goed hangen tussen de gigantische rotsen van de Canyon. Ik denk dat ik niet overdrijf als het wel 40 graden was.. Het zweet liep in straaltjes over me rug en zelfs Daan had het warm. Nou dan is het echt warm!

Na een minuut of 20 moesten wij helaas weer deze geweldige plek verlaten. We stappen in en ja hoor, weer een helikopter voor ons alleen. En de piloot uiteraard dan he. De motor gaat weer op volle toeren en yes daar gaan we weer!! Nog even intens genieten van dit moois voor het weer voorbij is. Na een minuut of 10 krijgen wij de landings plaats weer in zicht. De heli zakt en we landen weer veilig op de grond. Helaas het zit er op.. maar damn wat was dit een geweldige ervaring in ons leven!! Dit hadden we niet willen missen en onze dag van gisteren is weer snel vergeten!

Voldaan en volop aan het nagenieten lopen we terug richting de gate. Op naar de volgende mooie ervaring.. the Sky Walk!! Zoals ik eerder vertelde een metalen constructie met glasplaten die boven de Canyon hangt. Hier gaan wij overheen lopen!! Snel stappen wij in de shuttle bus en daar gaan we.. Deze bus brengt ons naar Eagle point waar the Sky Walk ligt of hangt. Het is maar net hoe je het bekijkt. Bij de kaartjes zat een gratis maaltijd dus we besloten eerst even een broodje te eten en wat te drinken. Het was zo warm dus we hadden even energie nodig. Daarna snel de tas in een kluisje doen, en helaas ook onze camera en telefoons moesten achterblijven. Die waren niet toegestaan en alleen zij maken foto's die je dan uiteraard weer mag kopen. Maar ach je wil er toch een mooie herinnering van hebben. Oja nog even iets anders. Dachten we eindelijk van al die Chinezen af te zijn van China Town.. Nou mooi niet dus he! Er was me toch een blik met loempia's open getrokken, niet normaal! Alleen maar van die spleetjes.. En wat een vreselijk volk is dat zeg! Ze hebben schijt aan andere mensen en zijn zo asociaal als wat. Echt bah, wat een vreselijke mensen! Zo ik ben mijn frustratie weer kwijt. Waar waren we gebleven.. Oja, the Sky Walk!! Tas opgeborgen en daar gaan we! Enorm hoog maar wel super gaaf uitzicht. De constructie kan wel 8 keer een aardbeving aan maar toch ben je echt een watje als je over die glasplaat loopt. Met zwetende en verkrampte handen houdt je die reling vast om maar niet naar beneden te vallen. Watjessss!!! Maar echt, het is best eng! 

Zoals jullie hebben kunnen lezen.. Geen foto's! We hebben er wel 6 gekocht en die worden verstuurd naar mijn e-mail. Zijn jullie nieuwsgierig?! Dan moet je even een aantal maandjes wachten tot mijn fotoboeken klaar zijn ;-).

Er is nog 1 uitzicht punt over..Guano point. Hup weer de shuttle bus in en daar gaan we! Aangezien er een maaltijd bij de helikopter vlucht zat en bij de Sky Walk gingen we ook nu eerst even wat eten. Draadjes vlees met aardappelpuree en bloemkool en broccoli. Het was heerlijk en eindelijk weer eens groente! We hebben zitten smullen en zelfs de bloemkool en broccoli ging op! Buikjes weer vol en snel de mooie Canyon bekijken. Weer een geweldig uitzicht! We kunnen er geen genoeg van krijgen.

Moe en enorm voldaan gaan we weer met de shuttle bus richting de auto. Het was inmiddels bijna 16:00 uur en we moesten nog ruim 4 uur rijden naar ons hotel. Ik was best moe en gelukkig vond Daan het wel even leuk om eindelijk ook te gaan rijden. Ik was er wel even klaar mee na de ruim 700 kilometer van de dag ervoor. Nou daar gaan we.. Daan haar eerste kilometers in Amerika!!

Heerlijk in het prachtige weer rijden we door de geweldige natuur. Al meerdere keren kwamen wij borden tegen dat we wild tegen konden komen. Gisteren waren wij inderdaad al herten tegen gekomen die vlak langs de weg stonden. En dit keer was het weer raak.. Er renden 2 vossen over de weg voor onze auto's langs. Zo snel dat ik ze helaas niet op de foto heb kunnen zetten. Dus de jacht gaat door!

Het is inmiddels al aardig donker aan het worden en zijn bij ons hotel aangekomen. Midden in het nationale park van de Grand Canyon! Snel de koffers uitgeladen en weer lekker een warme douch genomen. De wifi is hier helaas niet zo heel snel dus vandaar dat ik zo laat nog bezig ben met de blog. Ik wil het toch graag af hebben anders vergeet ik weer een hoop. Het is inmiddels bijna 12 uur hier dus ik ga snel me bed opzoeken. En het zal jullie misschien verbazen maar Daan ligt al heerlijk te knorren. 

Jullie weer een fijne dag en voor ons slaaplekker...

Reacties

Myra A long time ago

Fijn dat het allemaal uiteindelijk goed is gekomen. Super trots op jullie allebei!! En inderdaad een ervaring voor het leven...

Marja A long time ago

Wat een heerlijk verhaal weer zeg....stoer hoor Daan dat je de helikoptervlucht hebt gedaan en dan in die grote bak rijden....Jullie gaan allebei goed over de grenzen heen!! Ik ben ontzettend trots op jullie allebei! En ik geniet van de verhalen hoor. Het is het eerste wat ik ´s morgen doe....even kijken of er bericht is!

Jeroen A long time ago

Jeetje....en dat allemaal met natte kleding...

Erik A long time ago

Groentes, goed voor the cables :-).. enne, die gekke bekken, kweet niet hoor.. ;-)..

Chille verhalen man!

Erik A long time ago

Groentes, goed voor the cables :-).. enne, die gekke bekken, kweet niet hoor.. ;-)..

Chille verhalen man!

Erik A long time ago

Groentes, goed voor the cables :-).. enne, die gekke bekken, kweet niet hoor.. ;-)..

Chille verhalen man!

Erik A long time ago

Groentes, goed voor the cables :-).. enne, die gekke bekken, kweet niet hoor.. ;-)..

Chille verhalen man!

Erik A long time ago

Groentes, goed voor the cables :-).. enne, die gekke bekken, kweet niet hoor.. ;-)..

Chille verhalen man!

Erik A long time ago

Groentes, goed voor the cables :-).. enne, die gekke bekken, kweet niet hoor.. ;-)..

Chille verhalen man!

Rob A long time ago

Vanmorgen tevergeefs gezocht naar het verhaal van de dag. Teleurgesteld ben ik maar gaan werken en nu ben ik eindelijk toe om nieuwsgierig jullie ervaringen te lezen. Wat een enthousiasme weer, zou bijna die kant opgaan. Geniet lekker, ik wacht weer op de volgende.

yvonne de jong A long time ago

Jaloers! !!!

Helma A long time ago

Ik vind je een kanjer Daan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan