Page - Monument Valley (11-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Page - Monument Valley

11-06-2015:

Zo dat is heerlijk wakker worden in China... Uhh wacht nee geen China maar Amerika! Ja sorry hoor was even in de war.. Ik deed de schuifpui open en ging even lekker buiten wakker worden. Op de achtergrond van die Chinese muziek en van die loempia's die keihard aan het praten waren. Op de een of andere manier zijn alle Chinezen doof denk ik. Maar inderdaad ze lijken ons wel te volgen. Elke keer komen ze met bussen vol achter ons aan! Maar goed weer een beetje een onrustige nacht gehad. We werden allebei een aantal keer wakker dus waren best nog moe de ochtend. Wekker om 8 uur gezet maar hadden beide eigenlijk geen zin om op te schieten voor het ontbijt. Lekker rustig opgestart en even gedoucht. Daarna lekker onze eigen broodjes gesmeerd en lekker buiten op ons terrasje opgegeten. 

Vandaag staat een korte rit van ongeveer 2 uur op het programma richting Monument Valley. DIt is een gebied met grote rotsen die bekend zijn uit meerdere western films. Rond half 10 in de auto en op weg.. Na ongeveer 1,5 uur rijden kwamen wij aan in Kayenta een plaatsje vlakbij Monument Valley waar ook ons hotel zit. Snel nog even naar de supermarkt om even een nieuwe zak ijs te halen voor onze ice box. Daarna een paar minuten rijden en we zien ons hotel. Aangezien we hier weer in een andere tijdzone zitten gaat de klok weer een uur vooruit en is het bijna 13:00 uur. Bij de meeste hotels kan je pas inchecken rond 15:00 uur maar proberen het toch. En inderdaad er is nog geen kamer vrij. We besluiten gelijk maar door te rijden naar Monument Valley wat ongeveer een half uurtje verder rijden is. Aangekomen bij dit park gaan we even rond kijken bij het visitor center. Je kan een route rijden met de auto door het park maar het is geen verharde weg dus we twijfelen nog. Meerdere verhalen op internet gelezen en de een zegt goed te doen en de ander zegt boek een tour. Maar goed zo'n tour kost ons al gauw weer minimaal 100 dollar en we weten niet of we het dat waard vinden. We bekijken de route vanaf een hoog punt en zien meerdere gewone auto's het pad op rijden.. Weet je wat.. Wij gaan ook!! Het begin is best hobbelig en moeten voorzichtig rijden. Ook is het een beetje bewolkt maar gelukkig komt het zonnetje af en toe wel lekker door zodat we wat mooie foto's kunnen maken. 

Na een half uurtje verder en alweer een stuk gereden zien we in de verte wel flink donkere wolken aankomen. De afgelopen dagen is er wel wat regen gevallen en geven ze van te voren aan dat het pad dan lastig te bereiken is met een gewone auto. Maar ach het zag er nu ook nog prima uit en was goed te doen. We gooien er wel een iets hoger tempo in want we moeten nog best een stukje rijden om alle Buttes (zo heten deze stenen) te bekijken. Een stuk verder en de wolken komen steeds dichterbij en het begint te regenen. Ik zie nog steeds andere auto's om me heen dus het zal allemaal wel goed komen. We rijden verder en af en toe maak ik nog even snel een foto. Al snel is het opgehouden met rustig regenen en zitten we in een flinke bui. We rijden achter nog 3 andere auto's en plots stopt iedereen. Er is een grote plas voor ons ontstaan en we moeten omdraaien. We pakken een andere route en ik rijd snel achter de rest aan. Het begint nou toch wel een klein beetje spannend te worden. Al een zand waar we op reden verdwijnt door grote stromen met water en de rest is allemaal modder geworden. De 2 voorste auto's hebben er de vaart in en de auto voor me rijdt wat rustiger. Dan gaan we een bocht om en stopt de auto voor me. Geirriteerd zit ik te mopperen dat hij door moet rijden want anders komen we straks vast te zitten. Tot ik ook de bocht om ben en snap waarom hij stopt. Gedeeltes van de weg zijn weggespoeld door de harde stroming van de regen en er zitten flinke gaten in de weg. Langzaam rijden we door de gaten en banen ons een weg door deze chaos. Het is steeds spannender aan het worden maar toch heeft het ook wel iets. Maar toch zijn we blij dat we niet alleen rijden en zien in onze binnenspiegel meerdere auto's aankomen. Gelukkig we zijn niet de laatste haha! Met moeite komen we redelijk door de weggespoelde weg heen en denken we nu wel het ergste gehad te hebben. Ik heb het nog geen minuut gezegd en we rijden de volgende bocht om. Een lange file met auto's die even nadenken wat nu?! Dwars over de weg is een rivier ontstaan met snel stromend water en dit is de enige uitweg uit het park. Dan komt ons een hele stoet met grote jeeps voorbij met mensen erop die allemaal bezig zijn met hun tour. De grote jeeps zijn er blijkbaar op gemaakt om op deze weg te rijden want ze rijden zo door de rivier. Ik moet zeggen het zag er ook voor hun nog best even spannend uit met de wielen die in het water verdwenen. Wachtend achter de twijfelende mensen voor ons zie ik in mijn binnenspiegel nog maar 1 auto achter me staan. En dan denk ik bij mezelf het zal me toch zeker niet gebeuren dat ik straks de laatste ben en vast kom te staan. Ik geef gas en rijdt langs al die schijtbakken. Ik stop bij de nieuw ontstaande rivier en we maken ons klaar. Aan de overkant staan mensen te filmen want die willen leuk film materiaal hebben voor thuis. 

We staan er klaar voor en kijken nog een keer naar de stromende rivier. Ik zet de auto in de mountain versnelling (ja die zit erop) en ik geef gas... Daar gaan we!!!!! Hobbelend en stotend beuken we de rivier door en YES!!! We hebben het gered! En we voelden ons best even stoer.. Ha - ha zo doe je dat schijtbakken!! En we rijden vrolijk verder alsof het niks was.. Bij de volgende droge view point even gestopt om te kijken of er geen schade was en uiteraard om nog even wat leuke fototjes te maken. Het was tenslotte niks boeiends wat er net was gebeurd ;-) Zie hieronder het resultaat.

Op de foto lijkt het mee te vallen maar damn ik heb een auto nog nooit zo vies gemaakt! De hele wielkas zat vol met modder en er zat zelfs modder op de deur dorpels. Het was duidelijk dat de wielen helemaal onder water waren geweest, zo diep was het geworden. Toen het begon te regenen baalden we dat dit ons weer moest overkomen maar achteraf vonden we het best leuk om een stoer verhaal achteraf te hebben. Nog een klein stukje rijden en we zijn bijna van de route af. Leuk om al die schone auto's ons tegemoet te zien komen. Het was inmiddels weer droog geworden en die dachten een leuk ritje te gaan maken. Succes!! Haha..

We rijden het park weer uit en maken hier en daar nog wat foto's van de Buttes die we onderweg langs de snelweg tegen komen. Na een stuk rijden komen we bij een klein plaatsje Mexican Hat. Deze plaats heet zo omdat daar ook een Buttes staat in de vorm van een Mexican Hat. Deze helaas niet met mijn telefoon op de de plaat gezet dus dat is er weer een voor de fotoboeken! 

We keren weer om en rijden de weg weer terug richting hotel. Langzaam komen we weer dichterbij Monument Valley en ik heb nog steeds niet dat mooie bekende uitzicht gezien van de lange weg naar beneden met op het einde een paar mooie Buttes. Het was inmiddels opgeklaard en de zon was weer mooi doorgebroken. En plots rijden we een bocht om.. JAAAA!!! Daar is dat geweldige uitzicht. We stoppen snel langs de weg en waarschijnlijk hadden we er op de heenweg geen erg in gehad omdat het bewolkt en regenachtig was. We wachten tot er geen auto's rijden en maken steeds snel foto's op de weg. Gelukkig stond er nog een stelletje foto's te maken dus hebben van elkaar even snel een fototje gemaakt. Even een statief opstellen op een weg is toch best even spannend dus ik was wel even blij met dit stelletje. 

Na wat mooie foto's gaan we weer verder. We stoppen hier en daar nog even wat de Buttes zien er prachtig uit met het zonnetje erbij. Het is inmiddels al weer ongeveer 18:30 uur en rijden lekker richting hotel. We krijgen de sleutel en zetten onze koffers weer binnen. Geen zin meer om wat te gaan eten dus eten lekker even snel een broodje en wat aardbeien. 

Ze hebben ook een verwarmt binnen zwembad dus we trekken onze zwembroek en bikini aan en gaan snel richting het zwembad. Even lekker een duik nemen. We pakken een handdoeken en de slippertjes gaan uit. De grote teen erin... Oei!! Snel weer eruit.. Als ze dat verwarmt noemen?! Teleurgesteld trekken we de slippers weer aan en gaan maar weer naar onze hotel kamer. Dan maar een lekkere douch. 

Morgen staat onze volgende bestemming weer op de planning. We gaan naar Arches! Dit gebied is bekend om grote rotsen die in mooie bogen staan. Hier zitten wij lekker weer 2 nachten dus kunnen ook weer even op ons gemak doen. Nou we gaan weer lekker slapen en morgen weer fris op.

Ik hoop dat jullie het ook een spannend stukje vonden, anders wij wel! 

Voor jullie weer een fijne dag.. Voor ons slaaplekker...

Reacties

Rob A long time ago

Ik dacht even dat jullie te ver waren doorgereden, in verband met die Chinezen. Maar ik twijfelde even, of jullie toch niet in china waren gekomen door die angstaanjagende rit.
ik kreeg zekerheid dat jullie op de goede weg zaten door die foto van de snelweg. We hebben jullie denk nog zien rijden op de tv. We zagen van de week een reclame filmpje van die weg, met een auto al rijdend. Ik roep nog, daar rijden ze!!! Geniet even lekker van de rust, zonder die spleetjes. Laters!

Erik A long time ago

Zo stoer door de modder en dan niet ff een Viking dive int zwembad? sjsjs.. ;-)..

Mooi verhaal ouwe!

Marja A long time ago

Jeetje mina wat een spannend verhaal!! Ik zou het werkelijk in mijn broek gedaan hebben...en jullie twee stoere kids doen dat gewoon maar even. Geen schijtbakken dus, maar gewoon nuchtere stoere Hollanders. Jullie hadden die Chinezen mee moeten laten gaan en dan......oeps......

Oma A long time ago

Wat een verhalen allemaal, zegt oma... We zijn nu bij haar en ik heb haar even laten zien hoe ze alles kan lezen en hoe ze kan reageren op jullie blog..... Have fun!!!

Oma A long time ago

Lieve Schatten,\
Wat een ontzettende spannende
vakantie en wat beschrijf je het allemaal goed Stefan,het is of ik een
spannend boek aan het lezen ben.
Voor zo'n bangerd als ik zou dit
niets meer zijn,maar ik vind het
geweldig wat jullie allemaal meemaken.Ik hoop dat jullie nog heel veel plezier hebben en tot schrijfs.
Lieve groeten OMa
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan