Moab/Arches (13-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Moab/Arches

13-06-2015:

Wat hoor ik!? Wat hoor ik?! Oh wacht dat is de wekker... Weer heerlijk vast geslapen en ochtend 2 dat we door de wekker wakker werden gemaakt. Zoals gezegd een half uurtje later dus lekker om 08:30 uur. En we gaan er een heerlijk relaxt dagje van maken. We hebben heerlijk op ons gemak gedaan en gingen pas rond 10:30 uur richting Arches. 

5 minuten rijden en we komen aan bij het nationale park Arches. Er staat al een flinke rij voor de poort om naar binnen te gaan. Dan rijden we langs een ranger en we laten onze jaarkaart zien van de parken en mogen via een zij weggetje naar binnen, mooi langs de rij. Weer een aardige klim met de auto en het is een route van ruim 20 kilometer. Bij de ingang kregen wij van de ranger een kaart met welke Arches er allemaal te zien zijn. Als eerste komen wij aan bij de Balanced Rock. Een groot rotsblok wat balanceert in de hoogte. Heel apart om te zien.

We vervolgen weer onze route en stoppen daarna bij de Windows section. Allemaal bogen bij elkaar maar we moesten wel een stukje lopen om dichterbij te komen. Opzich geen hele grote stukken maar de temperatuur was al richting de 30 graden gestegen en het was rond dit tijdstip vrijwel wind stil. De eerste boog was een klein stukje lopen dus dat viel mee. Tot we naar de volgende moesten... Pffffff hijgend en buiten adem kwamen we eindelijk boven aan. We snapten nu waarom al die mensen zo lang bij deze boog bleven zitten. Je zat er heerlijk in de schaduw en de wind waaide heerlijk door de boog heen. Even op adem komen en even uitwaaien, dat was niet heel verkeerd. 

Na flink wat zweten en hijgend gingen we weer snel naar de auto. Airco op volle toeren en de flesjes water schieten er doorheen. Weer een beetje bijgekomen rijden we naar ons volgende punt. We besluiten door te rijden het laatste punt op de route Devils Gardens. Hier stonden over een groter gebied meerdere Arches op een route van 3 kilometer waar je volgens het boek zo'n 3 uur over doet. Aangezien het erg warm was hebben we 2 Arches bekeken op de route die niet zo ver lopen waren. Het was wel een mooi gebied dus dat maakte de warme wandelingen wel een beetje goed. Snel weer naar de auto.. en inderdaad de Airco op volle toeren en even een broodje en wat drinken erbij. We hebben niet heel veel honger maar toch even wat eten want anders gaat het niet goed komen met die warmte.

Op naar het volgende punt en ook daar moeten we de auto uit. De eerste boog zit wat verstopt tussen wat rotsen in en de tocht er naartoe is veelal in de schaduw dus erg goed te doen. De 2e zagen we vanuit de verte liggen en het leek best goed te doen. Tot we er aan begonnen. We staken een groot veld over en dan dachten we er wel te zijn. Mooi niet! Nog een flink stuk door smalle paden en we hoorde een hoop gekke geluidjes van beesten om ons heen. De wind werd ook tegen gehouden door de grote rotsen waar langs liepen dus het werd heter en heter. Maar goed we waren al zo ver gekomen dus om nu terug te gaan is ook weer zo zonde. Nog even doorzetten en na een minuut of 10 zijn we dan eindelijk aangekomen. Even bijkomen en een paar leuke foto's maken. Ik weet niet alle namen meer maar dit is de Broken Arch.

Nou daar gaan we weer de route terug. Over de smalle paden en in de flinke hitte weer richting de auto. De smalle paden hebben we gehad en komen weer bij het grote veld wat we over moeten steken. Plots springt Daan op en er rent iets vlak voor ons langs. Gelukkig geen slang of grote spin maar een leuk konijntje. Hij was alleen net iets te snel voor mijn camera. Maar goed we hebben weer wild gespot!! Gisteren hadden we ook al van die hele kleine eekhoorns gezien. Die was ook heel snel maar die heb ik wel mooi op de foto vast kunnen leggen. En ik kan je vertellen dat zijn mooie aktie shots van het beestje. Dat is er weer een voor de fotoboeken. Maar goed dat maakt de wandeling wel weer leuk!

Uiteindelijk na bloed, zweet en een warme reet aangekomen bij de auto. Jullie kunnen het vast al invullen.. Ja hoor, de airco op volle toeren! We zijn nou toch best een beetje moe aan het worden en het is inmiddels 15:00 uur. Maar we willen nog 1 Arch bekijken en dat is de bekende Delicate Arch. Dat is het symbool van Moab en die boog zie je hier overal terug. Ook deze ligt natuurlijk niet aan de weg en je hebt 2 mogelijkheden om deze boog te bekijken. Of weer een flinke wandelroute waar je zo'n 2 uur over doet of je rijdt een stuk verder een loopt een stukje dat je de boog van ongeveer 1,5 kilometer afstand kan zien. Misschien verrassend maar wij kiezen voor de 2e optie. We waren wel een beetje klaar met dat wandelen in die hitte. Snel de auto geparkeerd en we lopen een redelijk relaxt weggetje op. Nou dat is mooi te doen en kom maar op denken we dan nog. Tot we een bocht omgaan en de flinke klim begint. Damn wat voelden wij ons ouwe lullen zeg!!! Bezweet en met trillende beentjes kwamen we boven. Dat was de pittigste klim van de hele dag en het leek op de kaart nog wel zo'n klein stukje lopen pfffff!!!! Gelukkig had ik een nieuwe lens voor mijn camera gekocht en kon ik zo ver inzoomen dat het net leek alsof we er bij stonden. Ssssttt tegen niemand verder vertellen dat dit niet zo was he ;-). Helaas zie je op de foto met telefoon wel de afstand dus iets inzoomen en jullie kunnen de boog ook zien. 

Helaas konden we daar boven wat lastig bijkomen aangezien er niet echt een schaduw plekje was en er was ook weinig wind. Gauw gingen we dus maar weer naar beneden om weer richting die lekkere airco te gaan. Snel nog een broodje gesmeerd in de auto en lekker richting onze lodge. Het was weer mooi geweest voor vandaag. 

Rond 17:30 uur komen we aan bij onze lodge en trekken snel onze zwembroek en bikini aan. Lekker naar het buiten zwembad want we hadden zin in een lekkere duik! Even wennen maar het was echt even heerlijk!!

Na een uurtje in de warme zon te hebben gelegen kregen we toch wel aardig honger en we zouden lekker uit eten gaan. Snel even douchen en weer frisse kleren aan. Een klein stukje rijden en rond 19:00 uur kwamen we aan bij ons van te voren uitgekozen restaurant Zak. Niet in het Nederlands uitspreken natuurlijk want dan krijg je er misschien hele aparte gedachtes bij. Daan bestelde een pizza margherita en ik bestelde lekker spare ribs! 

Beide ons bordje helemaal leeg gegeten zo lekker was het!! Heerlijk vol gegeten hebben we nog een klein rondje door het stadje gelopen want de winkeltjes waren tot 21:00 uur open. 

Inmiddels is het alweer 22:30 uur en gaan lekker ons bedje opzoeken. Morgen weer een flinke rit van 3,5 uur op het programma. Nu gaan we naar het volgende nationale park Capitol Reef. 

Voor iedereen weer een fijne dag en voor ons slaaplekker....

Reacties

Rob A long time ago

Na al dat mooie gezien te hebben moet uiteraard goed rusten. Zeker om de hitte aan te kunnen. Je verbruikt ook een hoop energie, en daarom moet je ook goed eten. Dat doen jullie gelukkig. Voordeel dat je veel moet lopen is dat als je terug komt in Nederland, niet extra hoeft te sporten. je komt in een goede conditie terug. Doe voorzichtig en een goede reis!

Marja A long time ago

Wat een prachtige foto's weer! En wat een mooi gebied zeg... Ik heb weer genoten van jullie verhaal en kon me zelfs de hitte voorstellen! Wat goed dat jullie zo voorbereid waren om een koelbox en koud water in de auto te hebben. Goed gedaan hoor, je moet het maar weten allemaal!En al die hotels op jullie reis ook voorbereid...ik ben heel erg onder de indruk Steef!!!!!

Marcel A long time ago

Die foto dat jullie een zwembroek en bikini aan hebben krijgen we zeker niet te zien hè? Was wel benieuwd hoe Stefan er in bikini uit zou zien?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan