Zion - Las Vegas (18-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Zion - Las Vegas

18-06-2015:

Gooooooooood morning!!! Na een redelijke nacht weer een mooie tijd op want we gaan naar VEGAS baby!! Even een broodje op de kamer en even ons Tioga boek erbij en even kijken wat we deze dag gaan doen. Onderweg komen wij Valley of Fire state park tegen waar ook weer verschillende aparte rotsen te zien zijn. Een rots in de vorm van een piano of olifant. Maar we geloven het wel en hebben zin om gelijk naar Vegas te gaan! Aan de ene kant denken we zonde maar ach het is onze vakantie en wij moeten het leuk hebben dus Vegas it is!

De rit naar Vegas is ongeveer 3 uur maar het mooie is dat er weer een uur af gaat omdat we weer in een andere tijdzone komen. Iets na 9 uur rijden we weg en hebben er zin in. We moeten onderweg nog wel even op zoek naar een Walmart want onze broodjes en flesjes water zijn bijna op. In Springdale konden we ook water kopen maar voor hetzelfde pakket aan fles betaalden we daar bijna 15 dollar waar we bij Walmart 4 dollar voor betalen. Ook hebben we eerder een zak met 24 broodjes gekocht bij de Walmart die lang lekker blijven. Alles wat we erna hebben gekocht was vrij snel oud en droog. Na een uurtje rijden kwamen we een Walmart tegen in een plaatsje en zijn daar even gestopt. Broodjes en 35 flesjes water weer ingeslagen en natuurlijk ook wat lekkers voor onderweg. Belgische roomboter wafeltjes en kleine stroopwafeltjes met een kaneelsmaak. Je moet wat he onderweg. 

We vervolgen onze weg weer en komen volgens de TomTom rond 12 uur aan. Onderweg reden wij weer door mooie stukken leek de grond steeds droger en witter te worden. Het was duidelijk dat we richting Las Vegas reden, de stad in de woestijn. 

Niet alleen het gebied verandere weer maar zo verandere ook de temperatuur. In Zion was het al vrij warm maar de teller liep steeds meer op en al snel zaten we boven de 100 graden fahrenheit, wat rond de 35 graden is. Opeens trapte ik even op de rem... Er stond zo'n mooie zwarte politie auto in de middenberm de snelheid te meten. Ik had de auto netjes op cruise control gezet op de juiste snelheid dus er was niks aan de hand. Maar toch schrik je even. Netjes weer ingesteld op de juiste snelheid en rijden weer verder. Heel apart, het gebied wordt steeds kaler en warmer en opeens rijdt je een heuvel over. En wat zien we in de verte.. Las Vegas!! Vanuit de verte zie je de Stratosphere tower en de grote hotels. Spannend!! We zijn er bijna. Na ongeveer 20 minuutjes rijden waren we bij ons hotel, Tropicana, aangekomen. Het was inmiddels 12 uur en meestal kun je pas inchecken rond 16:00 uur maar we proberen het toch. We parkeren onze auto bij het hotel en gaan de warmte in. Snel naar binnen de verkoeling in en het eerste wat je ziet... Een Casino! Naar de incheckbalie en we gaan het gewoon proberen. Creditcard en paspoort laten zien en ja hoor we krijgen mooi al de pasjes mee. Eerst even kijken naar de kamer maar jeetje dat was nog best een stuk lopen zeg. We zaten in de andere toren dus moesten een roltrap hier, stukje lopen daar, lift hier en nog een stuk daarheen. Pfff en dan moeten we ook nog met de koffers. Aangekomen bij de kamer wel een apart kamernummer.

Mooie kamer met uitzicht op het vliegveld van Las Vegas. Leuk om zo af en toe een vliegtuig op te zien stijgen. Gelukkig horen we er helemaal niks van en is het hotel best stil. Nou daar gaan we.. de koffers halen. Ik had de auto een stuk verderop geparkeerd in de parkeergarage van het hotel en besloot de auto voor te rijden. Spullen uitgeladen en snel de auto weer terug. Er stonden van die karretjes voor je koffers die ze dan naar boven brengen. Maar wij als nuchtere Hollanders denken ah joh dat doen we zelf wel. Nou ik weet nu dat als we weggaan ik mooi zo'n knaapje bel met zo'n mooie gouden karretje. Wat een pokke eind zeg! Spullen boven en even bij gekomen in de airco. Het is inmiddels een uur of 2 en besluiten buiten maar even een rondje te gaan doen en even naar een winkelcentrum te lopen. Achteraf niet de allerbeste beslissing om op het heetst van de dag actief te gaan doen maar goed. Het eerste wat we zien als we buiten komen is het Empire State Building.. Huh wacht even.. Zijn we nou weer in New York?!?! Oh nee wacht het is het hotel New York New York. Geweldig om te zien wat voor aparte hotels je hier allemaal hebt. Het ene hotel heeft haaien zwemmen, bij het andere hotel is Venetie nagemaakt binnen en hotel Paris heeft een eiffeltoren buiten staan. 

Van hotel naar hotel komen we uiteindelijk aan bij Miracle Mile shops onder het Planet Hollywood hotel. We gaan naar binnen bij dit grote indoor shopping mall en gaan even een rondje winkels doen. Een hoop mooie en dure spullen en waar slagen wij nuchtere Hollanders. Gewoon lekker vertrouwd bij de H&M. Hieronder een plaatje van het winkelcentrum. Het is niet donker buiten, nee het is gewoon een winkelcentrum binnen met een plafond met wolken. 

Na een tijdje wandelen en nog een beetje moe van de reis vonden waren we er wel even klaar mee en gingen weer terug naar ons hotel. Ik zei het al.. niet erg handig om op dit tijdstip zoveel te lopen met ongeveer 45 graden buiten pfff.

Weer even afgekoeld in onze hotelkamer en lekker even gedoucht. Schone kleren aan en op jacht naar wat eten. Ik had ondertussen al even zitten Googlen om uit te zoeken waar we wat konden eten. Veel hotels hebben een all you can eat buffet en Planet Hollywood schijnt een goeie te hebben. Wij er naartoe met nog steeds 40 graden buiten en we waren net op tijd. Wij hadden 2 groepjes voor ons staan in de rij en net nadat wij lekker aan een tafeltjes zaten stond er een flink lange rij. Toch maar weer een voordeel dat die Hollanders lekker op tijd eten. Er was genoeg te eten van Amerikaans tot Italiaans en Mexicaans. Het was niet goedkoop dus besloten er wel een klein beetje ons best voor te doen om het eruit te halen. Iets kleinere porties opgeschept en lekker 4 a 5 rondjes gedaan. En uiteraard nog 2 rondjes voor de toetjes en Daan een lekkere suikerspin. 

Met een aardig volle buik gingen we weer de warmte in om nog even een rondje te doen. We kwamen buiten en zagen schuin tegenover het bekende Bellagio hotel. Er stonden al aardig wat mensen te wachten en ja hoor daar begon de fonteinen show. Die hadden we overdag ook al even snel voorbij zien komen dus snel maar even kijken weer in het donker. Prachtig om te zien en misschien gaan we morgen even voor aan staan met de filmcamera, die hadden we nu even thuis gelaten.

Na een paar minuten was het weer afgelopen en liepen the strip weer af richting ons hotel. Vandaag pakken we een aantal hotels om van binnen te bekijken. Onder anderen Excalibur, Luxor, Cosmopolitan en Mandalay Bay. Bij de laatste hebben ze haaien zwemmen. Na een flinke wandeling en eindelijk aangekomen bij Mandalay Bay gaan we op zoek naar de haaien. Nog een flinke wandeling door dit gigantische hotel en komen eindelijk aan bij de haaien. Er staat een bordje.. Het is net 22 uur geweest en het is dicht.. ZUCHT! Dat pokke eind weer voor niks gelopen. En ik was zo slim geweest om me slippers aan te doen ipv me zwarte sloffen. Je raad het al.. Blaren!! We waren er wel een beetje klaar mee dus gingen weer richting ons hotel. Onderweg nog wel een paar hotels op de foto gezet waaronder Excalibur.

Na een stuk wandelen was ons beide iets opgevallen. De meeste Amerikanen zeggen netjes sorry als ze per ongeluk voor je lopen of in je weg staan. Behalve de Amerikanen die dronken zijn dan maar ach die hebben een excuus. Maar dat was iets wat ons wel opviel, helemaal nadat Daan moest niezen en in de verte 3 Amerikanen aan kwamen lopen. Toen ze vlakbij waren zeiden ze met een glimlach ''Bless you''. Op de een of andere manier zie en hoor je dit soort dingen niet zo vaak meer in Nederland helaas. En dit was ons niet alleen opgevallen in Las Vegas maar eigenlijk overal in Amerika. In Nederland is het ieder voor zich of bang een knal voor je kanis te krijgen. 

We moesten nog een stukje lopen waren bijna bij het hotel. Als je zo aan het wandelen bent heb je het hier en daar over dingen en zo kwamen we eigenlijk bij de stad zelf. Wat vinden we er eigenlijk van. Het is echt geweldig om te zien en op elke hoek van de straat staat wel iemand om je iets te verkopen. Het is er volgens 24/7 altijd druk en nooit stil, het is bloedheet en eigenlijk kan je hier alleen feesten, gokken en drinken. Het is voor ons een geweldige stad om te zien maar na 2 dagen denken wij ook wel weer genoeg. Daan vond het lopen over straat ook maar niks. Vrouwen met grote tieten en korte rokjes... Ik moet zeggen dat was mij nog niet opgevallen door alle gigantische mooie en grote hotels. 

Eindelijk aangekomen bij ons hotel en weer de verkoeling in. Als gierige Hollanders besloten we om toch nog even een paar dollars in de automaten te gooien. We kunnen toch niet weggaan uit Vegas zonder te gokken.

Na een kort avontuur waren we er eigenlijk wel weer klaar mee en moe. Het was inmiddels 23 uur en gaan lekker naar onze kamer. Lekker een douch genomen en onder het wol. Ik had de laptop opgestart om nog een blog te maken maar ik was er eigenlijk wel klaar mee en wilde slapen. Uit dat ding en de luiken gaan dicht.. Dromen over alles wat we met onze geweldige buit gaan doen...

Reacties

Marja A long time ago

Hahaha......wat een buit inderdaad! Je moet weer echt de tijd nemen om jullie blog te lezen hoor. Wordt het nu steeds langer of ligt dit aan mij? Maar het klinkt alsof Vegas een zeer vermoeiende stad is hoor! Dat staat dan weer in schril contrast met alle uitgestrekte landschappen van de afgelopen weken. Wel mooi dat jullie dit op je reis allemaal mee pikken hoor! Jullie zien echt Amerika!
Ik was stiekem bang dat jullie een leuk Elvis kapelletje zouden opzoeken en dan SURPRISE!!!!!!
Ik hoop in ieder geval dat jullie nog heel veel gaan genieten, maar volgens mij zit dat wel goed! Dikke knuffels voor jullie allebei!

Karin A long time ago

Moeders, wat niet is kan nog komen he.... Die foto's en film van het kapelletje kunnen ze thuis ook ineens laten zien 😉
Geweldig verhaal weer jongens. Hoe lang blijven jullie nog in Vegas?

Rob A long time ago

Jeetje, wat een uitgebreid verslag weer van onderneming. Je hoeft verder niets meer te onthouden, je leest het gewoon weer even terug. Al hoewel, even terug lezen doe je niet even een twee drie. Ondertussen gezien dat jullie schiet ervaring hebben, ook nog wat geraakt? Noah, Jeroen en ik hebben vannacht weer in het Dinobos geslapen "dierenpark Amersfoort". Was weer spannend hoor met die Dino's. Gelukkig weer veilig thuis gekomen. Met zo'n wapen als waar jij mee geschoten hebt hoef je niet bang te zijn. Geniet nog lekker van jullie vrijheid, maar maak nou niet direct jullie winst op. Is toch een appeltje voor de dorst! Veel plezier verder!

Rob A long time ago

Jeetje, wat een uitgebreid verslag weer van onderneming. Je hoeft verder niets meer te onthouden, je leest het gewoon weer even terug. Al hoewel, even terug lezen doe je niet even een twee drie. Ondertussen gezien dat jullie schiet ervaring hebben, ook nog wat geraakt? Noah, Jeroen en ik hebben vannacht weer in het Dinobos geslapen "dierenpark Amersfoort". Was weer spannend hoor met die Dino's. Gelukkig weer veilig thuis gekomen. Met zo'n wapen als waar jij mee geschoten hebt hoef je niet bang te zijn. Geniet nog lekker van jullie vrijheid, maar maak nou niet direct jullie winst op. Is toch een appeltje voor de dorst! Veel plezier verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan