Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes (20-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes

20-06-2015

Zo rond een uur of 9 weer wakker.. Pfff beide helemaal brak en ook dit keer weer niet gezopen.  Even bijkomen en weer alles gepakt. Herinner je nog het gouden karretje? Inderdaad, ik heb de telefoon gepakt rond half 11 en bel de Belboy.. ‘’Where checking out so can you come pick up our luggage?’’. ‘’I’ll be there in 10 minutes’’. Snel de laatste dingen ingepakt en hij stond inderdaad na 10 minuten voor de deur. De koffers op het mooie gouden karretje en wij lekker relaxt naar de receptie. Even uitchecken en de auto voorrijden. Hoppa de koffers in de achterbak zonder een zweet druppel, heerlijk!! Nou vooruit een paar dollars voor die aardig Belboy en we springen in de koele auto. We hebben weer een flinke rit voor de boeg naar Mammoth Lakes, een plaatsje vlakbij Yosemite National Park. De route er naartoe is anders gepland in ons boek maar wij hebben een ander idee. We willen niet rechtsom de makkelijke route maar kiezen de pittige route door Death Valley. De naam verklapt al een beetje wat ons te wachten staat. Het is er namelijk heel heet! Het ligt ver onder zee niveau en tussen de bergen en kan er daarom bloedheet zijn. Maar goed we houden wel van een beetje spanning dus gaan deze rit doen! Naar Death Valley is het ongeveer 2,5 uur rijden en komen weer van alles tegen onderweg. De warmte neemt steeds meer toe en je merkt dat het steeds droger wordt buiten. Na een stuk rijden zagen we veel hekken en politie rondrijden.. Even later snapten we waarom want we reden dwars door een militaire basis.

Na nog een stuk rijden kwamen we dan eindelijk aan bij Death Valley. Toen we het park binnen reden kwamen we weer een bord van het park tegen en jullie raden het al. Wij gaan ermee op de foto! We zetten de airco minimaal om de overgang kleiner te maken. We pakken de fotocamera en statief en maken ons klaar om naar buiten te gaan. Pfff warm! De warme zon brand op je huid.. We zetten snel het statief neer en maken wat foto’s. Snel stappen we weer in de koele auto.

Na een stukje rijden komen we een bord met een kaart tegen. Dit keer geen ingang met mensen tegen gekomen waar je doorheen moet. Hier moet je een toegangskaart kopen via een automaat. Ze zullen wel denken .. Je zoekt het maar uit in die hitte! Gelukkig hebben wij al een jaarkaart voor alle Nationale parken dus hoeven niks te kopen. We kijken even op de kaart en gaan richting Furnance Creek waar ook een visitors center zit.  Even wat info bekeken en gaan snel verder. Als eerste komen we bij Zabriskie point en moeten een stukje naar boven lopen voor een mooi uitzicht. We stappen weer de auto uit en krijgen weer een heerlijke warme deken om ons heen van het lieve nationale park. We beginnen aan de klim die met 15 graden echt een eitje is.. Maar pff nu best pittig. Boven gekomen en wel een prachtig uitzicht. Snel wat foto’s maken want de camera wordt al snel heet en het statief is bijna niet meer vast te houden zo heet is die geworden. Zelfs Daan heeft het enorm warm en kan er moeilijk tegen. Bang dat ze misschien anders flauwvalt gaan we maar weer snel naar de auto.

We zitten weer even bij te komen in de koele airco en eten ook maar snel even een broodje. Daan had het echt even moeilijk met de warmte dus we moesten maar even snel wat eten en goed drinken zodat ze niet al te slap zou worden. Weer bijgekomen en we rijden weer verder. Op naar het volgende punt Dante’s View. Een flinke klim naar boven om vanaf een top van een berg het uitzicht op de vallei te bekijken. Het is iets minder warm boven dus dit is wel weer goed te doen. We komen wat foto’s en vervolgen onze weg. Het park is enorm groot en hebben dus niet heel veel tijd om bij punten lang te blijven. En gelukkig hebben we die behoefte ook niet met die hitte.

Onze volgende stop was Devils Golf course.. Geen idee wat het is maar ik vond het wel spannend klinken dus wilde dit toch wel zien. Weer een flinke afdaling naar beneden want we gingen weer de vallei in. Na een half uur rijden kwamen we aan bij Devils Golf course en moesten een stukje onverharde weg. Daan vond het wel spannend maar er reden meerdere auto’s en dat ging prima. Ik besloot ook de weg op te rijden en we reden midden in de vallei. Na een paar minuten rijden stonden we dan in het midden. De grond zag er heel apart uit en ik wilde er toch een plaatje van schieten. Daan bleef lekker in de auto aangezien ze toch wat moeite had met de warmte. Heel apart dat de rollen nu omgedraaid waren. Normaal heb ik het heel snel warm en vind Daan het heerlijk. En dit keer kon ik er redelijk goed tegen. Ik stap de auto uit…. WOW dit is echt niet normaal heet!!!! Nog vele malen warmer dan de vorige stops. Ik kan jullie echt totaal niet uitleggen waar dit mee te vergelijken is want ik heb nog nooit zoiets gevoeld. Ik neem wat foto’s en stap weer in de auto. WOW ik was echt diep onder de indruk van deze warmte. Vooraf kon ik me er geen voorstelling bij maken maar ben wel erg blij dat ik dit heb gedaan. Het is echt een hele bijzondere ervaring en zou het iedereen aanraden die in de buurt is. 4

We reden weer weg en ik wierp een blik op de warmte meter… DAMN!! 140 graden Fahrenheit!! Wat gelijk staat aan ongeveer 60 graden!!! Ik heb zojuist gewoon buiten gestaan met 60 graden.. Niet normaal! Ik rook aan mijn lichaam en ik kan je wel vertellen hoe dat rook. Het was net of ik een half uur onder een turbo bruiner zonnebank had gelegen. Maar ik was maar enkele minuten buiten geweest. Echt niet normaal. Ik was nog steeds diep onder de indruk van de temperatuur en vonden het stiekem wel erg stoer om mee te maken! En dit gevoel kan je niet omschrijven, je moet het meemaken!

We gingen weer verder en ik wilde toch nog even een stukje verder rijden. Ik was zo onder de indruk van dit park en wilde eigenlijk nog wel even wat meer zien. Nog een stukje verder rijden kwamen we aan bij Badwater Basin. Dit punt ligt bijna 900 meter onder de zeespiegel en was ook weer bloedheet!! Daan was toch wel jaloers op mijn turbo bruiner dus besloot ook even mee te gaan uit de auto om even een extra bruin laagje te krijgen. Ook gelijk maar even de mogelijkheid aangepakt om een foto te maken samen. Snel weer de auto in want die warme wind brand echt gewoon op je lichaam! Ook nu waren wij weer zo enorm blij met de koelbox. De koude flesjes water vlogen er doorheen! Als je die toch niet bij je had in dit gebied. Dat is echt levensgevaarlijk!!

Enorm onder de indruk waren we wel voldaan en we moesten nog een flink stuk rijden. Dus we besloten het adres van ons hotel in te toetsen in de TomTom en die kant op te rijden. We moesten nog een flink stuk door het park dus konden nog veel mooie punten vanuit de auto zien. Tot we bij Musquite flat sand dunes aankwamen en ik echt even moest stoppen. Dicht geweldige woestijn gebied heeft ook zandduinen. Even beide weer de auto uit en snel wat leuke plaatjes op de duinen. Helaas geen schorpioen of slang tegen gekomen maar het is weer zo warm dus snel de auto in.

We vervolgen onze reis weer en het was inmiddels al na 18:00 uur geweest. We moesten nog ongeveer 3,5 uur rijden dus hadden nog een pittig stuk voor de boeg. Het waren flink wat lastige wegen dus ik vond het niet fijn om Daan te laten rijden dus ben zelf gewoon verder gaan rijden. Ook omdat ze het af en toe wat lastig had met de warmte en het al richting het donker ging. Om de vallei uit te komen moesten we weer een flinke klim maken met de auto. Hier gaven de borden wel aan airco uitzetten om over verhitte motor te voorkomen. We hebben de airco minimaal aangezet en ik hield de metertjes goed in de gaten. Ik heb de motor rustig de bergen in getrokken en niet overdreven hard gas gegeven dus het ging prima. We klommen net geen 5000 ft en dat was te merken aan de oren die steeds dicht klapte. Eindelijk op de top en bijna moesten wij weer een daling inzetten. Langs de weg borden met ‘’Brake check point’’ en ik dacht nog nou zo erg zal het toch niet zijn. Nou damn dit was best even spannend. Op de een of andere manier zag je de diepte niet zo maar wow wat een afdaling zeg!! Daan heeft op een gegeven moment de filmcamera erbij gepakt want soms begon de auto helemaal te trillen bij het remmen en sprongen de ABS en slip lampjes allemaal aan! Het was echt een heftige afdaling wat we ook mooi maar weer even hebben meegemaakt. Eindelijk waren wij weer op normaal niveau en sprongen de lampjes weer uit.. Zo pff dat hebben we ook weer gered.

Na een tijd weer te hebben gereden kwamen we een MC Donalds tegen. We moesten nog een uurtje rijden maar ik had wel even een brake nodig. Normaal zijn we niet zo van de MC Donalds maar damn wat had ik nu zin in een paar Nuggets zeg! De nuggets en patatjes zaten er weer in en namen nog lekker een softijsje toe. Zo ik kan er weer even tegenaan!

Het was inmiddels 20:30 uur en moest nog een uurtje volgens de TomTom. Lekker de live radio aan van het EDC festival en we blijven zo lekker wakker! Voor de nieuwsgierige mensen hebben we nog wel een leuk filmpje van onderweg haha. Na een uurtje rijden en het al flink donker is zijn we er bijna. We nemen de afslag en de TomTom stuurt ons een verlaten weggetje in. Hmm dit kan niet kloppen en rijden toch maar er heen. ´´U heeft de bestemming bereikt aan uw rechter hand´´…. Uhhh bomen, bomen en nog eens bomen!­?!?! …….. ^!#^!&&*!^$&^!@$^ we zitten dus niet goed!!!! Ik was moe en was er klaar mee en dan krijgen we dat weer.. We rijden maar weer terug en toetsen maar het plaatsje Mammoth Lakes in. Bij een lokale bar loop ik naar binnen en vraag waar het hotel zit. Ik krijg een kaartje mee met beschrijving en we gaan weer op pad. Nog 15 minuten rijden ongeveer helemaal boven op de berg. Nou daar gaan we in het pikke donker.. Dat is best lastig kan ik je vertellen en na 15 minuten nog geen hotel! Ik loop weer een andere barretje binnen en moeten nog een stukje rijden de bergen in. Pikke donker en allemaal zigzag weggetjes.. Dat was best even spannend en er kwam geen einde aan. Na een flink stuk omhoog kwamen we EINDELIJK het bord van het hotel tegen. Het was best koud daar, rond 15 graden, vergeleken met Death Valley dus dat was even bibberen. Snel de pasjes gehaald en de zoektocht naar de kamer. Een paar keer heen en weer gereden en een paar keer gevloekt (sorry) en dan eindelijk de kamer gevonden. Koffers neergepleurd, een douch genomen en naar bed.

Het was inmiddels al 23:00 uur geweest dus we waren alweer 12 uur op pad geweest.. Ik was er klaar mee….

Oja trouwens.. we willen nog even terug komen op Las Vegas... We zijn natuurlijk niet echt getrouwd he.. We wilden jullie even voor de gek houden en hopen dat dit is gelukt. Me hebben onze centjes lekker uitgegeven aan het schieten. 

Gooooooodnight!!

Reacties

Rob A long time ago

Shit, moet ik toch nog een pak kopen. Je kan nog even terug rijden om te trouwen hoor, scheelt ons toch weer! Ik blijf me verbazen over jullie ondernemers zin! Ik wordt oud geloof ik, mij te vermoeiend, maar zeker te spannend zo'n onzekere reis.je neemt me echt helemaal mee in jullie verhaal, ik hoef dus niet te gaan.wij blijven in europa! Dikke kus enn veel ple

Rob A long time ago

En veel plezier samen!

Marja A long time ago

Nou oké dan, dan kom ik jullie toch wel halen van Schiphol. Maar doe dit niet nog een keer want dat kan mijn oude hart echt niet aan hoor!!! Steef je beschrijft die rit weer zo echt dat ik het gewoon zelf benauwd kreeg van die hitte. Ik snap je goed hoor Daan! Wel stoer dat jullie er af en toe uit de auto gestapt zijn en van dat laatste stuk naar boven en beneden met al die knipperende lampjes, daar kreeg ik hartkloppingen van! Oh ja, van dat trouwen snapte ik wel dat het een geintje was hoor lieve zoon. Ik weet toch dat jullie niet zo'n bruiloft willen en dat je niet zonder paps en mams wilt trouwen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan