Mammoth Lakes - Yosemite (21-06-2015)

Door Stefan B. - 23-06-2015 07:35

Mammoth Lakes - Yosemite 

21-06-2015:

Zo we leven weer.. Na een redelijk nacht zijn we weer een beetje bijgekomen van de vorige lange dag. We waren hier in het donker aangekomen dus hadden de omgeving eigenlijk nog helemaal niet gezien. We trokken de gordijnen open in ons woonkamertje en het uitzicht was prima.

We zitten in een mooi gebied wat in de winter een populair ski gebied is. Buiten zag je ook de stukken op de bergen die normaal ski pistes zijn en er hangen ski liften. Wie weet ons volgende wintersport gebied gevonden. Wel grappig om te zien en het zag er een stuk beter uit dan in het donker. We konden er niet al te lang van genieten want we vertrokken weer richting Yosemite National Park. Dit schijnt een heel mooi gebied te zijn dus willen daar zoveel mogelijk tijd doorbrengen. We stappen in de auto en volgens de TomTom was het ongeveer 2,5 uur rijden. Laten we maar hopen dat we dit keer wel op het goede adres aankomen. Maar nu is het gelukkig licht buiten dus dan is het zoeken wat makkelijker. 

Onderweg kwamen we niet heel veel spannende dingen tegen dus reden lekker snel door naar onze bestemming. We reden een weg in die ons zal leiden naar de ingang van het nationale park. We zijn nog niet bij de ingang of we zien alweer een hert langs de weg staan. Ik trap op de rem en Daan pakt snel het fototoestel. Het hert schrikt toch een beetje van de auto en hij springt de weg over voor onze auto langs. Hij was iets te snel voor mijn telefoon maar Daan heeft nog wel zijn kont kunnen fotograferen. 

We rijden weer verder en komen weer langs allemaal zigzag weggetjes. Een tijdje gereden en er staat weer een lange rij auto's te wachten. Het was duidelijk we zijn bij de ingang van het park aangekomen. Volgens de TomTom moeten we nog wel een uurtje rijden voordat we bij onze bestemming aankomen. Dit kan wel kloppen want we zitten midden in een park. En geloof het of niet.. wij gaan camperen in een tent! We geloven het zelf ook nog niet helemaal en weten ook nog niet echt wat we er van moeten verwachten. Maar goed we rijden verder en komen weer erg mooie gebieden tegen.

Hier was het nog best fris maar meer het park in schijnt er een hitte golf te zijn dus zal het veel warmer zijn dan dat het normaal in het park is. Na een aantal stops en veel zigzag weggetjes komen we aan op onze bestemming. We zien de tenten al staan alleen is het even zoeken waar we in moeten checken. Na een paar rondjes en een paar keer de weg te hebben gevraagd komen we aan bij de incheckbalie. Het is inmiddels 15 uur en gelukkig is er een tent voor ons klaar. Een parkeerplaats zoeken en gaan eerst even een kijkje nemen.

Dit is hem dan... Onze tent voor de komende nacht. En zoals je ziet een Beer box buiten waar al je spullen in moeten die een geur hebben. Je mocht zelfs niks in de auto laten liggen anders breken de beren je auto open en dat willen we natuurlijk niet hebben. We hebben de koffers naar de tent gesjouwt en de auto binnenste buiten gehaald om ervoor te zorgen dat er niks van eten achterbleef. Het was inmiddels 15:30 uur geweest en hadden nog best wat honger. We waren onderweg geen Walmart meer tegen gekomen en onze broodjes waren op. Een lekker broodje met beleg kennen ze hier niet dus dan zit je al gauw weer aan een hamburger en patat.

Het was wel een lekkere hamburger en krokante frietjes voor Daan. We hadden weer even wat energie en besloten maar lekker te gaan wandelen. We zitten tenslotte niet voor niks midden in het park en slapen in een tent. Rugtas gepakt en een leuke route gezocht. We besloten de Yosemite Falls te gaan bekijken en dit was niet een hele lange route. Het was inmiddels ook alweer wat later dus hebben maar geen hele lange route uitgezocht. 

Het was inmiddels 18:00 uur en hadden nog wel zin om even een klein stukje verder te wandelen. We liepen een leuk pad van een houten vlonder af en kwamen terecht in het bos. Na een korte wandeling kwamen we aan bij een riviertje en hebben daar even lekker gezeten in het zonnetje.

Even heerlijk bijgekomen van de auto rit en lekker een beetje gewend aan het buiten leven kregen we toch wel een beetje trek weer. We besloten weer terug te gaan richting de auto, naar onze camping en daar wat te gaan eten. Onderweg in het bos zagen we mensen weer ergens foto's van maken. Daar moet dus vast weer iets te zien zijn.. En ja hoor, Daan roept: ''kijk een hert!''. En inderdaad daar stond gewoon op korte afstand een hert de blaadjes van een boom te eten. Je kon heel dicht bij het beest gaan staan en hij keek nergens van op. Na een tijdje kwamen er steeds meer mensen kijken dus vond het beest het wel weer mooi geweest en vertrok. Maar wij hebben wel weer wat leuke plaatjes kunnen schieten. Het blijft leuk!

We vervolgen de rit naar de camping en gaan richting de eettentjes. Ze hebben niet heel veel keuze maar ik had thuis al op internet gelezen dat ze er pizza's verkopen die erg de moeite waard zijn. En blijkbaar hadden meer mensen dat idee dus er stond een flinke rij. Duidelijk zijn ze gewend aan deze drukte want het ging best snel allemaal. We hadden een large pizza pepperoni besteld en kregen zo'n leuk tril apparaatje mee voor als de pizza klaar is. Na een minuut of 10 begint en kastje te trillen.. PIZZAA!!! 

Vol gevreten gaan we weer naar onze tent. Nu komt het spannendste gedeelte.. douchen! Daar gaan we dan hoor.. met een handdoekje en onze toilettas over de camping net zoals vroeger. We komen aan bij de douchhokjes en trekken de deur open. Het is echt gescheiden douchen dus mogen niet samen. Daan ziet gordijntjes hangen en niet eens een normale deur voor de douchokjes dus die wil niet gaan douchen. En dat kan ik me als vrouw zijnde wel goed voorstellen. Daan besluit zich wel te gaan wassen en slaat het douchen over. Ik kan echt niet slapen zonder een lekkere douch dus ik ga het toch maar doen. Even wachten tot er een hokje vrij is en daar gaan we maar. Vieze gordijntjes en het is niet zo lekker schoon als thuis. Maar ach het moet maar en ben wel blij dat ik weer een beetje schoon en fris ben voordat ik ga slapen. Snel weer naar de tent en de beerbox klaar maken. Daan ging zich nog even snel wassen bij het toilethuisje zodat de beerbox dicht kan. Ze is net de deur uit en komt rennend terug.. Wat?! Wat?! Is er een beer!?!?!?! Ik weet het niet.. ik weet het niet.. Iedereen riep: ''go away! go away!'' en er kwam iets op me afrennen. Ik gooi de deur open en kijk snel naar buiten.. Ik zie in het donker wat lopen alleen het is te klein voor een beer.. Het is wel een soort beer maar het is een wasbeertje! Geweldig om te zien alleen geen tijd meer om mijn camera te pakken helaas. Het was ook erg donker dus een goede foto was bijna niet te doen. Maar wel geweldig om te zien!! Hopelijk is de volgende een beer!

Het is inmiddels 20:00 uur en ik loop wel flink achter met onze blogs. Wifi hebben we niet in de tent dus moeten naar het lounge huisje in het park.Daan vind het wel een beetje spannend om door het donker te gaan na haar ontmoeting. Maar we pakken onze zaklamp en gaan op pad. We komen aan en het zit aardig vol. Eigenlijk erg hoe de mens tegenwoordig alleen maar met die apparaten bezig is. Het is dat ik de blogs wil schrijven anders had ik hier mooi niet gezeten. De wifi verbinding is erg slecht dus dat duurt uren om foto's erop te zetten. We kunnen nog 1 vrij stopcontact vinden en gaan op de grond zitten want alle stoelen zijn al bezet. Ik besluit in ieder geval al de blogs te typen in Word zodat ik niet al te erg achter loop. We vinden dit zelf ook zo leuk om als herinnering te hebben dus vooruit dan maar. Om 22:00 uur komt er een man het huisje binnen en zegt dat ze gaan sluiten. Om 22:00 uur moet het park stil zijn zodat iedereen kan slapen. Ik ben net klaar met een blog en gooi de laptop dicht. Snel naar de tent en ben daar nog een uurtje verder gegaan. Om 23:30 uur vond ik het mooi geweest en de laptop was bijna leeg. De temperatuur was inmiddels al wat gezakt dus we kropen lekker dicht tegen elkaar aan in het krappe bedje. 

Daan is er denk ik wel 10x uitgeweest om door het luivel aan de voordeur te kijken of ze een beer zag. Een beetje geritsel en hup daar sprong ze weer op haha. Ik was kapot dus ik dacht.. Als ik een gil hoor dan kom ik wel kijken en blijf anders mooi liggen. Af en toe werden we wakker als de een om ging draaien in het krappe bed. Dieper in de nacht werden we ook door andere geluiden wakker.. Een harde knal in het diepst van de nacht.. Waarschijnlijk een waarschuwings schot wat werd afgevuurd door de rangers die snachts de wacht hielden. Ook reden er geregeld karretjes door het park om te kijken of er geen beren liepen. We snappen dat het voor onze veiligheid is maar toch wel jammer want daardoor hebben we geen beer voor onze tent voorbij zien snuffelen. We hadden nog een sneaky plannetje bedacht om salami plakjes bij de overburen voor de tent te leggen zodat wij mooie foto's konden maken.. Maar we durfden toch niet meer naar buiten in het zwarte bos. Nou na lange uurtjes te hebben gewacht op onze grote bruine vriend hebben we het opgegeven. We gaan toch maar proberen een oog dicht te doen...

 

Reacties

Rob 23-06-2015 10:41

Wordt vervelend al die mooie verhalen. Ik zie net dat de volgende er alweer op staat. Snel naar de volgende.

Rob 23-06-2015 10:41

Wordt vervelend al die mooie verhalen. Ik zie net dat de volgende er alweer op staat. Snel naar de volgende.

Rob 23-06-2015 10:41

Wordt vervelend al die mooie verhalen. Ik zie net dat de volgende er alweer op staat. Snel naar de volgende.

Marja 23-06-2015 10:51

Jeetje wat een spannend verhaal weer zeg.... Maar...kon jij niet buiten het douche hokje wachten als Daan aan het douchen was? Maar goed.. Wees blij dat die beer niet bij jullie tent aan het snuffelen ging hoor. Die beesten zijn zo gevaarlijk en dan alleen zo'n tentdoekje ertussen, zou ik niet blij mee zijn. Maar ja ik ben dan ook niet zo stoer als jullie!!!

Stefan Bokhorst 23-06-2015 18:53

Het was gescheiden douchen he. Dus ik mocht niet in de vrouwen douch komen. En Daan vond het ook vies.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan