Yosemite (22-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Yosemite 

22-06-2015:

Pffffffffff wat een nacht, wat een nacht.. We zijn gebroken! Om 06:00 uur zijn de eerste mensen al op pad gegaan maar wij echt niet! Om 07:45 uur hoorde je bij ons de eerste geluidjes vandaan komen. Ik keek opzij en moest aardig hard lachen.. Dat gezicht van Daan! Haha! Die was echt he-le-maal kapot haha. Die heeft echt genoten van onze campeernacht en heeft echt spijt dat we niet 3 nachten hier verblijven ipv 1. Na even te zijn wakker geworden.. nou ja ik dan.. Daan had nog een paar uur extra nodig, was ik aan het twijfelen om te gaan douchen. Waarschijnlijk was het flink druk en had eigenlijk ook geen zin meer in dat vieze hokje. Dus we besloten ons in de tent te gaan wassen en dan maar in het volgende hotel lekker weer douchen.

We hadden bij de camping winkel de dag ervoor wat broodjes gehaald zodat we lekker bij onze tent konden eten. Eigenlijk mag je geen eten hebben in je tent maar ach boeie.. We gaan toch weer weg haha. Lekker in bed onder de dekens de broodjes gegeten want het was flink afgekoeld in de nacht. Bibberend aangekleed en de auto weer volgeladen. Het was inmiddels 09:30 uur en gaan weer uitchecken. 

We hadden inmiddels wat kaarten verzameld en punten uit ons Tioga boek bekeken waar we naartoe wilden. Dit keer even geen TomTom aan en gewoon de borden gevolgd en de kaart bekeken. Het waren weer flink wat stukken rijden door de zigzag weggetjes en dat kost best wat tijd. Je kan natuurlijk niet volle bak door de bergen racen en ondertussen willen we ook lekker genieten om ons heen. We zijn op meerdere punten gestopt maar zal jullie even kort meenemen in een paar mooiste punten.

Als eerste kwamen we bij een het Tunnel view point hoog in de bergen. Een mooi uitzicht over de vallei en de prachtige bergen. Net een schilderij al zeg ik het zelf.

Na een flinke rit door de bergen en steeds smaller wordende zigzag weggetjes kwamen we aan bij onze volgende bestemming.. Glacier point. Een 360 graden view point helemaal boven op de bergen. 

Boven deze berg hebben we ook weer flink wat mooie foto's gemaakt en stukjes gefilmd. Een familie was steeds op mooie plekjes foto's aan het maken maar steeds zaten er mensen achter hun beeld. Toen ik ze eindelijk op een mooi plekje zag zitten vroeg ik aan het gezin of ik een foto van hun allen moest maken. Inclusief oma die de foto's aan het maken was.. ''No they don't want me on the pictures. The'll photoshop me right out of the picture when she's home'' zei ze met een lach. De moeder van de kinderen zei dat ze op zou schieten met foto's maken en ik zei doe maar rustig aan we hebben alle tijd. Ze bedankte ons voor het wachten en zij dat ze een foto aan het maken is van het gezin voor hun kerstkaart. Erg leuk en dat moet vast een leuke kaart zijn geworden want de achtergrond was prachtig. Ze waren klaar en we zetten ons statief neer. Camera instellen en snel naar Daan toe rennen om ook op de foto te kunnen. Ik redde het nog net op tijd voor dat de foto werd gemaakt en viel bijna van de steen af waar we op zaten. De foto was klaar en ja hoor daar stond weer zo'n Chinees te wachten.. Zucht! Daar heb je ze weer.. En ik roep naar Daan: ''staat weer zo'n kutchinees te wachten''. We lopen weg en die loempia zegt: ''Plecies op tijd'' met een big smile... OEPS!!! Hij is Nederlands! Laten we maar hopen dat hij alleen hoorde: ''Er staat een Chinees te wachten''. We lopen lachend weg.. Dat moet mij weer overkomen hoor haha. 

We waren beide aardig moe van afgelopen nacht en waren er eigenlijk wel een beetje klaar mee. De aankomende 2 nachten zitten we gewoon weer in een lodge met een lekkere douch en moeten nog wel een stuk rijden. We hadden een planning gemaakt met wat we deze dag wilden zien en dat doel was bereikt. We moesten nog ongeveer 45 minuten rijden naar onze lodge en zouden rond 15:00 uur aankomen dus een mooie tijd. Weer een hoop zigzag weggetjes en allemaal van die slakken voor ons dus ik was er wel een beetje klaar mee. De vermoeidheid werd steeds erger bij me en wilde lekker relaxen! Eindelijk aangekomen bij onze lodge en snel ingecheckt en de koffers in de kamer. We hadden geen broodjes of eten meer en het water was ook alweer bijna op. We zijn snel even naar een supermarktje in de buurt gereden en hebben weer wat spullen ingeslagen. We kwamen weer aan bij onze lodge en die is weer heerlijk luxe vergeleken met de tent. We hebben weer een 2 persoons bubbelbad en een 2 persoonsdouch. Een lekker groot kingsize bed en een geweldig uitzicht vanaf ons balkon.

Het was inmiddels 16:30 uur en besloot even op de bank te gaan liggen. Al snel zakte m'n ogen dicht dus dacht even snel een klein tukje. Even later schrok ik wakker en had wel honger. Zullen we gaan eten Daan? Is goed hoor en ik voelde me best brak van het slaapje. Daan vroeg of ik echt heb geslapen of dat ik een beetje heb gelegen. Uhh volgens mij gewoon beetje gelegen denk ik. Ja want ik heb me nagels gedaan, de foto's op de laptop gezet en m'n koffer een beetje netjes weer ingepakt.. Uhh oh dan heb ik denk ik wel geslapen.. Niks van meegekregen en het bleek ook al bijna 18:00 uur te zijn. Ik was echt kapot en heb ruim een uur liggen slapen. Een beetje duf en slaperig moesten we beslissen wat te eten. In de buurt zich heel weinig en uit eten had ik totaal geen zin in. Dan maar weer een pizza.

We hebben lekker de pizza meegenomen en heerlijk op ons balkonnetje opgegeten. Daarna een lekkere douch genomen en ben ik begonnen met de inhaal slag van de blogs. We hebben tot een uur of 21:00  lekker buiten gezeten met de laptop en het is inmiddels al 23:10 uur en ben bijna klaar met de laatste blog. Heb ik deze avond toch mooi weer even alles ingehaald! 

Ik ben best weer moe en we gaan lekker weer even bijslapen. Morgen weer een lange dag.. We gaan naar Mariposa Grove.. Dit ligt in het zuiden van Yosemite en is een groot bos met sequoia bomen. Van die gigantische grote bomen en dat moet ook weer prachtig zijn! Morgen nog wel even vragen voor de zekerheid of het park nog open is. Want als het goed is zou het 30-06-2015 dicht gaan voor 2 jaar. Dan gaan ze het gehele park opknappen. Dus als we geluk hebben zijn we nog net op tijd. 

Ik hoop dat jullie weer hebben genoten van de stukjes en dat het niet teveel was in een keer. Wij gaan snel slapen en jullie weer een fijne dag!

Reacties

Marja A long time ago

Hahaha.....ik moest echt lachen om je opmerking over de chinees! Dat zou ook een actie van mij kunnen zijn (heb ik ook weleens gehad hoor! Zei ik iets niet zo aardig over iemand en stond hij achter me...oeps) Maar goed, kan gebeuren toch en je ziet hem waarschijnlijk nooit meer! Het is inderdaad even doorbijten met al die blogs maar ik heb gewoon even lekker mijn tijd ervoor genomen. Geweldige verhalen weer Steef en Daan. Volgens mij kunnen jullie, terug in Nederland, geen pizza meer zien. Of lijkt dat maar zo?

Rob A long time ago

Mooi verhaal weer, je maakt wat mee in zo'n vakantie! Wacht weer opvolgende.

Karin A long time ago

Haha die kutchinees😂😂😂
En geen kampeervakantie voor in de toekomst dus?!

Stefan Bokhorst A long time ago

Haha hij is mooi he! Nou we willen best kamperen maar dan op z'n minst in een stacaravan haha.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan