San Francisco (25-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

San Francisco

25-06-2015:

Brrr.. Brrr.. Wat hoor ik!?! Oh shit dat is de wekker. En we zijn weer wakker geworden van de wekker. Beide uiteraard nog moe en moeten weer even wakker worden. We zitten aan een best drukke weg en de auto's rijden hier snachts hard voorbij dus zijn beide af en toe wakker geworden. Maar goed geen gezeur we gaan lekker met de Go Car rijden vandaag!

Bij dit hotel hebben we weer ontbijt inclusief dus gaan even naar beneden. Ze hebben lekker croissantjes en luxe broodjes alleen is de ruimte niet zo groot, We nemen lekker een dienblad vol met broodjes, 2 bananen en 2 sinasappelsap mee naar onze kamer. Lekker rustig op onze kamer hebben we de broodjes lekker opgegeten. Het was inmiddels half 10 geweest dus snel de rugtassen inpakken en de wandeling beginnen richting de Go Car.

Iets na 10 uur kwamen we aan bij de Go Car en moesten een aantal formulieren invullen. We kregen ook weer een formulier met een verzekering onder onze neus gedrukt en als we dat niet deden was alle schade voor ons. Of we het nou wel of niet veroorzaakt hadden mochten we een ongeluk krijgen. Ik weet dat dit van die mooie trucs zijn om nog wat extra te verdienen want de kans dat er wat gebeurd is minimaal. Maar toch zit je niet lekker in zo'n ding als je het niet hebt afgesloten. Het bedrag was niet zo hoog dus besloten het maar te doen. Liever een klein bedragje extra betalen dan gezeik achteraf. We moesten nog even een instructie filmpje kijken en mochten dan naar onze Car. 

Dat is hem dan, ons beest! Er zit een GPS tour in die tegen je praat en verteld waar je heen moet. Ook verteld de stem je leuke weetjes over de stukken waar je rijdt. 

We rijden de weg op en we hebben gelijk een hoop bekijks. Je ziet goed welke mensen hier wonen en vaker zo'n ding zien rijden. De touristen vinden het maar wat mooi om ons helemaal te bekijken en te lachen. Af en toe even op de toeter drukken en een lach terug en je krijgt de grappigste reacties. Misschien voel je het al aankomen.. Maar daar zijn ze weer.. De Chinezen! We zijn wel een aantal keer door ze op de foto gezet. Ik moet zeggen we zijn natuurlijk ook erg leuk en al helemaal in zo'n leuk geel karretje. Maar ze blijven ons achtervolgen. 

Het bedrijf waarvan we de Car huren gaf als tip eerst het drukke gebied te doen met de hoge gebouwen. Als we daar later rijden is het druk ivm de spits. We volgen zijn advies op en rijden eerst die kant op. Veel werkzaamheden en wegen die afgesloten zijn. Dus we moesten soms even goed op de kaart zoeken waar we heen moesten. Als je namelijk van de route afwijkt zegt onze vriendelijke mevrouw niks meer tegen ons. Kom je weer op de route begint de stem weer te kletsen. Het drukke gebied met de gebouwen vonden we wat minder leuk ivm de drukte dus waren blij weer de andere kant op te gaan. 

Het drukke gebied uit reden we langs de havens en de bekende Pieren. Pier 39 bijvoorbeeld en Pier 23 waar de boten naar Alcatraz naartoe vertrekken. Een erg leuk stuk om te rijden en ook daar hadden we veel bekijks. Na een stuk rijden kwamen we bij wat stranden en ook stopplaatsen om de Golden Gate Bridge mooi op de foto te zetten. Met mijn telefoon was dat best lastig dus dan maar wat plaatjes van ons. Maar goed dan kunnen jullie ook die geweldige combinatie zien van ons met dit gele monster. 

We vervolgen onze route en komen langs allerlei leuke bezienswaardigheden. Zo komen we bij een fort wat naast de Golden Gate Bridge ligt en een oud wapenopslag. Ook van daaruit weer een mooi uitzicht. Een foto van de Golden Gate Bridge maar misschien van de mooiste kant.

Wel mooi om te zien dat het een stad is met een flinke geschiedenis in de oorlog. Flink wat wapens vertrokken vanuit hier naar de Pacific. We rijden weer verder en komen aan bij de rijke buurt. Hier wonen allerlei bekende rijken mensen en dat is ook wel te zien aan de grote mooie huizen. Helaas geen foto's dus dat is er weer een voor de fotoboeken. Nou vooruit nog een foto van een geweldige match.

We waren lekker uit de drukte en reden in wat rustigere straatjes. We waren even gestopt bij een strandje om wat leuke foto's te maken met het statief. Ons bij de grote brug en daarna ook nog van ons in het monster met de brug op de achtergrond. Je raadt het al.. Voor de fotoboeken! Na de korte stop bij het strand wilde Daan ook wel een poging wagen. Nou vooruit en ik stap met knikkende knietjes in, trek mijn riem vast en daar gaan we dan..

Nee hoor ik voelde me harstikke veilig en heb lekker even wat foto's kunnen maken. Ook wel even lekker om te zitten en rond te kijken. Na een tijdje hoorde we steeds maar niks van onze stem. Wat was er aan de hand? Vond ze ons niet meer leuk? Maar nee het kabeltje van de boxen was niet zo goed meer dus het geluid viel steeds weg. Natuurlijk dat hebben wij weer. Aangezien we steeds geen instructies kregen reden we steeds vaker verkeerd en moesten we zoeken op de kaart waar we heen moesten. Ik kan je wel vertellen.. Best lastig! De auto's om je heen rijden flink wat harder en ga dan maar is steeds van baan verwisselen. Het begon wel steeds irritanter te worden en dat verkeerd rijden is ook niet echt fijn. Na een paar keer heen en weer rijden was ik het zat. Ik pak mijn telefoon en bel het bedrijf. Eigenlijk wilde ik niet bellen maar dan krijg je straks weer te horen ja maar ja had je maar moeten bellen. Dus ik bel en krijg 2 opties. Ze stuurt een mannetje naar ons toe maar weet niet hoe lang dit kan duren of we krijgen korting. Nou ja dan zoeken we wel zonder GPS en geef dan maar die korting. Het was inmiddels namelijk al 16 uur en ze sluiten om 19 uur. 

We vervolgen onze weg en gaan op zoek naar The Painted Ladies, bekend uit de serie Full House. Die wilde ik wel graag zien en wil ik wel op de foto hebben. De kaart kregen we iets beter onder de knie en hadden ze al snel gevonden. 

Erg leuk om te zien en heel herkenbaar uit Full House. We vervolgen onze weg weer en gaan op zoek naar de bekende kronkel weg van San Francisco. Zonder GPS erg lastig te vinden en de tijd begon steeds meer te dringen. We konden het niet vinden en hebben besloten het maar te laten. Morgenochtend gaan we nog met de auto op pad dus kijken dan wel op ons gemak of we het kunnen vinden. We zetten de reis voort richting het bedrijf. We waren inmiddels alweer ruim 6 uur aan het rijden en vonden het wel weer mooi geweest en moesten op tijd terug zijn. Rond half 7 hebben we de auto weer ingeleverd en hebben ons verhaal een beetje aangedikt. We waren niet tevreden en reden heel vaak verkeerd door het kapotte GPS. De man was niet zo moeilijk en gaf ons een flinke korting. Zo dat scheelt toch weer even en makkelijk verdient. 

We gaan nog even naar het toilet en zien dan pas hoe erg ik verbrand ben. Het is rond de 20 graden en af en toe een fris windje dus hebben totaal niet gedacht aan zonnebrand. Vuurrode armen en benen van op zo'n open karretje zitten. Ik was dan ook best moe en Daan ook wel en hadden honger. Geen zin meer om een restaurant op te zoeken dus hebben In N Out Burger geprobeerd. De burgers zijn hier een stuk beter dan in Nederland of een Mc Donalds dus het smaakte prima. En ze hadden ook weer heerlijke milkshakes!

Gek eigenlijk hoe je dan ook weer enorm kan verlangen naar een lekker stukje vlees met groente. Nog een paar dagen en dan zijn we voorlopig wel even klaar met het fastfood en restaurants. Dan gaan we weer lekker onze eigen keuken in!

Nog even een stukje gewandeld over het leuke boulevardtje en toen vonden we het wel weer mooi geweest. Morgen ook weer een lange dag!

Iedereen weer een fijne dag! Wij gaan slapen.... 

 

 

Reacties

Rob A long time ago

Een mooie afsluiting van de dag met de ondergaande zon.leuk karretje om thuis lekker rond te crossen.Maar kan alleen als het lekker weer is. Dat hebben wij een beetje te weinig. We nemen de elektrische aangedreven fiets wel! Op naar de volgende dag, veel plezier!!!!

Rob A long time ago

Een mooie afsluiting van de dag met de ondergaande zon.leuk karretje om thuis lekker rond te crossen.Maar kan alleen als het lekker weer is. Dat hebben wij een beetje te weinig. We nemen de elektrische aangedreven fiets wel! Op naar de volgende dag, veel plezier!!!!

Marja A long time ago

Papa was zeker bang dat jullie zijn reactie niet konden lezen en zet zijn bericht er twee keer op. Of een bibberend vingertje????
Wat gaaf om met die gele karren te rijden zeg en ook stoer van Daan. Lijkt me doodeng langs al die racende auto's. Maar jullie doen het gewoon!!! Ik hoop dat jullie, ondanks de verbranding toch wel lekker hebben kunnen slapen lieverds. Nog veel plezier in jullie laatste week.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan