San Francisco - Monterey (27-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

San Francisco - Monterey

27-06-2015:

Kunnen we een keer ''uitslapen'' worden we weer een aantal keer wakker. We hadden de wekker om 9 uur gezet maar door het vele lawaai werden we af en toe wel wakker. Maar we hebben volgehouden tot 8:45 uur en toen gingen de ogen toch maar open. Lekker rustig opgestart en ik ben lekker een ontbijtje beneden gaan halen zoals beloofd. Daan had intussen wel even gedoucht maar toen ik terug kwam hebben we het lekker in bed op gegeten.

Rond een uur of 11 zat de auto weer ingepakt en waren we weer klaar om te gaan. Uitgecheckt en de volgende bestemming in de TomTom ingevoerd en daar gaan we. Het was ongeveer 2 uur rijden en dat is voor ons inmiddels echt een klein rot stukje geworden. Het duurde nog best even voordat we San Francisco uit waren want het was erg druk. Eenmaal uit San Francisco kon de voet op het pedaal en reden we lekker door. Na iets langer dan een uur gereden en we zagen in de verte wat winkels. Toen we er voorbij kwamen zagen we meerdere bekende winkels en besloten er toch even af te gaan. Even snel een brake en even kort shoppen was het plan. We gaan de eerste winkel binnen en Daan gaat wat dingen passen. Meteen raak dus dat is mooi. Op naar de volgende winkels, en hoe verder we lopen hoe meer het er worden. Tot we een kaart van de winkels tegen kwamen en het bleek een groot premium outlet te zijn met erg veel winkels. Een soort bataviastad maar dan nog een stuk groter. We waren van plan om even een uurtje te gaan winkelen maar gingen er uiteindelijk pas rond 17:30 uur weg. We hadden al in het boek gekeken wat er te doen was in onze volgende bestemming en dat was niet veel. Dus we vonden het wel even leuk zo'n dagje. 

Toen we weer vertrokken was het ongeveer nog 45 minuten rijden naar Monterey. Zo hadden we mooi het stuk een beetje door midden gebroken en viel het helemaal mee. Hoe dichter we bij het hotel kwamen hoe meer je merkte dat we langs de zee reden. 

Na de 45 minuten reden we gelukkig heel makkelijk naar het hotel en hoefden niet erg te zoeken. Ingecheckt en de koffers in de kamer gezet. Even snel op bed en even bijkomen want zijn beide best moe. Zo'n lange reis met zoveel indrukken en bezienswaardigheden beginnen we nu toch wel te voelen. Misschien ook omdat we weten dat het nog maar 5 nachten is, maar de tank is een beetje leeg aan het raken. Kort even uitgerust en toch maar weer op pad want we moesten nog eten en het was al 19 uur geweest. Ook hier hebben ze een Fisherman's Wharf en daar was het best druk. Nog best even lastig om een parkeerplek te vinden en alles is betaald. Na een tijdje rijden ga ik toch maar een parkeergarage in. Er rijdt net een auto weg en ik zet de auto daar neer. Een beetje vaag of en wat je nou moet betalen dus ik spreek iemand aan die voorbij loopt. Die geeft aan dat dit zo'n beetje de enige parkeerplaatsen zijn waar je nu gratis kunt staan dus ze zegt: ''you did a good job to find that spot!''. Het waren ook echt maar 20 parkeerplaatsen en toevallig dat er net iemand wegging. Het was voor ons bestemd! 

We lopen een druk straatje in en lopen even naar een punt waar we net voorbij waren gereden. Ik heb nog nooit een Rabobank buiten Nederland gezien maar juist hier komen we er een tegen. Dat is toch wel weer heel toevallig.

Helaas was de bank dicht dus kon niet even een kijkje nemen binnen. Maar ik heb wel mijn cv en motivatiebrief achter gelaten. Je weet maar nooit. 

Snel liepen we verder en keken bij verschillende restaurants op de menukaart en wisten niet echt waar we zin in hadden. Je bent moe, hebt honger en het is al laat. Pff keuzes maken. Plots lopen we langs een heel klein winkeltje en Daan ziet toevallig iemand Gyros eten. Echt een heel klein afhaal restaurantje wat bijna niet opvalt waar je Grieks eten kunt afhalen of eten. Daan zegt dan haal je toch lekker Grieks en dat laat ik me geen twee keer zeggen. We hebben lekker Grieks besteld en namen het lekker mee naar huis. We zijn moe en vonden het wel een lekker idee om het in onze hotelkamer op te eten. De laatste dagen genieten we er nog even van en als we terug zijn gaan we weer vol aan de bak met gezond eten en veel sporten. Het was niet de Gyros uit Nederland maar het was wel lekker en heb er van genoten. 

Morgen hebben we weer een flinke rit naar Santa Barbara van zo'n 500 kilometer dus we gaan op tijd slapen. We gaan het wel lekker op ons gemak doen en pakken een mooie route langs de kust. Ik heb ergens gelezen dat je dan Higway 1 moet nemen en die helemaal langs de kust volgen. In Santa Barbara hebben we 2 nachten aan het strand en daarna nog 2 nachten in Los Angeles in het Hilton om af te sluiten. Het is echt enorm snel gegaan en proberen de laatste dagen nog even lekker te genieten. 

We gaan snel slapen. Iedereen weer een fijne dag!

Reacties

Rob A long time ago

Goedemorgen dan maar, ik hoop dat je weer wat fitter bent voor de reis. Jullie hadden beter niet naar die outlet winkels kunnen gaan. Je winst van Vegas ben je nu natuurlijk weer kwijt, en het eten van die Griek is natuurlijk het gevolg dat ze zo goed als zeker uit de eu vertrekken. Ze doen niet meer hun best om de Giros extra lekker te maken. Geniet de laatste dagen van jullie rust om weer bij te tanken. Ik wacht weer op het volgende verslag!

Marja A long time ago

Ik kan me zo voorstellen dat jullie echt moe zijn van alle indrukken en dat de tank een beetje leeg aan het raken is.... En dan is het heel goed om de laatste dagen nog even lekker te genieten! Wat grappig die Rabobank! Zo zie je maar weer, overal kom je wel iets van "thuis" tegen. Ik hoop dat jullie de laatste kilometers veilig terug rijden en dat jullie nog even heerlijk op het strand kunnen genieten én ook nog rustig kunnen slapen. Dikke knuffel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan