Monterey - Santa Barbara (28-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Monterey - Santa Barbara

28-06-2015:

Iets voor half 9 hadden we de wekker gezet. Uiteraard nog moe maar ik had wel lekker geslapen. Daan was ook erg moe, ze kwam gisteravond nog even bij me liggen en binnen 2 seconden was ze weg. Ook deze ochtend hebben we rustig aan gedaan. Rond kwart over 9 gingen we naar het ontbijt en blijkbaar hadden meer mensen het idee om rustig aan te doen want het was aardig druk. Zelfs geen plek meer om te zitten dus hebben lekker alles meegenomen naar onze kamer. Het ontbijt was op en hebben de auto weer ingepakt. Rond half 11 zijn we uitgecheckt en reden weg. We hebben weer een flinke rit voor de boeg. 

We pakken gelijk highway 1 en gaan deze route volgen langs de kust. Het eerste stuk is aardig bewolkt en dat is wel jammer want anders is de route nog mooier. We stoppen af en toe op wat mooie plekjes en maken hier en daar wat foto's.

Veel zigzag weggetjes maar het is het wel waard want het is weer een prachtig gebied om doorheen te rijden. We hadden nog getwijfeld om walvissen te gaan spotten vanuit Monterey maar hebben dit uiteindelijk toch niet gedaan. Zo'n excursie kan wel 3 uur duren en ik heb veel verhalen gelezen van mensen die enorm zeeziek waren geworden. Nou heb ik een aantal jaren geleden op een catamaran gezeten en was ook kotsmisselijk geworden. En dan voel je je echt ziek! We durfden dus toch het risico niet te nemen. Langs de kust heb je wel sommige stopplaatsen waar je ze heel misschien zou kunnen zien. We vinden zo'n plek en gaan kijken maar zien helaas niks. Dan moet je heel veel geluk hebben dat ze dichterbij de kust zwemmen dus helaas. Maar onze vrienden hebben ons ook gevolgd dus die kwamen weer gezellig tevoorschijn. En nee dit keer niet de Chinezen maar de Eekhoorns.

Het waren er een heleboel en ze hingen zelfs aan je auto en kwamen heel dichtbij. Als je je vinger naar de grond doet eten ze zo uit je hand maar wij hebben geleerd ze niet te voeren dus doen dat ook niet. Sommigen geven ze wel eten zoals hierboven en dan komen ze met z'n allen.

We vervolgen weer onze weg en beginnen wel wat honger te krijgen. Het was inmiddels ook alweer 13 uur geweest dus tijd voor een lunch. Na een stukje door te hebben gereden kwamen we bij een hotel waar ook een eettentje zat. Ragged Point Inn was de naam van het hotel en we besloten te stoppen. We stappen uit en horen live muziek. Twee ouderen mannen zitten op een gitaar muziek te maken en te zingen. We bestellen wat te eten en gaan lekker aan het tafeltje zitten en het is er erg gezellig.

Dat was even een leuke brake om gezellig even een broodje te eten. Weer een beetje bijgekomen gaan we weer naar de auto en weer onderweg. Door die vele zigzag weggetjes schiet het niet erg op dus we moesten nog wel een flink stuk rijden. Ik had ergens op internet gelezen dat er op deze route ook ergens zeeolifanten te zien zouden zijn. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik me hier bij voor moest stellen dus had ze ook even opgezocht op Google. Na een tijdje rijden kwamen we al de bordjes tegen met een view point waar je deze beesten zou kunnen zien. Uiteraard stoppen we en lopen er heen. Er hangt een behoorlijke lucht dus die beesten zullen er vast wel zijn. En ja hoor daar liggen ze. Wat een luie beesten en ze stinken behoorlijk! Ook niet zo gek want ze maken steeds van die aparte geluiden en als je de beesten goed bekijkt zijn ze volgens mij gewoon steeds aan het boeren. We hebben het op film staan dus ben je straks nieuwsgierig....

Misschien wat lastig te zien op deze foto's maar het zijn walrussen maar dan met een slurfachtige mond/neus. Hele aparte beesten om te zien en erg grappig om naar te kijken. We hebben er dan ook best een tijdje gestaan. Maar goed we moeten weer verder dus stappen weer in de auto. Toevallig zat ik daarna tegen Daan in de auto te vertellen dat ik ook op internet heb gelezen dat sommige mensen ook zebra's hebben gezien hier in het wild. We rijden nog geen kwartier verder en ja hoor daar zien we ze staan in de verte. In de ankers en ik schiet de berm weer in. Je kon er niet zo dichtbij komen want er staan overal hekken langs de weg. Het is een beschermt gebied en dat is maar goed ook voor die beesten. Met mijn camera heb ik ze goed dichtbij kunnen brengen maar met telefoon was het best lastig.

En zo hebben we weer een ander dier gezien in het wild. Enorm leuk om al die dieren zo te zien in het wild. De dieren lopen rustig weg en ook wij besluiten weer verder te gaan. 

We rijden door allerlei leuke kleine kust plaatsjes en de vele zigzag weggetjes. Dan rijden we door Santa Rosa en ziet Daan opeens weer iets bekends. En ja hoor, weer een Rabobank! Het is echt niet te geloven en het wordt steeds duidelijker dat we dichterbij het einde van de vakantie komen. Ik moet blijkbaar weer aan het werk want dit zijn wel veel voortekenen. Of ze willen gewoon graag dat ik hier ga solliciteren, dat kan natuurlijk ook!

Weer een leuk fototje en gaan maar weer verder. We komen nou toch wel in de buurt en zijn er ook wel weer een beetje klaar mee. We waren half 11 vertrokken en het was inmiddels 17:30 uur dus waren alweer 6 uur onderweg. Onderweg hebben we ook nog even snel een reken sommetje gemaakt met hoeveel kilometers we eigenlijk hebben gereden als we straks de auto inleveren. Even een schatting gemaakt met wat nog komen gaat en dan komen we uit op een totaal van ongeveer 6000 kilometer in 4 weken. Dat is toch best een flink stuk wat we hebben gereden pff. Maar goed we moeten nog een half uurtje en zijn dan bij ons hotel. 

Het was rond 18 uur en hadden het hotel weer in 1 keer gevonden. Gelukkig want ik ben kapot en wil even lekker op een zacht bed liggen. Ik was er wel weer klaar mee met al dat rijden. We lopen snel naar binnen om in te checken en geven onze voucher af. Het duurt even en dan roept ze iemand anders erbij. Ah oh wat nu weer?! Onze reservering staat er niet in en ze checkt het nog een keer. Dan maar op Daan dr naam en ook daarop staat niks. Dat hebben wij weer!! Gelukkig waren ze erg aardig en we moesten even plaats nemen en ze gaan het uitzoeken. Ze bellen het nood nummer van Tioga Tours en daar neemt niemand op dus ze spreken een bericht in. Ze roept ons weer bij haar en laten ons gewoon inchecken. Ze gaan het morgen wel uitzoeken en contact opnemen met Tioga Tours. Gelukkig hadden ze nog wel kamers vrij dus we konden wel inchecken. Mochten we toch de kamers moeten betalen dan is dat maar zo en regelen we dat daarna wel met Tioga Tours. Dan krijgen die mooi de rekening. Maar goed het zal morgen vast wel worden geregeld maar het is wel vervelend als je moe bent. 

We gaan naar de kamer en laden de auto weer uit. Het is inmiddels alweer 19 uur geweest door het gedoe en moesten dus ook weer eten. Geen zin om uit eten te gaan dus hebben een supermarkt opgezocht. Even wat aardbeien, broodjes en beleg gehaald en lekker thuis opgegeten. Uiteraard ook nog wat lekkers voor bij het blog. Mijn deo was ook op dus maar even een nieuwe gekocht. Er was net vandaag een aktie, boven de 25 dollar 5 dollar korting dus mooi de deo weer gratis. Dat valt dan weer mee.

Snel naar het hotel en even wat eten. We hebben al mooi bedacht wat we onze tijd hier gaan doen. Het zwembad ziet er goed uit hier en zoveel is er hier in de omgeving niet te doen. Morgen gaan we lekker de hele dag bij het zwembad liggen en gaan dan lekker bij het haventje uit eten. Er is een leuke winkelstraat waar we daarna nog even lekker doorheen gaan wandelen. Een mooie relaxte dag lijkt ons wel eens fijn. We verblijven hier 2 nachten dus hoeven morgen ook nergens heen. We hebben daarna ook nog maar een kort stukje te rijden. We gaan na deze 2 nachten naar Los Angeles wat hier ongeveer 120 miles vandaan zit wat dus een uurtje of 2 rijden is. Ook daar verblijven we nog 2 nachten en leveren dan onze auto in en dan zit het er alweer op voor ons. We gaan dus nog even goed genieten!

Iedereen een fijne dag en voor ons slaaplekker....

 

 

Reacties

Rob A long time ago

Je ziet het, je lot is bepaald. Je moet binnenkort gewoon weer aan de slag bij de Rabo bank. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je daar wordt aangenomen als ze CV en je motivatie hebben gelezen. Zo niet, dan maar weer hier in de polder zonder zigzag weggetjes. Ik neem aan dat de temperatuur ook nog goed is bij jullie, hier worden het ook woestijn temperaturen van 30°C.we nemen jullie jassen dan ook niet mee naar schiphol. Geniet nog lekker de laatste dagen!!

Marja A long time ago

Je merkt wel aan je schrijven dat jullie behoorlijk moe zijn en dat is ook niet zo gek hoor! 6000 km in vier weken tijd. IK doe het jullie niet na! Wel goed dat je de komende vier dagen nog even lekker kunt relaxen bij een zwembad zodat je niet helemaal kapot naar huis gaat. Geniet nog even lekker van het relaxen lieverds en tot morgen!

Oma A long time ago

Voor de derde keer probeer ik dit antwoord op jullie prachtig
reisverslag,intussen heb ik net zelfs
even met Marja gebeld om mij te helpen want steeds als ik bijna aan het eind van mijn brief ben,gooien ze
mij eruit.Wat doe ik toch in
hemelsnaam fout?????
Ik hou er nu toch maar mee op,want
nu ben ik dood moe echt waar.
Morgen ga ik het weer proberen.
Dag lieve kinderen.
Tot morgen
Liefs Oma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan