Dag 3 Waterton Lakes Park

Door L.M. den Braber - A long time ago

Opnieuw zijn we vroeg wakker en tot onze blijdschap schijnt de zon! We ontbijten en vertrekken om 8 uur naar Red Rock Cayon. Onderweg houden we onze ogen goed open voor wildlife, maar behalve 2 herten spotten we niks. Red Rock Cayon is wel echt de moeite waard, en we hebben omdat we zo vroeg de hele cayon voor ons zelf. Wel is het toch weer helemaal bewolkt en best fris. We hiken daarna door het bos naar Blakiston falls, wat ook weer schitterend is. Terug in de townsite gaan we kort naar Cameron falls en daarna knorren de buikjes. We eten een heerlijke "local smokie" (hotdog) bij een lokaal tentje genaamd Wiener. 

We vertrekken om 13 uur met een boot uit het Waterton haventje, voor wat sightseeing op het water. Waterton Lakes park loopt door over de Amerikaanse grens, waar het Glacier national parc wordt. Samen vormen ze het eerste international peace parc ter wereld. We varen in een uur tussen de bergen naar de andere kant van upper waterton lake en stappen dus uit in de staat Montana. Na wat foto's is het een half uur later tijd om terug te gaan en gelukkig schijnt het zonnetje weer! De cruiseman vertelt van alles over het gebied, erg leuk. Als we eenmaal weer aan land zijn pakken we de auto en rijden weer de bergen in naar een lookout point over waterton. We fotograferen onderweg twee schattige vosjes. Alleen we rijden iets te ver door en komen bij de Amerikaanse grens terecht, waar we helemaal doorgelicht worden. Een stempel in het paspoort rijker bekijken we daar kort wat een keren dan terug naar ons honk. We eten wat en besluiten dan opnieuw naar Cameron Lake te rijden, om foto's te maken met zon en misschien wat wildlife te spotten. Bij het lake hiken we nog een stuk langs het water en eind half 8 rijden we terug. Laat in de middag / begin avond blijkt inderdaad een super tijd om beren te spotten! We zien onze eerste zwarte beer, met 3 kleintjes! De kleintjes laten zich niet fotograferen maar mama beer loopt zo naast de auto, wow! Helemaal happy vervolgen we onze weg en zien we ineens een grizzly beer! Bruin, en een stuk groter dan de zwarte beer. En dan nog iets verder, de kers op de taart, een kleine grizzly. Nog helemaal blond en super schattig. Na nog een kudde herten waarvan er ook een fotogeniek voor de auto komt staan keren we huiswaarts. Na een frisse duik in het zwembad kruipen we onder de wol, om bere lekker te gaan slapen ; -)

Reacties

Dad A long time ago

De tortelduifjes zijn goed bezig. Zo te horen krijgen jullie de smaak te pakken. De beren staan gewoon op jullie te wachten. Je neemt ook ongemerkt gewoontes van die dieren over en zullen inmiddels wel BERE-LEKKER hebben geslapen. Ben blij voor jullie dat het zonnetje zich regelmatig laat zien...(hier ook). Heb op de foto gezien dat jullie een knappe SUV car ter beschikking hebben. Heerlijk om na een hike weer in het pluche weer weg te zakken. We wachten vol spanning op de volgende belevenis.
Liefs, Elstar Trio......

raymond A long time ago

Ahhh ik dacht al wanneer komen de red rocks ....en jawel daar zijn ze.
gaaf die beren, maar knoppie op slot vanuit binnen.
Ben blij dat het weer wat beter is.
geniet ervan beertjes,

petra A long time ago

Oh wat gaaf om die beren van zo dicht bij te zien.Is toch wel even anders als het berenbos in ouwenhand haha.Mooie foto's blijven maken.Geniet samen!!

Suzan A long time ago

Wat geweldig om te lezen, en te zien!! Wat mooi moet het daar zijn! En ik wist wel dat jullie aantrekkingskracht op dieren zouden hebben.. A once in a lifetime experience!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!