Dag 4 Waterton Lakes - Banff

Door L.M. den Braber - A long time ago

Vandaag hebben we zo'n 370 kilometer voor de boeg en we gaan weer vroeg op pad. We nemen een andere route richting Calgary dit keer; de Cowboytrail. Deze is gelukkig en stuk minder saai, met de rockies naast ons en glooiend landschap. Onderweg stoppen we bij een historic site, de Bar-U-Ranch. Een ranch bewaard zoals het er vroeger uitzag, wat best even een leuk stopje was. Onderweg pakken we ook nog even een enorme steen op de ruit mee, omhoog geschoten door een passerende truck. We rijden nu dus rond met een enorme ster in de voorruit. 3 dagen en alweer iets kapot gemaakt...

5 uur later komen we bij het Juniper hotel in Banff National Park aan. Een goede keus! Mooie kamer en een fantastisch uitzicht. We rijden het stadje Banff in, wat veel groter, commerciëler en drukker is dan Waterton. Er zit zelfs een mac, dus lunch is en ordinaire burger. Het weer werkt niet echt mee en in de regen verkennen we met de auto de omgeving. Gelukkig klaart het later op en bekijken we het historische Fairmont Springs Hotel en rijden we naar een mooi uitzicht punt voor wat knipjes. Daarna bezoeken we Lake Minnewanka, wat een beetje tegenvalt, maar we zien wel twee elk (groot hertachtig beest) en een kudde berggeitjes. Toevallig komen we uit bij Johnson Lake, wat wel erg mooi is en door de regen verschijnt er ook nog eens een regenboog erboven. We eten heerlijk in het stadje en daarna is het tijd voor welverdiende ontspanning. Het hotel heeft een hottub met uitzicht op Banff en de rockies. Helemaal gerimpeld duiken we daarna het heerlijke kingsize bed in.

Reacties

Claudia A long time ago

Hi guys, gave foto's en leuke verslagen maken jullie. Veel plezier daar en ik kijk uit naar het volgende verslag. Ps die Calgary Tower vloer lijkt me creepy!!!
Lfs, Claudia

Dad/Mum A long time ago

Waarschijnlijk liggen jullie nog te slapen terwijl ik dit bericht maak, daar de tijd 8 uur terug is met NL. Jullie hebben in die paar dagen al meer wild-life gezien, dan een hele dag naar Artis, waar die beesten opzitten om een pootje te geven..hihi. Waar jullie zijn is nog het ECHTE natuur en de geur van echte bomen. Het even Hotel Juniper opgezocht, maaar dat ziet er ook goed uit tussen die bergen. Ook die OK Corral doet ons denken aan: RIDE EM IN RAWHIDE....Yahoo, Hihaw.....Thuis in NL hebben we gisteren de 1ste tropische dag gehad met 33 gr en daarna bliksem en donder om ons weer af te straffen.Enfin, leuk om vanuit een ver weg wereld deel de belevenisen te lezen en zien via foto's van jullie.En die barst in de voorruit is beter dan een steen op je motor-fiets, nietwaar. Enfin, we blijven jullie volgen.
Groetjes, Elstar trio

raymond A long time ago

Nou lawrence, vind dat je er toch nog lang over gedaan hebt om iets te slopen.
mooie foto's.

Keep us informed.

groetjes van ons

Suzan A long time ago

Wat heerlijk om jullie op deze manier te volgen!! En wat goed om te lezen dat jullie ook voor ontspanning zorgen, die kleine den Braber is namelijk al goed te zien op de foto's.. Blijf lekker genieten van die ontzettend mooie omgeving en van elkaar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!