Dag 5 Banff

Door L.M. den Braber - A long time ago

Dag 5 Vandaag staat de wekker extra vroeg want Lake Louise en Moraine Lake staan op de planning. Alle boekjes waarschuwen dat deze plekken druk bezocht zijn en dat je op tijd moet gaan. Om kwart over 7 vertrekken we naar Lake Louise en we komen er inderdaad voor de mensenmassa, er staan pas een stuk of 5 auto's op de parkeerplaats. Helaas is het wolkendek nog niet opengebroken, wat wel nodig is voor de perfecte foto. De zon reflecteert namelijk op de steendeeltjes op de bodem van het meer, wat het haar typerende blauw/groene kleur geeft. We besluiten dan eerst maar door te rijden naar het andere meer,  Moraine lake. Deze ligt zo'n 15 km verder in de bergen en een stuk hoger. Ook hier zijn we nog op tijd en we ontbijten idyllisch aan een picknick tafeltje in het bos met onze meegebrachte spulletjes. Maar we horen de eerste tourbus ineens aankomen en schieten als wilde hindes de berg op. Met m'n tong op mijn knieën bereiken we het wow-punt, net voor de buslading Aziaten met hoofdsponsor Nikon. Hoewel ze tegenwoordig vooral gek zijn van foto's met telefoon en tablet. Bovenaan de berg staan we bij het punt beter bekend als "the twenty dollar view", omdat dit uitzicht op het oude briefje van twintig dollar stond. Maar ze kunnen de naam nu beter veranderen naar de million dollar view. Wat een fantastisch mooi plaatje is dit. De zon schijnt nu en het is inderdaad zoals je op plaatjes op internet ziet, waarvan ik altijd dacht dat er aan gephotoshopt was. Echt de must see van Canada wat ons betreft.

Na een uur weten we onze ogen los te rukken van het uitzicht en rijden we terug naar Lake Louise nu er zon is. En de parkeerplaats ziet er nu heel anders uit... bij het meer is het een drukte van jewelste. We knippen het meer, maar nog leuker is eigenlijk op een bankje zitten en mensen kijken. Eigenlijk vinden we dit meer veel minder mooi, en alle mensen op het meer in een gehuurde kano verpesten het plaatje al helemaal. We lunchen bij een snoezige bakkerij in het plaatsje en gaan dan naar de laatste highlight van vandaag; Johnston Canyon. Ook hier een goed gevulde parkeerplaats. We lopen eerst naar de lower falls en beginnen daarna aan de klim naar de upper falls. Na een uur klimmen arriveren we als hijgende hertjes op plaats van bestemming. Wat een water geweld, en de enorme waternevel frist ons flink op. Dan beginnen we maar aan het pad terug. De paden zijn trouwens echt spectaculair; deels zijn het aangelegde bruggen over het water en langs de rotsen. Alles goed onderhouden en schoon. Ook zijn er bij alle bezienswaardigheden toiletvoorzieningen.

Opfrissing is nodig na al deze activiteiten en we chillen even in de inmiddels brandende zon bij het hotel. In voorbereiding op morgen vullen we alle voorraden even aan in Banff; de tank, water en cash. Daarna zijn de buikjes aan de beurt om gevuld te worden met lagasne en pasta. We duiken nog lekker anderhalf uur de hottub in om vervolgens de koffer weer een beetje te pakken en op een oor te gaan.

Reacties

Suzan A long time ago

Wat een overweldigende foto's, echt ongelooflijk mooi!! Wat een bijzondere ervaring, het genieten spat van jullie verhalen af!! Goed om te lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!