Dag 6 Banff - Sunwapta Falls

Door L.M. den Braber - A long time ago

Deze ochtend hebben we niet zo'n haast en we ontbijten bij Tim Horton in Banff. Dat is de Canadese favo voor koffie e.d. maar wij houden het hierna toch maar bij Starbucks. De rit van vandaag is zo'n 300 km, met wat lange stops tussendoor. De eerste is na ongeveer een uur, Peyto Lake. Na een korte maar steile wandeling bereiken we een prachtig uitzicht over het mega blauwe meer tussen de bergen. De zon schijnt volop vandaag, en met open panorama dak vervolgen we de trip. Anderhalf uur later zijn we bij de tweede stop die aan de icefields parkway ligt, de columbia icefield. Deze enorme gletsjer kunnen we op met een zogenaamde snowcoach, tenminste, als je eerst een pak dollars neertelt. We hebben een leuke gids die honderd uit vertelt terwijl hij het gevaarte de ijsvlakte opstuurt. Schokkend om op oude foto's te zien hoeveel ijs er is verdwenen. Toch is het nog een inmens ijsblokje, de hele stad Vancouver zou erin passen. Na het uitstappen blijven we braaf in het veilige gedeelte, als je erbuiten komt zou je in een 150 m diepe scheur kunnen vallen. Na twintig minuten ijspret is het weer tijd om terug te gaan naar het vertrekpunt. Daar nemen we ook weer een bus naar de zogenaamde skywalk. Een soort looppad die een enorm stuk boven het ravijn uisteekt met doorzichtige vloer. Op de folders ziet het er super uit, in de echt valt het helaas tegen. Ook de enorme lading Aziatische medemens met paparazzi epedemie helpt daarbij niet echt. (Voor andere tioga reizigers, echt zonde van je geld). 

Al snel zijn we weer terug bij onze auto en we gaan op weg naar het hotel. Deze keer zijn we een beetje angstig, internet gaf niet zo'n goed beeld van deze locatie. Maar bij aankomst zijn we zeer aangenaam verrast door de Sunwapta Falls Rocky Mountain Lodge. We hebben een snoezig bungalowtje met een veranda'tje ervoor waar we nog lekker in de zon kunnen zitten. We raken gezellig aan de praat met een Nederlands stel naast ons, en na wat gekeuvel is het alweer etenstijd. Er is geen keus qua restaurant, want in de wijde omgeving is er niks te bekennen. Ook het eten is hier gelukkig uitstekend. We lummelen nog lekker rond het huisje en dan vluchtend voor de muggen snel naar bedje toe. 

Reacties

oompje A long time ago

Al een kakkelobbes gezien Roos? Je weet...uutkieken geblazen.
Misschien kom je Paulus de Boskaboutah nog tegen voor andere oom......hehehe
Hardstikke leuk de verslagen en mooie foto's. Geniet er maar lekkah van.
Selamat jalan.

Suzan A long time ago

Soms valt het mee, soms valt het tegen. Maar wat doen jullie veel indrukken op, gaaf hoor!! Hier ook alles goed, Finette heel weekend op Budokamp..dus stilletjes. Wel lekker weer, dus de bbq staat bijna continue aan. Kan nu al bijna niet wachten jullie weer te zien. Dat komt goed, eerst nog even genieten daar van deze mooie trip!! Ik lees/kijk mee. KUS SU

Esther A long time ago

Wauw wat een hoop mooie trips ondernemen jullie zeg! Leuk zo te lezen hoe jullie deze top vakantie ervaren samen, en zo kunnen wij allemaal ook nog wat mee genieten. Hele gave foto's ook! Wat een uitzichten zeg, heel mooi.

Xxx

Dad/Mum A long time ago

Weer eens een berichtje uit Wageningen. Woorden schieten tekort met wat jullie daar in Canada zien. Ik ga het ook niet proberen, daar wij ook nog steeds onder de indruk zijn toen wij er in waren in 2010. Dit is een vakantie die totaal afwijkt van zon,zee,liggen bakken en massa-bikken in een all-you-can-eat. Dit is een vakantie van wild-life, natuur met schitterende meren,bossen,watervallen en glooiende heuvels vol met bomen zo hoog als een huis van 3 verdiepingen. Je merkt weer dat ik doordraaf. Verder zag ik Lawrence leunen tegen die grote rups-voertuig alsof het de zijne is. O,wel waarom niet. Ook Roos is een spring in het veld, hoewel ik even dacht dat ze een sprong in de gletsjer wilde maken. Het is goed dat jullie de dagen zolang mogelijk maken, want er is nog zoveel te zien, en uitslapen kun je in Schoonhoven bij terugkomst. Hoe is het met de T-bone steaks en ander beren vlees? Ik zal dit bericht eindigen met de woorden van een Royal Mounted Police die altijd zeggen......AT YOUR SERVICE, SIR....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.