Dag 9 Jasper - Clearwater

Door L.M. den Braber - A long time ago

We slapen heerlijk uit tot 9 uur en eten daarna op het gemak weer een zelfgemaakt ontbijt. Na het uitchecken duiken we nog even Jasper in voor een volle tank en wat boodschappen. Om kwart over 12 beginnen we aan de rit van 320 km naar Clearwater. Dat lijkt laat, maar al snel verlaten we Alberta en rijden we British Columbia in, waar het een uur vroeger is. 

Onderweg stoppen we alleen even bij mount Robson, een van de hoogste bergen van de Canadese rockies. Wederom zijn we veel te vroeg op plaats van bestemming. Maar bij The Lake House worden we hartelijk begroet door de eigenaresse Sandy. Geen probleem, de kamer is al klaar. De hele B&B is super snoezig en toch nieuw en fris. We hebben een terrasje aan de kamer met uitzicht op -hoe toepasselijk- The Dutch Lake. Via de steiger kunnen kunnen we als we willen kanoën of zwemmen, of gewoon lekker aan het water zitten. Ook de heer des huizes is erg aardig en de hond is vooral dol op ons. We pakken uit, gooien de stok voor de hond, doen een klein wasje en verkennen het terrein. 

Dan stappen we weer in de auto en rijden we het park in waarvoor we zijn gekomen; Wells Gray Provincial Park. Deze is vooral bekend om z'n vele watervallen. We rijden naar de eerste, de Spahats Falls. Het loopje ernaartoe is maar kort en de waterval erg mooi. We hebben nog wel wat tijd en we rijden dieper het park in naar een uitkijktoren op een berg. Vanaf het hoogste punt hebben we een prachtig uitzicht over het hele park. 

De maagjes beginnen weer te knorren en we gaan naar Hop 'n Hog in Clearwater. Deze is specifiek aangeraden door Sandy, die naar eigen zeggen wel wat bevooroordeeld is, omdat het gerund wordt door haar twee zoons. We bestellen de meat platter for two en smullen van al het heerlijke huisgerookte vlees zoals brisket, pulled porc, ribs en kip. En van de zoons komt nog even een praatje maken en vertelt dat ze ook nog een Duitse bakker in dienst hebben die elke ochtend vers de desserts bakt. Dan kan ik de verleiding niet weerstaan en neem een schwartschwalderkirsch taartje toe. Voldaan brengen we de rest van de avond door op ons eigen terrasje in luie ligstoelen. 

Reacties

Dad/Mum A long time ago

De Duitse bakkers zijn sluip-moordenaars, die via een vriendelijke manier aanslagen plegen op de mensheid.Vooral die overheerlijke taarten en super verse broodjes met knaperende korstdeeg zijn bekend. Maar ja, lekker is het wel. Jullie zitten bijna op de helft van de reis (wat gaat het toch snel, he). Voor jullie gevoel lijkt het alsof je veel langer onderweg ben, maar dat komt vanwege alle geweldige indrkken die jullie opdoen. Zoiets als een boek lezen waarin veel wordt gereisd. De Nissan die jullie rijden zal er wel uitzien als reizende zigeuners vanwege het uit en in pakken iedere dag van de bagage. Kwestie van af en toe met de achter klep open rijden om orde op zaken te zetten...hihi Enfin, als je maar lol heb, en dat hebben jullie. Dat is goed merkbaar. Die Pape gaat dit bericht afsluiten met een Canadese kreet......BYE.....

Su A long time ago

Wat heerlijk om te lezen schatties!! Wat een idyllische plaatjes hebben jullie geschoten, geweldig om te zien. Geniet nog maar even de tijd gaat snel. XXX

raymond A long time ago

dag 9 alweer, hier gaat de tijd al snel,maar zeker als je daar bent en zoveel doet/ziet.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!