Dag 11 Clearwater - Whistler

Door L.M. den Braber - A long time ago

We pakken de koffers in voor de reis en verschijnen weer om half 9 aan het ontbijt. Dit keer is ons gezelschap een Brits stel van een jaar of 50 en een Duits stel, net wat jonger dan ons en ook zwanger.  We smikkelen van het verse fruit, croissants en een eierspecialiteit met pesto en bacon die Neill uit de keuken tovert. Dan is het helaas toch echt tijd om ons "home away from home" te verlaten. Neill en Sandy zijn echt de perfecte gastvrouw/heer en Kay de hond zoooo lief. We bedanken ze uitvoerig, zij ons en nog even een dikke knuffel voor deze lieve mensen. Ze zwaaien ons uit tot we uit het zicht zijn. 

Elke keer als we naar het volgende rijden denken we, nu gaan we het mooie gebied uit. Maar ook al verandert het landschap richting Whistler, het is toch weer schitterend. We rijden niet via Kamloops, maar de route via 93 mile house die Sandy aangeraden heeft. Het weer is prachtig en we kijken onze ogen uit in het groene, bergachtige landschap. Af en toe eens een bergmeertje, een hert of ineens een gigantisch ravijn. Hoe verder we rijden, hoe meer het echt cowboy landschap wordt, met veel paarden, ranches, farms en soms een typisch stadje. Ook rijden we aantal keer door een indianen reservaat. Hier geen snoezige tipi's of totems, maar vooral veel troep en achtergelaten verroeste trucks of carvans. 

Na 425 km komen we 5,5 uur later aan in Whistler. We checken in bij het Hilton en lopen met verbazing onze junior suite binnen. Mega groot, met keuken, bar en jacuzzi. We besluiten even het stadje te verkennen en daarna te gaan genieten van de faciliteiten. Whistler is vooral bekend vanwege de olympische winterspelen, maar blijkt ook in de zomer uiterst snoezig. In het centrumpje zitten veel terrasjes en winkeltjes en we neuzen wat rond. We laten we gondela maar voor wat het is en gaan eens lekker ontspannen. Uren brengen we door in het zwembad, de hottub, jacuzzi en sauna. Helemaal soezelig zijn we laat op de kamer en willen roomservice bestellen. We schrikken ons een kleine hartaanval van de bijkomende kosten, en lopen toch maar als gierige Nederlanders even naar de supermarkt. We brouwen een simpel maaltje in onze keuken en kruipen dan lekker in het superzachte kingsize bedje. 

Reacties

Dad/Mum A long time ago

Vermoederlijk na deze belevenïssen in Canada zul je weer opnieuw Nederlands moeten leren spreken. Duits,Engels en Indiaans spreken onze GLOBETROTTERS inmiddels als geen ander. Je zal ook goed opletten en alert zijn voor wild-life en onverwachte leuke ontmoetingen met van alles. Wel erg leuk om mee te kijken over jullie scshouders en met de bijbehorende foto's kun je het ook allemaal een plaatsje geven. Inmiddels is de Meurshof Groep + Mama-san bezig met de LOOP VOOR HOOP aktie met doel geld ophalen voor K.onderzoek. Dit hoort ook bij het leven. Zal die a.s. mama wel voorzichtig zijn met klauteren en sjauwen, anders wordt het wel een HEEL onrustig kind..hihi
Ok. Dit bericht gaat de ether in met een Whistle ofwel Een fluit-toon

raymond A long time ago

ja dat klopt, we zijn bezig met de loop voor hoop.
er was dus enige drukte voor deze dag, vandaar mijn mindere reactie op voorgaande mails van jullie.
vandaag(vrijdag om 19:00 begint de samenloop voor hoop, en deze eindigt zaterdagavond om 19:00 weer).
de opbrengst gaat voor 20% naar een inloophuis in Veenendaal voor kankerpatiënten en de rest gaat naar het KWF.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!