Dag 12 Whistler - Powell River

Door L.M. den Braber - A long time ago

We worden uitgeslapen wakker in ons mega luxe Hilton nestje. We koken een ontbijtje bij elkaar en checken uit. Een korte stop nog voor de nodige cafeïne bij de Starbucks en we're ready to go. We hebben een lange rij-dag voor de boeg. Niet zo zeer in kilometers maar we moeten 2 keer het water oversteken om op plaats van bestemming te komen. We rijden van Whistler eerst helemaal naar beneden richting Vancouver om vervolgens langs de kust omhoog te rijden. Ook hier zijn de uitzichten weer schitterend. 

Om 12 uur komen we bij de eerste ferry bij Horseshoe bay aan. Helaas, de eerstvolgende gaat pas om 13.35. We wachten uiteindelijk 2 uur in de brandende zon, want het enorme schip komt ook nog te laat. De vaart duurt 40 minuteb die we doorbrengen op het nogal winderige sundeck, veel mooie plaatjes schietend. Aangekomen bij Langdale stieren we gelijk door (ondanks de trek in eindelijk lunch) naar de volgende ferry. Na iets meer dan een uur rijden zijn we bij Earls Cove. Er staat een leuk tentje naast de ferry wachtplek en we krijgen dus toch nog lunch tijdens weer wachten. Deze ferry doet er 50 minuten over. Het is nog een stuk rijden van Saltery Bay naar Powell river, waar we boodschappen moeten doen. We vinden een mega supermarkt en slaan flink in. We rijden namelijk nog een stuk verder naar het noorden, naar ons plekje voor de komende twee nachten; Desolation Resort. Het doet zijn naam ook echt eer aan, een groter contrast met het Hilton bestaat er denk ik niet. De weg eindigt hier ook echt en het laatste stuk gaan we over grind. Het is ondertussen al schemerig want het is 8 uur en in het verlaten bos zo best spooky. We checken in bij een vreemd vrouwtje en rijden naar onze boomhut. Letterlijk. We kijken elkaar aan met een blik van.. waar zijn we nu toch beland. Maar bij het opendoen van de voordeur zijn we blij verrast. Een leuk woonkamertje, ruime keuken, mooi terras met bbq, ruime slaapkamer en badkamer. Alles hout uiteraard en alles wat je hoort is de zee en wat kwetterende vogels. We stoken de bbq op en eten ondanks dat het wat fris is ondertussen buiten onze vleesjes. Na het eten gaan de lampjes al gauw uit..

(De boomhut is niet echt voorzien van wifi, dus we zitten nu in een koffietentje 30 km verderop te uploaden, daarom zijn de berichten en foto's dezer dagen even iets minder frequent.)

Reacties

Dad/Mum A long time ago

We volgen jullie op de voet, so to speak. Was je niet zeeziek Roos want die Ferry's kunnen nogal eens schommelen. Wel aardig dat je veel leuke mensen tegen komt, want dan krijg je ook een goed beeld hoe Canadaeze zijn. Die zijn anders dan de Amerkanen hebben wij ervaren. Dit hoort eigenlijk niet in een reactie....but, WHAT THE HELL....
Ok. See you at the next stop....bye

Su A long time ago

Wat geweldig om dat contrast mee te maken, kan niet wachten de verhalen 'in real life' te horen. Have fun! Fijne nacht..Dikke kus van hier.

raymond A long time ago

jullie kookte jullie ontbijtje, eggs again???
leuk om alles te lezen.
We zitten nu zondag hier na de samenloop voor hoop onze kuiten wat rust te geven.
Er is een schitterend bedrag van € 95.000,- opgehaald, waarvan wij met onze inzet en donaties in totaal €2300,- van verzameld hebben.
dus vandaag voor ons een rustdag , voordat we weer een volle week aan de gang mogen.
We lezen graag jullie verhalen, SO KEEP UP THE GOOD WORK.

PETRA A long time ago

Ik ben weer helemaal bij wat een prachtige verhalen.Erg leuk om te lezen.Wat gaaf dat jullie paard hebben gereden.Ik hoop dat je daar beter in bent dan kameel rijden Roos haha.
Wij hebben inderdaad twee drukke dagen achter de rug.
Het was een geweldig en indrukwekkend event en bijzonder om mee te maken.
Ik blijf jullie volgen en kan niet wachten om alle foto's.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!