Dag 13 Powell River

Door L.M. den Braber - A long time ago

Het is heerlijk wakker worden in onze boomhut. We eten een uitgereid ontbijt en gaan er dan op uit. We rijden naar het 3 km verder gelegen dorpje Lund, maar daar is weinig te beleven. Dan toch maar naar Powell river,  wat 27 km verder ligt. Daar stoppen we regelmatig om dingetjes te bekijken, zoals historische schepen 'the hulks' en totempalen. We nemen koffie en wat lekkers bij een leuk tentje en trekken wifi. Daarna belanden we in het commerciële centrum en gaan we eens lekker shoppen bij de Dollarama en de Walmart. Na nog wat boodschapjes voor het avondeten gaan we terug naar ons kluizenaar oord. 

Ook deze middag besluiten we gebruik te maken van de resort faciliteiten, ware het dat deze iets anders zijn dan bij het Hilton. De pakken een gratis kajak en gaan samen het meer op. Ik wel dik ingepakt in reddingsvest en rillend als een rietje. De baai is gevuld met miljoenen witte kwallen in allerlei maten. Heel mooi, maar niet echt zwemwater dus. Daarna gaat Law nog even los in een 1 persoonskano naar de overkant.

Na deze inspanningen is het wederom tijd om de bbq op te stoken. We smullen samen en ik heb er voor het eerst een lekker alcohol vrij wijntje bij! Dan duiken we er vroeg in, want de wekker staat morgen wel heel vroeg....

Reacties

Dad/Mum A long time ago

Hallo Boom-bewoners,

Jullie weten de betekenis van Totempalen? Ze vereren hen Goden, maar ook hun slachtoffers die ze kerven in de ontvelde boom palen. Wel funny als je eerst afgemaakt wordt en daarna vereerd..nietwaar. Zijn jullie nog van die WANSTALTIGE WALMART-bezoekers tegengekomen? We zien wel eens filmpjes op Dumpert waar ze laten zien wat voor typetjes er boodschappen komen doen. Kajakken is leuk, maar er zou een 5pk motortje op moeten zitten om geen blaren in je handen te krijgen. Die witte kwallen zijn lieve beestjes die zich gauw HECHTEN aan mensen..hihi......Dus Lawrence is als 1pk het meer over-geweest in zijn kajak...sportief hoor. Wist je dat de Indianen zich in die omgeving vroeger bijna uitsluitend verplaatste via die kajak's. Voordat ze dan bij een waterfall aankwamen, riepen ze meestal....ME BIG CHIEF, als een soort vrijbrief om niet te verdrinken. Just a little joke....
Wij staan op het punt om te vertrekken naar Marokko voor 8 dagen, shoppen in Marrakech en genieten van wat we allemaal te zien krijgen.Wij wensen jullie nog leuke dagen en tot de volgende AVONTUUR.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!