Dag 17 Tofino - Victoria

Door L.M. den Braber - A long time ago

Na het ontbijt bij Middle Beach Lodge rapen we onze spulletjes bij elkaar en checken we uit. Weer moeten we over die enorm lange, slingerende weg door de bergen, met 3 keer wegwerkzaamheden. Relatief een kort stuk van ongeveer 160 km, waar je zo meer dan 2 uur over doet. Blech. Onderweg stoppen we bij de Walmart in Port Alberni om een trimmer aan te schaffen voor Lawrence z'n nieuwe Canadese baard. Eenmaal bij de snelweg rijdt alles lekker door. Normaal gesproken zouden we ongeveer 4 uur erover doen naar Victoria, maar we hebben onderweg twee stops gepland. 

De eerste is Chemainus, een dorpje bekend om zijn muurschilderingen. Het is echt de moeite waard. Behalve dat de schilderingen erg mooi zijn is het ook nog eens een heel snoezig plaatsje. Er is toevallig ook nog een leuk marktje en we bezoeken 'the christmas shop', een winkel totaal gewijd aan luxe kerstdeco. De volgende stop in Duncan. Deze is bekend om de vele totempalen. Gemaakt door de indianen, niet native canadians maar First Nations heten ze hier. 

Bij Victoria wordt het ineens een stuk drukker op de weg en het is toch een grotere stad dan wij dachten. In eerste instantie schrikken we een beetje van hotel Zed, wat een beetje motellerig aandoet, maar zijn uiteindelijk toch weer blij verrast. Na het uitladen gaan we downtown, parkeren de auto, en doen te voet onderzoek. We verkennen de inner harbour en alle omliggende bekende gebouwen en straatjes. Het doet zoals de boekjes vertellen inderdaad heel Brits aan, en is wederom erg snoezig. We strijken neem bij Il Terazzo voor een Italiaanse dis, en lopen 2 uur later met scheurbuik weer naar de auto. 

Eenmaal bij Zed duiken we onderdanks de volgevreten lijven toch nog het zwembad in. Hoofdreden hiervoor is 'The Zedinator', een dichte gekronkelde roze glijbaan die erbij hoort. Hij is donker vanbinnen en na 1 rit hou ik het voor gezien, maar Law legt zich toe op een snelheidsrecord neerzetten. Na de waterpret gaan we lekker op een oor.

Reacties

Dad/Mum A long time ago

Goedemorgen Globetrotters,
Was ik net klaar met een reactie op jullie dag 17 belevenissen.....en wat gebeurt er?? WIFI valt uit en bericht gaat verloren in de Morrokaanse Ether. Dat is bijna het ergste wat je kan overkomen in de virtuele wereld,want 2x spontaaniteit is altijd moeilijk voor hetzelfde onderwerp. Om kort te gaan, het volgende. Victoria is op een na de laatste halte plaats van een geweldige ervaring in West-Canada. Als kleine HANS groot is, kan hij zo in jullie voetsporen treden aan de hand van jullie TIOGA reis verhalen. Maar daar zal ik jullie niet meer mee lastig vallen. De temperatuur in Marrakech is 36C en vandaag blijven we bij het zwembad tot 3pm en dan de MEDINA in om lekker in al die SOUKS te gaan schuimen.
De meisjes vermaken zich prima en smeren zich te pletter met faktor 30 tot 50 om niet lapjes vlees te worden.
Victoria is inderdaad heel Brits en een groot verschil met Vancouver waar jullie morgen heengaan en vandaaruit naar huis vliegen. Warme groetjes van de BERBER Trio en tot later.

Alexander A long time ago

Nou schatten klinkt allemaal weer goed en leuk!
Jullie genieten en blijven genieten !
Toppie !
Lauw niet glijbaan uitgegleden blijkbaar?!
Ha ha
Xxx A & A

Su A long time ago

Volgens mij hebben jullie het erg goed samen! Zie jullie al van de glijbaan afgaan.. Het zit er al bijna op, zin om jullie te zien en de verhalen 'in real life' te horen. Hier alles goed! Bijna vakantie, laatste loodjes. Love u both, kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!