Zaterdag 18 juli: Vlucht naar Vancouver.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Nu ik dit schrijf is het hier 6 uur 's morgens en bij jullie zondagmiddag 3 uur. De rest slaapt nog, maar ik ben klaarwakker, jetlag! We zijn gisteren met een goed half uur vertraging vertrokken van Schiphol. De Airbus van Air Transat zat propvol. Je moet wel ongeveer 11 uur zitten met niet zo heel veel ruimte. De vlucht ging via IJsland, Groenland, de noordelijke poolgebieden van Canada, de Rockies naar Vancouver. Vooral bij het vliegen over het noordelijk poolgebied hadden we goed zicht. Je kon de stukken landijs zien afbreken. Het bestaat verder uit rotsige kale bergen, ijs- en sneeuwvlaktes. Precies op tijd landden we om half 2 's middags in Vancouver. We waren vlot door de douane, wat een verschil met de USA. Daarna hebben we de koffers opgehaald. Die van Tessa kwam open van de band; de rits ging gelukkig weer dicht. Het voorvak van mijn koffer was opengescheurd; er zat gelukkig niets in. Kun je nagaan hoe er met de bagage wordt omgegaan! We hadden door de lange zit enorm zin in koffie, dus bij Tim Hortons, het canadese broertje van Starbucks, hebben we heerlijke koffie gehaald. Daar knapten we van op. Toen moesten we nog een auto hebben. Op naar verhuurbedrijf Alamo. Daar aangekomen bleken we niet de enigen te zijn; er stond een rij met 25 man voor ons en de medewerkers hadden nu niet erg veel haast! We hebben hier wel meer dan een uur in de rij gestaan. En met mijn gevoel voor geduld is dat een hele opgave. Toch maar rustig gebleven en de tijd gedood met praatjes met mede wachtenden; is best wel leuk. We hadden een intermediate SUV besteld. We kregen een Buick-versie van een Opel Mokka. Nou die is niet zo groot als je weet hoeveel koffers wij mee hebben. We hebben het er echt ingestuwd en voor Robert en Tessa bleef er maar heel weinig plaats over. We hoefden gelukkig niet zo ver naar het hotel, maar eerst hebben we bij een eco-winkel voor Tessa nog wat eten gekocht. Na de normale supermarkt te hebben bezocht zijn we bij ons hotel in Vancouver-downtown beland. We hebben hier een mooie 4-persoonskamer op de vijfde verdieping. De batterijtjes waren toen toch wel aardig leeg. We besloten nog wat te gaan eten in het restaurant van het hotel en dat bleek erg mee te vallen. We hebben heerlijk gegeten en voor Tessa deden ze alle moeite om voor haar wat passends te maken. Na het eten de lift naar boven, lekker gedoucht en om 9 uur lagen we allemaal te slapen.

 

 

Reacties

Annet A long time ago

Wat een enorme reis hebben jullie gemaakt! Prachtige foto's van de Noordpool ook.
Het is een vreemd idee dat jullie de dag nog moeten beginnen en dat wij gaan nadenken over het avondeten....Heel erg veel plezier en op mijn telefoon kan ik jullie gewoon volgend! Op de Yahoo app van het weer zit een map en dat kan je helemaal inzoomen en dan komen er telkens meer plaatsnamen/ riviernamen etc. te voorschijn! Je kunt net niet de huizen en de beren zien jammer genoeg!
Veel plezier en tot de volgende keer!!

Ger en Amilde A long time ago

Wat een reis hebben jullie achter de rug zeg. Al een avontuur op zich. Nu dan maar eerst de batterij een beetje opladen voordat het echte avontuur kan beginnen.
Prachtige foto vanuit het vliegtuig !

Groetjes

Dineke A long time ago

Lieve allemaal, zie nu pas dat er al een paar dagen in jullie logboek staan. Een lange en enerverende reis gehad, maar volgens mij wel een hele mooie! Wat een prachtige foto. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Soms is het handig om, zoals Aragorn zegt, light and swift te reizen 😊, maar het is jullie gelukt om jullie met al die koffers in het autootje te wurmen. Ik had Freek z'n gezicht wel even willen zien toen jullie de auto kregen. Een hele mooie tijd gewenst, lekker genieten en we zien met belangstelling jullie volgende berichtje en foto's tegemoet! Liefs, Dineke

Ulrike A long time ago

Ha,lieve mensen,
terwijl wij ons de laatste dagen in Normandië en België door de oorlogen van de vorige eeuw gewerkt hebben, zijn jullie gezellig naar Canada gevlogen. Ja, het comfort van zo'n vliegtuig doet denken aan dat van een tram in Amsterdam. Jullie zaten hopelijk naast elkaar, dan kun je nog wat heen en weer schuiven met elkaar! En dan koffie bij Tim Hortons! Laat het Starbucks niet horen, die zal met jullie vergelijking niet blij zijn. Maar het is waar als je het in Canada nergens meer kunt vinden, Tim Hortons is er altijd!!!!Hey, wij moeten weer aan het gewone leven beginnen en voor jullie begint hopelijk een fantastische tijd! Liefs, Ulrike
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!