Zondag 19 juli: Vancouver.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Door het tijdsverschil van 9 uur met Nederland en de bijbehorende jetlag waren we om goed 6 uur allemaal wakker. De rest had beter geslapen dan ik! Ons plan voor vandaag was om met de fiets Vancouver te verkennen; moest erg mooi zijn. Maar eerst moest er ontbeten worden. Dat kon niet in het hotel, dus we zochten een Starbucks op. Dat was geen probleem, want er zijn er wel 100 in Vancouver. Dus broodje, croissant, wrap en yoghurt besteld met koffie; klaar is je ontbijt! Toen op naar het fietsenverhuurbedrijf. We waren de eersten; hij deed net de deur open. We kregen alle vier een citybike met versnellingen en een goed slot. Verder een fietskaart van Vancouver. In de stad hebben ze goed rekening gehouden met fietsers, overal goede fietspaden. We reden eerst naar Canada Place, de cruisterminal van Vancouver.Er lagen twee schepen te wachten op passagiers, waarvan 1 de Oosterdam uit Rotterdam was. Gigantische schepen die naar Alaska varen. Van daaruit fietsten we langs Coal Harbour met z'n vele plezierjachten naar het Stanley Park. Schitterend om zo langs het water de stad en omgeving te verkennen. Vancouver is werkelijk prachtig gelegen aan het water en met de bergen op de achtergrond; ik zou er wel willen wonen. Robert en Tessa ook wel dus wie weet! Na het rondje Stanley Park kwamen we weer in Downtown, waar we aan het water wat gegeten hebben. Het was ondertussen aardig warm geworden, maar op de fiets merkte je dat niet zo erg. We zijn na het eten naar Gastown gefietst, een wijk met veel winkels en een oude stoomklok, die een bezienswaardigheid is in Vancouver; moesten we dus ook zien als echte touristen. Omdat we toch in de buurt waren zijn we op de 177 meter hoge Vancouver Lookout geweest, waar we een schitterend uitzicht hadden over de stad en omgeving. Daarna zijn we verder gefietst langs het grote sportstadion en het Olympische Dorp van 2010. Zo kwamen we op Granville Island, een stukje Vancouver met een grote markthal en veel kleine kunstwinkeltjes en galerieën. We waren ondertussen toch wel aardig moe geworden en zijn dan ook teruggereden naar het verhuurbedrijf. Daar hebben we de fietsen ingeleverd. Het was echt schitterend om zo Vancouver op de fiets te bekijken. Nu liggen we wat op bed te lezen en gaan straks nog wat eten.

Reacties

A.F. Weidema A long time ago

O ja, het gespreksonderwerp bij Robert en Freek is altijd: geparkeerde en voorbijrijdende auto's. De auto's zijn hier groot en duur, met jonge chauffeurs erin. En je ziet hier heel veel Aziaten! Wat een stad is dit!

A.F. Weidema A long time ago

Bovenstaande was even een bijdrage van mij, Pietsje 😎

ulrike A long time ago

Feest van herkenning uit 1983 en 2010. Vraag eens wat een krot in de 42. Avenue kost, wil je niet weten! Maar mooi is het er zeker en als je goed om je heen kijkt ontdek je dat niets ouder is dan 150 jaar. En ieder imigrant heeft een stuk van thuis ingebracht, heel funny.
queen elisabeth park is ook een aanrader!
ik werk me door de was, mooi weer nu ook hier. Heerlijk geslapen in eigen bed, is een kleine troost voor als je weer terug bent, wel te rusten en een fijne dag!

fijne dag

Dineke A long time ago

Een sportieve eerste dag in Vancouver. Prachtige foto's trouwens. Wist niet dat er stoomklokken bestonden, leuk om er een op de foto te zien. Nog 2 dagen te gaan in deze prachtige stad. Lekker verder genieten en wij genieten mee via
jullie verhalen.

A.F. Weidema A long time ago

Ulrike, de huizen zijn hier een verhaal apart, inderdaad. Veel hout en veel uitbouwsels met altijd een veranda! Vaak wel mooi! Het is nu maandag, maar ook nu hebben we ons verbaasd over het grote aantal Aziaten in Vancouver. Van de 10 mensen die je ziet zijn er 7 met een aziatisch uiterlijk. Ik ben benieuwd hoe het buiten de grote stad is, dat zullen we morgen wel zien! Zijn jullie weer wat geaard in Goutum? Altijd weer een omschakeling na een vakantie, he? Groetjes!

Ger en Amilde A long time ago

Sportief dagje. Wat leuk om dit per fiets te doen. Dan zie je toch hele andere dingen denk ik zo. Wordt er veel gefietst daar of alleen door de toeristen ?

Mooie foto's weer.

groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!