Zaterdag 25 juli: Golden.

Door A.F. Weidema - A long time ago

 

Vanochtend werd ik (Pietsje) wakker met het vooruitzicht dat we over twee uren aan het raften zouden zijn op de 'Kicking Horse River'. Vijf uren lang helemaal nat op een rafting-vlot doorbrengen, he? Het regende en het was buiten frisjes, er waren dus mooiere vooruitzichten te bedenken!
Maar ja, alles was al geboekt, we zouden zelfs de 'uitdagende tocht' (challenging tour) doen. Het feest ging gewoon door. Na het ontbijt zijn we dus naar het rafting-center gereden. Hier wachtten nog minstens 200 mensen om ook te gaan raften. Gedeelde smart is halve smart...Het regende op dat moment stevig door. Ik moet zeggen dat we vandaag onze eigen grenzen hebben verlegd. De grenzen van de kou (het was echt vreselijk koud op het water), de grenzen van de geur (we moesten over onze badkleding een wetsuit, een fleecetrui, een plastic jas, een helm en een reddingsvest aantrekken). En alles -behalve onze eigen badkleding- was al minstens 100 keer door anderen gedragen, en dat was te ruiken ook. Ook qua moed hebben we grenzen verlegd; het water was woest en wild. Met acht mensen op een rafting boot is het best lastig om in de boot te blijven als de rivier probeert om iedereen er uit te kieperen. Freek en ik hebben ons in bochten gewrongen die we normaalgesproken niet meer zouden halen. Maar ja, overlevingsdrift doet wonderen! Het is hard werken op zo'n rafting-vlot; we moesten soms flink  aanpeddelen om de obstakels in het water te omzeilen. En ondertussen kregen we flinke golven water over ons heen. Om ons heen was de prachtige natuur van Canada te zien; hoge bergen met sneeuw, rotsen en uitgestrekte rivierbeddingen. Af en toe kregen we de kans om even om ons heen te kijken, voor de rest waren de ogen vooral gericht op het water om de stroomversnellingen in de gaten te houden. We hadden natuurlijk wel een gids aan boord die ons perfect door het water leidde (ik verdenk hem ervan dat hij de boot af en toe met opzet door de hogere golven stuurde waardoor wij weer een sloot water over ons heen kregen).
Gelukkig is alles goed gegaan, alleen Freek is een keer overboord geslagen. En werd vlot weer binnenboord gehesen. Het laatste deel van de tocht werd het droog en begon de zon te schijnen. Een wereld van verschil qua temperatuur. Met enige trots zijn we op het eindpunt uitgestapt. Toch maar geflikt! Wat is het dan heerlijk om droge kleren aan te kunnen trekken. Na de goedverzorgde lunch zijn we naar de camping teruggereden. De koffie smaakte heerlijk na alle ontberingen, en we konden buiten in het zonnetje, ja, ja, de koffie opdrinken. De natte kleding is alweer gewassen (ik kan andere campinggasten nu informeren over de werking van de wasmachine en wasdroger, zo vaak was ik er de afgelopen twee dagen). 
We hebben in een restaurant om de hoek gegeten. Als beloning voor de verrichte arbeid vandaag en nu is iedereen volledig uitgeteld. Ik denk dat we morgen spierpijn hebben. Maar dan hebben we een rustdag, heerlijk!

Reacties

A.F. Weidema A long time ago

O ja, onze camping ligt aan de rivier! Als we op het dijkje gaan staan die je achter Robert, Freek en Tessa ziet, dan heb je het uitzicht van de laatste foto. Hier zijn we dus ook langsgekomen.

Ulrike A long time ago

Goede morgen zeg!
Ben ik blij te weten dat jullie nu gezond en wel in jullie bedden liggen!!!!
Raften - zeker goed voor het groepsproces? Grapje!
Probeer in Roberts gezicht te lezen. Is het nu: dit noooooiiiit weer, of is het: Yes, we did it? Helden, jullie!
Hier schijnt na een afgezwakte storm gisteren weer de zon, gelukkig.

Henk A long time ago

Wauw, knap gedaan hoor. Stoer van jullie die ragt tocht. Heb hier in Italië slechte WiFi maar wilde toch laten weten dat ik het stoer vind van jullie. Probeer wel jullie belevenissen te volgen.

Janke Stiemsma. A long time ago

Freek Pietsje Robert en Tessa.

Ik geniet iedere dag weer van jullie belevenissen
Ondeugend van die roerganger bij het raften,zodat Freek overboord sloeg.
Hoort bij hun sport.
Flink en stoer van jullie om daaraan mee te doen.
Indrukwekkende natuur,hoop dat jullie geen Beren tegenkomen,die laten zich vast niet weerhouden door pepperspray?????
Geniet maar volop van deze prachtige reis,wij als volgers beleven het mee.

Jan en Monique A long time ago

Hallo Canadezen,
Super wat een avontuur weer. Nu een dagje rust en dan weer op naar het volgende avontuur. Wat een geweldige reis en jullie hebben nog een aantal weken te gaan he!!
Nou geniet maar weer verder. Hier gaat alles gewoon door!! Jullie auto's staan nog gezellig samen op de oprit 😊
Heel veel liefs

Annet A long time ago

Prachtig verhaal Pietsje,

Je moet jezelf toch wel vreselijk overwinnen om al die stinkkleren aan te trekken....Freek was in ieder geval zo verstandig om nog even een poedelbeurt in de rivier maken. Omdat bijna in ieder verslag de koffie wordt genoemd heb ik jullie een prachtige fotoapp gestuurd vanaf mijn luie stoel op het terras. Zon, zomer en hele mooie planten....plus een kopje koffie. Het ultieme vakantie gevoel. Na de storm van gisteren is de hele tuin wel uitelkaar gewaaid maar alles staat nog rechtop. Oh ja, die berenspray is wel heel interessant, moet je eerst de beer vragen om even zijn kop voor de spray opening te houden? Kan je al rennend ook sprayen? Heb de spray vooral niet in de buurt van de zonnebrandspray trouwens, je zou je eens kunnen vergissen...Heel veel plezier daar met elkaar!

Ulrike A long time ago

ha Annet,
Je spreekt me uit het hart!!!
Heerlijk de koffie in eigen tuin. De bergen en de wilde rivieren kunnen we wel erbij dromen, toch?
Fijne zondag!

Dineke A long time ago

Het is weer genieten van jullie avonturen en de prachtige (en stoere!) foto's.

Heit en Mem A long time ago

Beste allemaal. Jullie foto,s en
verslag ontvangen. Het is geweldig wat jullie allemaal beleven. Maar het is vrijwillig hebben we begrepen. Het lijkt ons maar niks.
Doe het wel rustig aan want de vakantie is nog niet afgelopen.
Bedankt dat jullie zo uitvoerig verslag doen.
Tot slot de groeten van Heit en Mem.

mama en joep A long time ago

ik ben super trots op mijn dochter!! maar ook op jullie,
dat jullie dit avontuur aangegaan zijn, maar gelukkig
overleefd hebben!
super tof!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!