Zondag 26 juli: Golden.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Het is hier nu 4 uur 's middags, de regen tikt op het camperdak. Dat hoor je liever niet, maar het was voorspeld. Vanaf vanmiddag was er grote kans op regen en thunderstorms(onweer). Dat laatste valt mee, maar het regent wel.
We werden vanmorgen pas na negenen wakker; een goed teken. We hadden afgesproken, dat we vandaag uit konden slapen; nou dat is dus gelukt.
Het weer was nog zo goed dat we nog buiten konden ontbijten; is toch leuker dan binnen.
Wat gaan we vandaag doen was toen de vraag. Het weer zou in de loop van de dag slechter worden, dus we konden beter direct wat ondernemen. We besloten via de Trans-Canada Hwy1 naar het Yoho National Park te gaan waar een mooie waterval moest zijn, een tochtje van ongeveer 30 km. Daar aangekomen moesten we vanaf de afslag noch zo'n 2 km rijden over een grindweg door het bos naar een parkeerplaats aan het begin van de trail. Zeer rustig rijdend ging dat goed.
Het was een wandeltocht van 2,4 km naar de Wapta Falls door het bos. Met de berenspray in de aanslag gingen we op pad. Het was een mooie tocht door een heel stil bos, totdat we bij de watervallen aankwamen. Die waren groter en mooier dan verwacht. Na de nodige foto's te hebben genomen zijn we terug gewandeld. Onderweg ben je toch ongemerkt waakzamer; je verwacht achter elke boom een beer! Maar we zijn goed bij de parkeerplaats aangekomen.
We besloten om hier nog wat te blijven, omdat het nog lekker weer was. We hebben heerlijk wat zitten lezen.
Op de terugweg zagen we de rafters op de Kicking Horse River varen; net als wij gisteren.
Terug in Golden hebben we nog wat boodschappen gedaan; we kunnen er de volgende dagen weer tegen. We staan nu weer op ons plaatsje op de camping, waar het ondertussen dus is gaan regenen. Onder het genot van een pilsje en chips zit de jeugd een film te zien, leest Pietsje en typ ik dit verhaaltje. Lekker relaxed; het is per slot van rekening vakantie!

Aanvulling Pietsje: heel waarschijnlijk zullen we de berenspray nooit nodig hebben. De beren zijn banger voor ons dan wij voor hen. Alleen als ze zich bedreigd voelen gaan ze moeilijk doen. Aangezien wij zeer vriendelijke toeristen zijn, met de beste bedoelingen, is de kans klein dat we ons zouden moeten verdedigen. Maar in het onwaarschijnlijke geval dat we worden aangevallen helpt alleen berenspray om de beer op afstand te houden. Hopen we. Het is een soort pepperspray en kan alleen op korte afstand (!) worden gebruikt. Dat scenario willen we niet hebben, dus beste mensen, en Mem vooral, wees gerust, we zijn echt voorzichtig. En Ulrike, we gaan voor jou die foto niet maken 😁!
We zagen vandaag wel vier  Bighornsheep, een schapensoort hier, langs de weg lopen. Dat was het dan wat wild betreft!

Reacties

ulrike A long time ago

Goede morgen, lieve mensen, ook hier regent het en ik ben blij dat ik niet zoals Gerard in een minitentje op Terschelling zit. Sorry, Pietsje, dat mijn fantasie altijd met me de loop neemt, maar sommige dingen zie ik dan zo concreet voor me! Welk soort beren kun je daar eigenlijk verwachten? Zijn het de grote bruine of de kleine zwarte, of? Ik hoorde dat je ergens daar ook onder begeleiding van een gids de beren in het wild kunt opzoeken, van gehoord? We genieten zeer van jullie berichten, geeft ons het gevoel dat de vakantie nog even doorgaat. Ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van alle commentaren van jullie "volgers", wij vinden het kostelijk al die reacties te mogen lezen. Zondag Gerbens moeder voor het eerst ontmoet, ze laat groeten!
Voor jullie een rustige nacht en een fijne nieuwe dag!

Marianne can der Bijl A long time ago

Hey Pietsje, Freek Robert en Tessa.
van Monique gisteren de link naar jullie blig gekregen. Leuk om de foto's te zien en jullie ervaringen te lezen. Nog ruim 2 weken dan verteekken wij die kant op. Ben vooral benueuwd hoe het met de beren en de muggen zit, koop ik ook de beren spray hoor, wij zijn maar met zn tweeen als we gaan wandelen. Fijne reis verder, en kom goed terug!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!