Maandag 27 juli: Golden-Banff.

Door A.F. Weidema - A long time ago

 

Vanmorgen ging de wekker. Dat betekende dat we een reisdag voor de boeg hadden, dus wat eerder op moesten staan. Het was zo fris in de camper dat we de verwarming hebben aangezet. Die werkte goed en het werd vlot warm!Na het gebruikelijke ontbijt ging de reis verder naar Banff. Robert reed het eerste stuk, door de vallei van de Columbia River naar Radium Hot Springs. De vallei bestond uit zogenaamde Wetlands, een combinatie van moeras en meren langs de bedding van de rivier. Met aan beide kanten bergen was dit een mooi landschap om te zien.
Radium Hot Springs is bekend om z'n warme waterbronnen. We stopten daar dan ook en het bleek een zwembadachtig gebeuren, waar de mensen langs de rand van het bekken zaten in het warme water.
We gingen hierna weer omhoog de bergen in langs de loop van de Kootenay River. Bij een Overlook(uitkijkpunt) hadden we een prachtig uitzicht over deze rivier en de omgeving. 
Een stuk verder vonden we een schitterende pauzeplek aan deze Kootenay River. We hadden ook nog veel geluk met het weer; de zon scheen en het zat er lekker in het zonnetje. Als je verder richting het noorden keek was de lucht pikzwart en zag je al dat het regende! Toen we verder reden begon het dan ook te regenen. We wilden nog twee wandelingen doen langs de route door het Kootenay National Park. Maar dat hing wel van het weer af.
Toen we bij de eerste wandeling waren knapte het weer op en werd het droog. We wandelden naar de Paint Pots, een open stuk in het bos met okergele natte modderige grond. Hiervan maakten de Indianen vroeger een soort verf waarmee ze zichzelf besmeerden, net als hun kleding en ook de totempalen. Was weer erg apart en mooi om te zien. Er liepen ook mensen met een wit hondje; ik wil niet weten welke kleur die bij terugkomst had!
Een paar kilometer verder maakten we de volgende stop bij Marble Canyon. Dit is een smalle, diepe kloof, die in de ijstijd door de uitslijpende werking van twee gletsjers is ontstaan. Ze hebben er nu een mooie wandelroute van gemaakt met bruggen over de kloof, waar in de diepte een rivier z'n weg zoekt. Ook hier scheen de zon weer!
Langzaam aan werd het tijd richting Banff te rijden, nog zo'n 50 km. Ondertussen begon het weer te regenen; maar dat was nu niet erg, want we zaten droog in de camper. Toen we door Banff reden, bleek dit een erg toeristische plaats; leuk om morgen even doorheen te lopen. Veel hotels en lodges.
De camping staat aan Tunnel Mountain Road, en wij staan op het trailerdeel, dus om ons heen alleen maar campers in alle soorten en maten. Leuk om te zien dat er mensen in knotsen van bussen kamperen. En vaak staat er nog een auto bij.
We hebben vanavond weer ons eigen potje gekookt en dat heeft ons goed gesmaakt. We zitten nu in de camper; het is koud buiten. Ze verwachten vannacht tussen de 2 en 4 graden. Dat wordt dus lekker onder de dekens kruipen! Ik probeer dit stukje morgen in Banff af te maken. Hier is geen Wifi. Dus morgen maar een Starbucks opzoeken. Twee vliegen in een klap: Wifi en koffie!

Aanvulling van Pietsje: Marianne, even over de prikmuggen. Ze zijn er wel, maar het valt mee tot nu toe. Ze hebben een duidelijke voorkeur voor Robert, dus dat is fijn voor de rest van het gezelschap! Iets minder leuk voor Robert natuurlijk. We vinden het geweldig dat jullie zo trouw reageren. We kijken 's ochtends echt uit naar de reacties! Verder gaat het heel goed met ons; we genieten van elke dag. Gelukkig hebben we geen blaasontsteking, verkoudheid of wintertenen overgehouden aan ons rafting-avontuur. En de berenspray is nog niet gebruikt 😓. 

Reacties

ulrike A long time ago

voor het slapen gaan nog snel even in de mailbox gekeken en ja hoor, daar is weer een teken van leven van jullie. Mooi om ook op de kaart te zien waar jullie nu zijn. Er zullen nauwelijks nog mensen wonen daar, of?
Ik ga slapen, de dag was druk.
Tot de volgende keer.
Freek, ben niet bij je ouders geweest, je moeder had een afspraak bij de orthopeed, dus een andere keer beter, misschien.

Monique A long time ago

Hello Canadians,
Jullie hebben weer mooie dag gehad en gelukkig de berenspray nog niet nodig gehad. Hebben jullie trouwens onderling afgesproken wie daadwerkelijk gaat sprayen? Wie durft? Ik kan er niets aan doen, maar steeds als ik het woord berenspray lees, dan zie ik Tessa en Pietsje voor me 😃😃. Dat die 2 vrouwen de beren op afstand houden en de mannen rennen voor hun leven. Nee hoor, grapje!!
Ik hoop van harte dat jullie alleen last hebben van steekvliegen. Die bulten verdwijnen weer!!
Liefs, Monique

Marianne can der Bijl A long time ago

Hey vakantie ganngers, wat n mooie foto's en verhalen weer, kan bijna niet meer wachten tot ook wij kunnen vertrekken. En ik zie het al, vooral ook warme kleren in pakken, kleding in laagjes voor warm en koud denk ik. Voor jullie, nog heel veel vakantie plezier he.

Janke Stiemsma A long time ago

Vanmorgen eerst even speuren naar een berichtje van jullie.
Ik vind het interessant om te zien wat jullie zoal tegenkomen
Tegelijk een geschiedenisles die je met elkaar deelt,zoals dat okerkleurige zand
Indianen kunnen jullie ook nog tegenkomen misschien,sluit dan meteen maar vrede met het opperhoofd,en rook met elkaar de vredespijp.
Een dochter van vrienden van mij wonen in Canada en hebben zes kinderen geadopteerd,w.o.indiaantjes.ze heten nu de Jong .Friese achternaam

Heit en Mem A long time ago

Lieve allemaal. Al weer een heel verslag met foto's. Vanmorgen bij de koffie hebben wij het gelezen en bekeken. Heel prachtig en bedankt.
Wat is de natuur mooi en geweldig.
Zoals het ontstaan van de kloof op de foto. Hoeveel water en tijd heeft dit gevergd.Interessant die
gele kleur van de grond. Weten jullie ook waar die door ontstaat. Beste mensen ik heb verder geen nieuws. Veel plezier.
Ik ga nu weer even naar de PC op de tv kijken. DE hartelijke groeten van Heit en Mem.

Ietje A long time ago

Leuk om jullie te kunnen volgen en de prachtige foto s te zien!

Morgen wordt het hier rond de 30 gr en maandag 35 is de voorspelling.

Ik zal wat jullie richting opblazen, veel plezier!

Ulrike A long time ago

Hoorde net van mijn vriendin in Vancouver dat het daar al dagen heel erg heet is, ze mogen de tuin niet sproeien alleen met de gieter en auto wassen is ook niet toegestaan. Maar hoe het in de bergen is?
We wachten vol spanning op jullie volgend bericht
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!