Donderdag 30 juli: Waterfowl Lakes Campground-Jasper.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Nu ik dit schrijf staan we op een mooie camping, genaamd Whistler, midden in het bos bij Jasper. Een elk, een edelhert loopt hier rond op zoek naar gras. Dan gaat ie weer liggen te herkauwen, maar voor ons is zij niet bang. Het is nu schitterend weer en nog lekker warm. We hebben dan ook buiten gegeten, voor het eerst sinds een week!
Toen we vanmorgen wakker werden, was het nog erg koud. Maar we konden zien dat de zon scheen en dat was vandaag wel erg belangrijk omdat we verder op de Icefield Parkway naar Jasper zouden rijden. Met die uitzichten op bergtoppen en gletsjers is mooi weer wel een vereiste. Maar dat heb je natuurlijk niet in de hand, dus vandaag hadden we echt geluk.
We reden al om 9 uur van deze camping weg en stopten als eerste bij de Mistaya Canyon,een smalle, kronkelige kloof door het water van de wilde Mistaya River uit de berg gesleten. Daarna ging de weg naar beneden naar de Saskatchewan Crossing, een van de laagst gelegen plaatsen langs de Parkway. Daarna steeg de weg weer langzaam tot aan de op 2030 m gelegen Sunwapta Pass. Onderweg hadden we weer de mooiste uitzichten op de gletsjers in dit park en de valleien tussen beide bergketens.
We reden nu het Jasper National Park binnen en kwamen al vlot bij het Columbia Icefield aan. Vanuit het hierbij gelegen Columbia Icefield Center heb je een schitterend zicht op de brede tong van de Athabasca Gletsjer aan de overkant van de weg. We hadden daar een tocht geboekt, die ons met reusachtige voertuigen, die op bussen lijken en speciale banden hebben, op de Athabasca Gletsjer bracht. Daar mochten we eruit en konden van hieruit verschillende gletsjers rondom bekijken. Dit was tot nu toen het hoogtepunt van deze vakantie. Ondertussen kregen we goed uitleg over het ontstaan van deze gletsjers en de natuur er omheen; en wel van een Belgische gids/chauffeur, die hier in de zomer werkt en in de winter skilessen verzorgd in Jasper.
Terug bij de camper hebben we eerst wat gegeten. Er blijft altijd wel een beetje van het avondeten over en dat wordt dan de volgende middag opgewarmd; dan heeft Tessa weer iets dat ze mag eten! En dan is een camper wel heel gemakkelijk en praktisch!
We moesten nu nog 100 km naar onze camping in Jasper. Onderweg hebben we nog de Athabasca Falls bezocht, waar de Athabasca River zich 12 m naar beneden stort en z'n meegevoerde kiezels en zand hebben in de rotsen diepe kolkgaten uitgeslepen.
Daarna was het nog een klein stukje rijden naar de camping, waar we nu staan. We konden daar heerlijk buiten zitten in het zonnetje; kopje koffie en een boek erbij; vakantie!

Reacties

Ulrike A long time ago

Dit is machtig, toch?

Ulrike A long time ago

Ben bijna vergeten te zeggen, dat ik blij ben te horen dat jullie gezond en wel zijn!!!!

Annet A long time ago

Ik dacht even dat jullie wapiti Jasper heette...zo kan je het lezen...maar het hele dier komt verderop niet meer in het verhaal voor. Jasper is dus duidelijk een gebied, ja het is nog vroeg hoor..
Letterlijk en volgens mij ook figuurlijk hebben jullie een hoogtepunt van jullie reis te pakken, ben benieuwd naar de foto's! Gelukkig is het weer goed, hier in Dokkum ook. Ook wij gaan zo meteen buiten koffie drinken Freek! Ik zit nu op de laptop van heit een smiley te zoeken maar kan 'm niet vinden, denk die hier maar bij.
Geniet van alle dagen!!
Heit en Mem A long time ago

Geweldig verhaal. Je kunt er wel een boek over schrijven Pietsje.
Ik beleef het gewoon mee, al heb ik nog nooit een gletsjer gezien.
En dan die rivier in zo'n uitgesleten kloof, het lijkt me geweldig.
Lieve mensen geniet er maar geweldig van.
Hier is alles prima. We zijn goed gezond. En als we Piet mogen geloven dan komt de zomer volgende week ook hier. De hartelijke groeten van Heit en Mem

Dineke A long time ago

Lieve allemaal, drie verslagen, wat een verwennerij! En wat voor verslagen. En we leren er ook nog een heleboel van! Wat fijn dat jullie zo genieten en dat jullie het zo mooi hebben met z'n vieren. Ook goed om daar even bij stil te staan! Ben ook heel benieuwd naar de foto's. En dus een heuse beer 🐻 gezien. Hier alles goed. Wij zijn bezig met de laatste dagen in Frankrijk. Vandaag nog naar een brocanterie, morgen himmelje en dan maandag morgen weer richting Nederland. Voor jullie: Lekker verder genieten en tot jullie volgende verslag.

Cor A long time ago

Wat een prachtig gebied. Het lijkt me prachtig om daar rond te kijken. Wij zijn gisteren weer thuisgekomen. Vandaag is ma naar het wijkhuispitaal gegaan. Daar is betere 24-uurszorg. Maandag overleggen we met de huisarts hoe het verder moet. Pa is nu bij ons, maar vanavond gaat hij weer naar huis. Ik zal daar dan blijven.
Groeten
Cor en Ria

Monique A long time ago

Hallo luitjes,
Oh, wat een prachtige reis hebben jullie. Eindelijk een beer gezien en de spray niet hoeven te gebruiken 😃😉
Ook wij zijn erg benieuwd naar de foto's van deze reis.
Wat betreft het ontzettend mooie blauw/turkooise van deze meren: dat heeft te maken met kalkhoudend water en vele zuurstof. In Nieuw-Zeeland waren er veel krijtrotsen langs aantal meren en daar had je dan ook deze schilderachtige kleur blauw. Adembenemend mooi. Hier is het weer ook prachtig. Dadelijk gaat Jan rennen en ga ik weer even naar jullie tuin. Fijne reis verder en vooral veel schrijven 😊. Zo leuk om jullie verhalen te lezen. Nog 2 weken genieten
Liefs
Monique

Ger en Amilde A long time ago

Hallo avonturiers,
Even bij gelezen van de afgelopen week. Wat indrukwekkend en prachtig allemaal. En wat een energie ! Hier genieten jullie denk ik nog heel lang van na samen. Hopelijk gaat het goed met jullie ma. Wij vertrekken naar zee dus zullen jullie niet veel kunnen volgen omdat we daar nauwelijks wifi hebben. Geniet en we zien elkaar na de vakantie !
groetjes Ger en Amilde

Janke Stiemsma A long time ago

Dit is toch de reis van je leven hè,zoveel natuurschoon en zoveel indrukwekkende belevenissen
Gezellig met z,n viertjes mee te kunnen maken.
Prachtige heldere foto,s ,en ik het voorrecht heb om dit vanuit Dokkum allemaal te mogen volgen.
Dit digitale tijdperk heeft de grote wijde wereld dichterbij gebracht.Aziaten zijn overal in de wereld rijk vertegenwoordigd,en hebben de nieuwste snufjes altijd bij zich.
Nog heel veel mooie dagen toegewenst op deze bijzondere reis hartelijke groet,Janke Stiemsma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!