Maandag 3 augustus: Wells Gray Provincial Park.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Freek stond vanochtend al om 7.30 uur op. Hij wilde bellen met Cor om te vragen of er nieuwe ontwikkelingen waren betreffende zijn ouders. Hij kwam terug met het bericht dat het niet goed ging. Mijn schoonmoeder wordt opgenomen in het ziekenhuis en mijn schoonvader zal zo lang worden verzorgd in Parkhoven, een zorginstelling. Met zijn voorgeschiedenis een beladen actie.
We maken ons grote zorgen. Er komt momenteel veel op Cor neer qua zorg. Morgen maar weer bellen. 
Na het ontbijt, heerlijk in het zonnetje, hebben we met Monique gebeld. Het tennistoernooi waar Freek aan mee zou doen na de vakantie heeft Freek nu afgezegd. Monique zal het doorgeven. We weten niet wat de komende tijd zal brengen. Geweldig dat je het wilt regelen Monique! En wat fijn dat je de tuin van water voorziet. Onze vier preien zijn nu door jou gestoofd, zoals je van plan was, ik hoop dat het lekker was. We hebben ze in elk geval zien opgroeien. Zo kun je een band opbouwen met je eigen vier preien 😀. 
Na de afwas zijn we op pad gegaan. Hier zijn een paar prachtige watervallen in het Wells Gray Provincial Park, waarvan we de Moul Falls, de Hemcken Falls en de Dawson Falls hebben bekeken. De eerste waterval was nog een eindje lopen, zo'n 3 km, dus heen en terug 6. De rugzakken, water, fototoestellen en berenspray (nog niet gebruikt😅) weer mee en op pad. Het was mooi weer en de wandeling was prima te doen. Vlak bij de waterval moesten we wat klauteren en afdalen, maar het was er geweldig! Je kon, via een steil paadje, achter de waterval komen. En dat hebben Robert en Freek natuurlijk gedaan. Wel wat nat geworden natuurlijk...Tessa en ik konden ons goed beheersen (er moeten ook foto's gemaakt worden, hè). Het was een prachtige waterval! Toen weer terug gelopen naar de camper en verder gereden naar de volgende waterval. Ook heel mooi! Ondertussen was het werkelijk heet geworden, het zal hier zo'n 34 graden zijn geweest rond de middagtijd. De laatste waterval wordt ook wel de mini-Niagara waterval genoemd; erg breed met een enorme watermassa. We waren gewoon onder de indruk!
Op de terugweg naar de camping hebben we nog getankt en wat boodschappen gedaan en nu gaan we zo meteen koken. De komende drie dagen hebben we reisdagen met als doel Prince Rupert. De kust! De Rocky Mountains hebben we achter ons gelaten! 

Ulrike, ik moet tot mijn schande bekennen dat ik deze vakantie een e-reader meeheb. Ideaal voor zo'n vakantie. Het is licht en neemt weinig ruimte in beslag. We lezen elke avond (als Robert en Tessa een serie op de laptop bekijken) tot we moe worden. Heerlijk!

Wat leuk trouwens dat er altijd wel reacties zijn op onze verhalen! We kijken er gewoon maar uit elke ochtend!

Reacties

Monique A long time ago

Goh, vandaag ben ik vóór Ulrike 😃
Probeer ondanks alle zorgen toch te genieten allemaal. Ik heb makkelijk praten, dat weet ik. Ik ben blij dat jullie toch nog op pad zijn gegaan gisteren, na jullie telefoontje. En ook nog naar die prachtige watervallen. Heel mooie. Hele mooie foto's.
Freek, heel veel sterkte met je moeder. Ze is nu in goede handen. Heel veel liefs, Monique

ulrike A long time ago

Goede morgen, waren gistern avond nog naar zee in Noord hHolland, blijkbaar slaap je daar goed op. Vervelend bericht van je ouders. We zullen zien wat we kunnen doen. Jullie kunnen nu niets doen, dat is zo, heel lastig om je er niet door te laten bepalen. Jullie moeten elkaar daarin nu maar goed steunen. Hoezo schande, Pietsje, geweldige uitvinding voor dit soort ondernemingen, stel je voor dat je net als wij meestal een hele boodschappen kist vol met boeken mee zouden slepen. Jullie horen meer van mij, beloofd! Hebt het goed daar. En hoe komen jullie nu op Vancouver island? Met de Boot vanuit het Noorden?

Henk A long time ago

Hallo jullie viertjes, het is elke keer weer genieten van de verhalen en de foto's.Vervelend voor de ouders van Freek maar probeer toch maar te genieten van jullie vakantie. Komen jullie tenminste uitgerust terug en kunnen jullie dan eventuele taken overnemen. E-reader is inderdaad een super uitvinding, Geniet er ook elke keer van, op vakantie en in de trein. Maak er nog leuke dagen van daar in Canada.

Heit en Mem A long time ago

Lieve mensen. Geweldig wat weer een uitvoerig verhaal en mooie foto's. Mem en ik vinden het zo lief dat jullie ons zo goed
op de hoogte houden van jullie belevenissen. Wat een prachtig mooi landschap. Je wordt er gewoon stil van
zo'n geweldige schepping. Beste mensen geniet ervan, het is jullie gegund. Wat erg van de ouders van Freek. En ook wat erg voor jullie, nu jullie zo ver van huis zijn.
Allemaal sterkte toe gewenst.
Met Mem en mij gaat het goed. Het regent hier op dit moment maar van middag zal het droog worden
tenminste dat zijn de voorspellingen.Beste vakantie genieters de groeten van
Heit en Mem en weer bedankt voor
dit uitvoerig reisverslag

Marianne van der Bijl A long time ago

Zorgen om de ouders als je zo ver weg bent is erg vervelend voor jullie en voor de ouders. Ik hoop dat je toch nog veel kunt genieten tijdens deze schitterende reis, en soms de zorgen even kunt vergeten. De telefoon kosten pot zal aardig oplopen voor jullie, wij hebben ook eens zoiets gehad toen we ver weg waren en veel contact met het thuisfront moesten houden.ik geniet in iedergeval van de mooie foto's en de gezellige verhalen van jullie, ik hoop dat jullie er ook veel van kunnen genieten! Groetjes uit een regenachtig eindhoven, morgen schijnt het hier ook weer zomer te worden.

Annet A long time ago

Wat jammer dat er nu zoveel zorgen zijn over het thuisfront!
Je kunt daar nu niet veel doen behalve bellen en meeleven. Er zijn goede beslissingen genomen volgens mij en voor je beide ouders is er nu een goede verzorging. Probeer er toch maar het beste van te maken nu jullie daar zijn, sterkte!
Wat een prachtige natuur is het daar, en nu op naar de kust. Ben benieuwd of daar hoge rotsen zijn, hoge golven, vissersplaatsjes...
Probeer nog even heerlijk te genieten, liefs van Annet.

Leon Geene A long time ago

Luitjes, jammer dat dit nu net moet gebeuren tijdens jullie vakantiereis. Maak er toch maar het beste van.
Het thuisfront heeft goed gezorgd.
Jullie verhalen en fotos zijn echt geweldig. Freek wat zullen we nog vaak onder het genot van een biertje over deze reis praten.
Groetjes,
Leon

Iet A long time ago

Ach nee, Parkhoven! .....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!