Woensdag 5 augustus: Hixon-Smithers.

Door A.F. Weidema - 06-08-2015 05:03

Vanmorgen weer om half 8 opgestaan; ik was toch wakker. Eerst even de mail bekijken, zien wie er gereageerd hebben. Is altijd leuk om te zien wie ons volgen. Daarna m'n broer gebeld om de nieuwste feiten van het thuisfront te horen. M'n moeder heeft een kijkoperatie in de knie ondergaan, want er zaten bacteriën in de knie en m'n vader zit onder groot protest van hemzelf tijdelijk in een zorginstelling. Dit is voor alle partijen de beste oplossing, al ziet mijn vader dat niet in. Dat maakt het voor ons wel veel moeilijker, maar het is niet anders.
Wij zijn na het ontbijt weer vertrokken van de leuke camping in Hixon, weliswaar zonder goud maar het was een leuke overnachtingsplaats.
We hadden een tocht van 435 km voor de boeg via Prince George, Vanderhoof, Houston naar Smithers. Je komt hier veel Nederlandse en Duitse namen tegen onderweg. Veel emigranten uit Europa hebben zich hier gevestigd. Zo is er hier een grote transportonderneming, genaamd Bandstra.
De dag begin met veel regen, en dat rijdt niet fijn. Maar al vlot na Prince George klaarde de lucht op en verderop begon de zon te schijnen; wat een geluk! We zitten nu al 2 uurtjes heerlijk in de zon op een camping net voorbij Smithers. De naam van de camping is Glacier View, wat gletsjerzicht betekent. We kijken dan ook uit op de gletsjer van de Hudson Bay Mountain.
We zitten nu met een glaasje wijn te genieten. Met een beetje geluk kunnen we straks nog buiten avondeten.
Morgen gaat het naar de westkust, naar Prince Rupert, een tocht van bijna 350 km.

Aanvulling Pietsje: Nog even antwoorden op jouw vraag over Vancouver Island, Ulrike. We rijden morgen dus naar de kust, overnachten daar op een camping, en overmorgen gaan we heel vroeg aan boord van een grote veerboot. Deze vaart ons, met camper en al, via de 'Inside Passage' naar Vancouver Island. Daar doen we een hele dag over, we komen rond 21.30 uur aan op Vancouver Island. De kans is groot dat we op zee bultruggen en orka's zien. We hopen op mooi weer die dag!
De tocht was vandaag weer mooi. We kwamen wat meer agrarische activiteit tegen. Al zijn er veel plaatsen waar we voor geen goud (ik kan het niet laten) zouden willen wonen. Veel bossen weer gezien, heuvels, meren en kreken. Dit is het gebied van de zalm. Ze maken een hele reis om hier hun eitjes te kunnen leggen. 
Met ons gaat het goed. We hebben zojuist gegeten (nog lekker buiten) en worden nu door de buurman weggerookt van ons plekje. Hij heeft een kampvuurtje gemaakt en de rook gaat linea recta naar ons bankje. Om in de camper te gaan zitten is ook geen optie, want daar hebben we zojuist een poging gedaan om de frituren in een koekenpan. De rookmelder is twee keer afgegaan dus dat zegt genoeg. Overal rook. Ik denk dat we over drie dagen nog ruiken dat we vandaag friet hebben gegeten. 

Reacties

A.F. Weidema 06-08-2015 05:09 {{button-33556}}

Sorry, er zit een foto dubbel in en ik krijg hem er niet uit!
Groetjes Freek

Ulrike 06-08-2015 07:36 {{button-33570}}

Good morning dears,
Voor de Galcier vieuw teken ik wel, prachtig en dan de dramatische hemel daarboven! Mooooooiiii! Pietsje mooi motiev voor een expressionistisch schilderij! Kriebelt het al?
Hier draait de draaischijf regelmatig en ook zo draait het leven hier alweer sneller dan ons lief is. Jullie kunnen zich al op de overtocht verheugen, de kans om dit soort prachtige dieren te zien is groot.
Groeten!

Henk 06-08-2015 09:10 {{button-33584}}

Alvast een goede reis richting kust. Lijkt mij wel spectaculair de bootreis met de bultruggen en de orka's. Foto's zijn weer prachtig. Hopelijk trekt de frietlucht snel uit de camper. Ik denk dat je voorlopig dan geen friet meer kunt zien.
Groetjes uit Roermond.

Monique 06-08-2015 11:02 {{button-33594}}

Hallo allemaal,
Wat een prachtig uitzicht weer op de Hudson Mountains. Nog één dag en jullie zitten aan de kust. Geweldig zal het zijn als jullie walvissen gaan zien. Wij hebben ooit een potvis gezien in Nieuw Zeeland. Prachtig. Ik hoop dat de zee niet te wild is en de zon blijft schijnen. Lieve mensen, blijf nog lekker genieten deze week.
Dikke kus

Marianne van der Bijl 06-08-2015 14:32 {{button-33605}}

Hey goudzoester, jammer geen kapitaaltje aan goud gevonden in Het koude water. Wel een pra htige reis met n gouden randje als ik jullie foto's en verslagen zo eens lees. Nog ff en dan kan onze reis ook beginnen, door al die mooie plaatjes vN jullie sta ik wel te popelen hoor. Nog veel plezier daar, groetjes.

Marianne van der Bijl 06-08-2015 14:34 {{button-33607}}

Ah sorry voor die stomme foutjes, zit hier op n klein apparaat te typen. Goudzoekster moet het natuurlijk zijn.

Dineke 06-08-2015 17:38 {{button-33626}}

Wat een spectaculaire foto van de gletsjer! Geen aanrader dus, frituren in de koekenpan? Robert, herinner jij je die barbecue nog waarbij het huis vol rook stond en waarbij we uiteindelijk in het schuurtje hebben gebarbecued? Dus straks kans om walvissen te spotten, lijkt me heel bijzonder. Lekker verder genieten! Liefs Arjan en Dineke

Heit en Mem 06-08-2015 21:18 {{button-33642}}

Hallo allemaal. Hier dan ook weer een berichtje van ons. Ik zou gisteravond nog reageren op de berichten van Dinsdag, maar dat is er niet van gekomen. We hadden echter die dag ook al telefonisch met elkaar gesproken. Deze keer weer een heel lang en nieuwsgierig verhaal. En natuurlijk weer prachtige foto,s. Heel hartelijk bedankt. Wij kunnen zo langzamerhand heel wat over Canada vertellen. Lieve mensen geniet er maar goed van.
Hier is alles goed. Mem en ik hebben zonet nog een 20 km gefietst. Het is hier prachtig mooi weer. Morgen weer een prachtige dag toegewenst en de groeten van Heit en Mem.

Iet 12-08-2015 18:48 {{button-34164}}

Voor je vader is het niet te begrijpen dat hij daar zit, wat triest. Nu maar hopen dat je moeder snel opknapt!

En als die frietjes nu maar goed gesmaakt hebben!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan