Dinsdag 11 augustus: Tofino-Victoria.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Vandaag stond de laatste langere reisdag op het programma, namelijk de reis naar Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island, een tocht van goed 300 km. Dat betekent redelijk op tijd opstaan. Maar we nemen altijd wel de tijd voor een kopje thee en dan pas het ontbijt. Het is per slot van rekening wel vakantie! Om half 10 vertrokken we, met schitterend weer. We reden al vlot langs de stranden van het Pacific Rim National Park. Bij Long Beach zijn we de parkeerplaats opgereden, om nog een keertje van het schitterende uitzicht op de Pacific Ocean te genieten. 
Daarna moesten we het eiland dwars oversteken. De eerste 60 km over kronkelende, omhoog en omlaaggaande wegen, langs mooie meren en rivieren. Prachtig!
Na de stad Port Alberni kwamen we bij Cathedral Grove, een oerbos met tot 800 jaar oude mammoetbomen, cedars en Douglassparren. Verder is dit een regenwoud, dus er zijn heel veel varens en verschillende mossen, die op alle bomen en takken groeien.
Een paar kilometer verder maakten we middagpauze in het MacMillan Provincial Park. Hier waren picknickbanken, waar we lekker aan konden eten, heerlijk in de schaduw. 50 Meter verder was een rivier met watervallen. We hebben de Lower Falls bekeken en hoopten springende zalmen te zien. Helaas, die waren er vandaag niet! Verder weer schitterende natuur!
Het was nu nog 160 km naar Victoria langs de Trans Canada Hwy, de enige noord-zuid verbinding op het eiland. Je rijdt dan langs de oostkust van het eiland en ziet dan de mooiste baaien en eilandjes liggen. Prachtig om hier met een bootje rond te varen. Wel een hele drukke weg.
We staan hier nu op een grote camping, vlakbij Victoria. Typisch een Noordamerikaanse campercamping. Je hebt je plaatsje, je aansluitingen en een Picknickbank en dat is het. Functioneel! De zon schijnt en we zitten, na de koffie, nu aan een wijntje/pilsje buiten.
Morgen gaan we Victoria bezien. Groetjes van ons vieren.

 

Reacties

ulrike A long time ago

Good morning Victoria!
Nice to see you again!
Ja, jongens dat wordt straks wennen, vrees ik, met de Nederlandse bosjes!
Al een beetje zin om naar huis te gaan?
Vast wel, Freek, alleen al de koffie uit je eigen koffieapparaat!
Ook voor ons volgers wordt het wennen zijn, niet meer elke dag een berichtje van jullie. Je kunt het natuurlijk blijven doen, hetbgewone leven biedt ook genoeg stof en wij blijven wel commentaar geven , grapje natuurlijk! Werken went ook wel weer, ik spreek uit ervaring!

Monique A long time ago

PRACHTIG. Ik moet, als ik dit verslag lees en de foto's bekijk, heel erg aan Nieuw Zeeland denken. Ik geniet gewoon met jullie mee. Het wordt inderdaad, zoals Ulrike zegt, wennen als jullie weer thuis zijn en we niet elke dag kunnen genieten van jullie reis.
Dadelijk ga ik even naar Marianne, koffie drinken, want zij vertrekt vanmiddag naar Schiphol en dan begint haar en Peters' avontuur in Canada. Misschien zien jullie hun nog 😃😉. Zou grappig zijn. Heel veel groetjes uit een bewolkt maar warm Roermond 😘

Heit en Mem A long time ago

Wat leven jullie op dit moment in een mooie wereld.
Prachtige foto opnamen. Ik kan me best voorstellen dat je je wel heel klein en nietig moet voelen in zo'n geweldige omgeving. Bedankt dat wij het ook mogem mee beleven. Ik heb jullie gisteren al een voorspoedige
terugreis toegewenst en dat doe ik nu nog maar een keer.
Zoals jullie weten zijn Mem en ik dit weekend bij Sjoerd en Hennie. De goeten van Heit en Mem en tot ziens.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!