Woensdag 12 augustus: Victoria.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Vanmorgen werden we wakker met de aanblik van een glunderende Tessa. Ze had net het goede bericht gelezen, dat ze haar Masterstudie Geneeskunde in Maastricht mag doen. Dit was haar grote wens, dus dat was uitstekend nieuws. De dag kon toen al niet meer kapot!
We hadden een dagje Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island, gepland. Eerst zijn we naar de Fisgard Lighthouse gegaan ten westen van Victoria. Dit is de oudste vuurtoren aan de Canadese westkust. Hierbij lag ook het oude artillerie-fort 'Fort Rodd Hill' wat nu een Historic Site is. Van hieruit kon je vaag het Olympic National Park in de USA zien, waar we 2 jaar geleden waren.
Aansluitend zijn we naar Victoria-centrum gereden. Hier kostte het wat moeite om een parkeerplaats voor onze camper te vinden, maar het is gelukt. We stonden vlak bij de regeringsgebouwen en de Inner Harbour. Hier bruist het leven. Veel artiesten en kunstenaars en veel jonge mensen van verschillende afkomst. Interessant en leuk om te zien. 
Na wat te hebben rondgelopen en gewinkeld zijn we nog naar Fisherman's Wharf gelopen, veel bontgekleurde woonboten bij elkaar, waar allerlei fastfood-eettentjes in waren gevestigd. Veel vis natuurlijk. Eigenlijk zochten we een restaurantje om wat te eten. Maar het leek ons toch niet zo geschikt om daar wat te eten, we konden niet goed inschatten of het voor Tessa geschikt was. Dan toch maar weer teruglopen naar Inner Harbour, waar we aan het water een plekje vonden. Met uitzicht op het parlementsgebouw en het Empress hotel. Victoria is erg Brits, het is een soort eerbetoon aan het Britse thuisland. Veel gebouwen dus die aan Engeland doen denken. Met Engelse namen.  Robert en Tessa hebben ons daar getrakteerd op het avondeten. Het zat er erg fijn in het zonnetje, het smaakte goed en werd erg door ons gewaardeerd. We hebben getoast op Maastricht!
Daarna hebben we moe maar voldaan de camper opgezocht met het vooruitzicht op de camping in het avondzonnetje de dag te besluiten. We zitten hier nu met een welverdiend pilsje en een boek. De voorlaatste vakantieavond is het al weer. Morgen gaat het richting Vancouver.

 

Reacties

ulrike A long time ago

Good morning,
congratulations, Tessa.
En Robert gaat nu ook in Maastricht wonen?
Er komt binnenkort een beginnerswoning vrij!
Pietsje, jammer dat je geen vis lust, die is daar werkelijk lekker!
Geniet van de overtocht naar Vancouver, toch ook nog een hele reis en een mooie, na ja, jullie hebben nu zo veel moois gezien, dat valt niet meer te overbieden. Wij maken ons op voor een zwoele dag, verstand op nul en doorgaan, zullen we maar zeggen. Zo langzaam mag ik zeggen: tot ziens!

Monique A long time ago

Proficiat Tessa. We hoorden het goede nieuws gisteravond al van Anoek en Kris. Super fijn voor je. Ik heb gisteren Marianne en Peter naar de trein gebracht, maar zij vliegen naar Calgary. Dus die kunnen jullie helemaal niet tegenkomen 😅
Vandaag weer naar Vancouver. Ik zie jullie al mijmerend op het dek van de veerboot staan. Denkend aan die prachtige vakantie van jullie. Misschien zien jullie nog walvissen deze laatste dag 😉. Hou het vakantiegevoel nog lang vast.
Liefs
Monique

Dinsdag A long time ago

Tessa, wat fijn voor je! Gefeliciteerd!! Jullie hebben alweer een dag met een gouden randje gehad vandaag! Goede reis morgen naar Vancouver!

Heit en Mem A long time ago

Lieve Tessa.Wat fijn voor jou.
We hebben er allemaal zo op gehoopt. We gunnen het je zo graag. Dus gefeliciteerd.
Verder, beste allemaal. Wat weer een prachtige dag voor jullie. Het verhaal en de mooie foto's spreken voor zichzelf. Wat een mooie vakantie Hier is alles prima. Wij gaan morgen naar Borne en komem maandag terug. Tot dan en de groeten van Heit en Mem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!