Donderdag 13 augustus: Victoria-Tsawassen

Door A.F. Weidema - A long time ago

Zo, het is nu half 5 's middags en het ergste van deze vakantie hebben we gehad: het schoonmaken en opruimen van de camper en het inpakken van de koffers, want aan al het moois komt toch een keer een eind!
Maar hiervoor hadden we alweer een mooie dag; we zijn rustig van de camping bij Victoria vertrokken richting de veerterminal bij Schwartz Bay, ongeveer 35 km rijden. Het waren Robert's laatste kilometers in de camper. Hij heeft goed gereden, we hebben elkaar steeds afgewisseld. Onderweg hebben we aan de kust bij Sidney nog heerlijk op een bankje aan zee gezeten. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de eilanden en baaien voor de kust. 
Om 12 uur stonden we in de rij voor de veerboot naar Tsawassen bij Vancouver. Het is daar een af en aan van veerboten naar de verschillende Gulf Islands en naar de vaste wal.
Onze boot voer om 1 uur en we konden heerlijk boven op het dek zitten. Je vaart dan tussen de verschillende Gulf eilanden door. Het is geen straf om daar te mogen wonen als je al die mooie huizen aan het water ziet, vaak met een eigen aanlegplaats voor de boot.
In een smalle doorvaart tussen twee eilanden zagen we nog een groep van vijf orka's. Alle passagiers van de boot gingen naar die kant van het schip; hing dus wat scheef!
Na goed anderhalf uur varen kwamen we in Tsawassen aan, wat precies aan de grens met de USA ligt. Het Amerikaanse deel daar heet: Roberts Point.
De camping, een vrij ongezellige naast een groot waterattractiepark, ligt maar vijf kilometer van de veerhaven, en wat fijn is, morgen ook maar twintig kilometer van het camperverhuurcentrum. Daarom hoeven we morgen niet zo heel vroeg weg. Ons vliegtuig vertrekt om half vijf, dus voor half twee hoeven we niet op het vliegveld te zijn.

 

Reacties

Henk A long time ago

Ik heb heel erg genoten van jullie dagelijkse belevenissen en bijhorende foto's. Je hebt dan toch het idee dat je er zelf en beetje bij bent. Het was voor jullie natuurlijk een hele belevenis. Ik wens jullie en hele goede terugreis en ik zie jullie van het weekend wel in Roermond. Groetjes, Henk

Ulrike A long time ago

Extra vroeg uit bed om de eerste te zijn.....helaas.
Lieve alle vier, dit was mooi, zo met jullie onderweg te zijn. En wat hebben jullie een geluk gehad, ook nu nog weer orka's die jullie als het waren uitzwaaiden.
Goede reis en wel thuis en binnenkort vermoed ik in Fryslân, ook heeeeeeel mooi!

Monique A long time ago

Dank jullie wel voor deze prachtige reis. Tot morgen weer, dan haal ik jullie op aan het station in Roermond. Hopelijk verdwijnt de jetlag snel weer en komen jullie weer in het Nederlandse ritme. De orka's hebben jullie uitgezwaaid. Dat was nog even een cadeautje. Mooie symboliek he 😘
Ik hoop dat jullie goede reis hebben. Ik breng vandaag Sjors en Lucia naar Brussel. Zij vliegen naar de Filippijnen. Voor drie weken, ook niet verkeerd. Hoie tot morgen
Liefs
Monique

Dineke A long time ago

Lieve allemaal, geweldig dat we mee mochten genieten van jullie geweldige reis! Het grappige is dat het ook een onderdeel werd van onze eigen vakantie. 's Morgens op het terras van "ons" huis in le Montmary, onder het genot van een bakje koffie jullie belevenissen lezen en de prachtige foto's bekijken (en even wordfeuden en soms balen van de letters 😒. Een hele goede terugreis gewenst!! En probeer in Nederland het moois van jullie reis (de reis op zich, het land, de natuur maar vooral ook het met z'n vieren samenzijn) heel lang vast te houden! En ook thuis Is er weer veel om van te genieten! Goede reis en hopelijk tot heel gauw! Lijkt, Dineke

Dineke A long time ago

Wat heeft de telefoon er nu van gemaakt?!? Lijkt, Dineke? Huh? Moet zijn: Liefs, Dineke. Ps: Freek als reisverslaggever houden we er in!! Je zou nog eens een carrière switch kunnen maken ...

Cor A long time ago

Bedankt voor jullie mooie reisverslag en de mooie foto's. We hebben ervan genoten. Je maakt zo uitgebreid promotie om zelf ook eens zo'n mooie reis te maken. Ik heb de foto's steeds meegenomen naar het ziekenhuis en naar papa. Ze hebben er ook met plezier steeds naar uitgekeken. Ik wens jullie een goede reis terug.
Groeten
Cor
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!