Zaterdag 15 augustus: Vancouver-Roermond.

Door A.F. Weidema - A long time ago

Hallo allemaal, nu ik dit schrijf zijn we weer thuis in Roermond. Aan onze schitterende reis naar het Westen van Canada is een einde gekomen. Na het lange wachten op het vliegveld van Vancouver zijn we vrijdagmiddag plaatselijke tijd om half vijf richting Amsterdam vertrokken. In Vancouver was het bewolkt, zodat we binnen een minuut in en even later boven de wolken vlogen. Dat betekende dus weinig uitzicht jammer genoeg! We konden de mooie Rocky Mountains niet nog een keer vanuit de lucht bekijken. 
Het mooie van de vlucht was dat het niet donker is geweest. We vlogen zo noordelijk, dat de zon eigenlijk niet weg geweest is. Je kon aan de noordelijke horizon altijd wel de rode gloed van de zon zien.
De vlucht verliep erg rustig, maar we waren blij dat we na tien uur vliegen en dus zitten, gezond en wel in Amsterdam uit konden stappen.
Nu nog het laatste stukje per trein naar Roermond. Door de nodige werkzaamheden aan het Spoor waren we om drie uur in Roermond, waar we door Monique en Henk, de vader van Tessa, werden afgehaald. Al onze bagage paste mooi in de twee auto's en het ging nu naar Brikkenoven. Onze vakantie werd daar afgesloten met het voor de volgers van dit weblog bekende kopje koffie met ditmaal zelfgebakken cake van Monique en meegebrachte vlaai van Henk. Onder het genot van dit alles en veel sterke verhalen voel je je dan meteen weer thuis.
Ik vond het leuk om dit weblog te schrijven, al heeft dat vaak veel moeite gekost vanwege de veelal slechte Wifi op campings en in openbare ruimten. Maar als je dan 's morgens wakker werd en de reacties las deed dat erg goed. Bedankt alle volgers!

Aanvulling Pietsje: Na zo'n mooie vakantie, met zoveel indrukken, is het een hele omschakeling om weer tot het normale leven terug te keren. Mail, post, koor, werk....het vraagt allemaal om aandacht. En niet te vergeten de grote was. Hebben we dat allemaal meegesleept? Maar ja, vier weken weg terwijl je niet weet wat het weer gaat doen. En wat slaapt het eigen bed toch fijn! 
Prioriteit heeft de situatie in Friesland. We gaan het komende weekend de (schoon)ouders bezoeken en hebben daar de andere afspraken voor afgezegd.
Ik wil nog even zeggen dat we heel blij waren met alle reacties op onze verslagen. Fijn om te zien dat er een grote groep heeft 'meegereisd'. Het waren vier geweldige weken; het was gezellig met zijn viertjes (je zit toch vier weken op elkaars lip) en het reizen met een camper door Canada is gewoon prachtig. Je bent eigen baas, hebt alles bij de hand en kunt koken wat je zelf wilt eten. Af en toe uit eten gaan is best leuk, maar zelf je potje koken heeft ook zijn voordelen. En altijd afwassers bij de hand....
We kunnen deze vakantie nu afsluiten. De foto's worden geordend en er wordt een fotoboek gemaakt. Kunnen we af en toe weer even terugkeren naar dat wondermooie land...

Reacties

Ulrike A long time ago

Welcome back on earth, letterlijk en figuurlijk!
dank voor alle mooie berichten, foto's, indrukken.
Nu jullie thuis zijn en het vandaag ook nog regent en de hemel ontzettend grijs is, dringt zich het gevoel op dat de zomer echt voorbij is. Hier gaan de kinderen morgen weer naar school. Voor jullie morgen een goede start op het werk en graag tot ziens.

Rietje Vermeulen A long time ago

Bedankt fam. Weidema voor jullie prachtige reisverslag. Wij hebben bijna dezelfde route 2 jaar geleden gereden, ook met een camper. Door jullie verhalen kwam alles weer naar boven. Groeten Rietje Vermeulen.

J. Schaefer A long time ago

Als grote onbekenden van jullie hebben we met heel vel plezier jullie reisverslagen gelezen. Wij vertrekken zelf in september en doen met de Camper een groot deel van jullie route, voor ons iets minder uitgebreid, we zullen 3 weken Eg zijn. Hartelijk dank voor alle informatie die we zo uit jullie blog konden meepikken. We zijn nu dubbel gebrand om te gaan. Nog 2 weken dus de spanning stijgt.

Hartelijke groeten vanuit Gent in Belgie van Hans en Marijke op berenvoeten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!