26 juni Salt Lake City

Door A.G. de Bruijn - A long time ago

 De reis van vandaag ging voor de laatste 200 km naar Salt Lake City. Onderweg viel weer de gigantische uitgestrektheid van dit land op. Bij de laatste kilometers viel op dat, Salt Lake City wel een heel grote stad is. Veel meer verkeer dan we de laatste tijd zagen en wegen die van links naar rechts over elkaar heen kruisen. Wat hier ook anders is, is de temperatuur. Was het voorgaande dagen en weken koel tot koud te noemen, hier is het bloedheet. Buiten is het haast niet uit te houden en binnen loeit de airco. Tel je zegeningen dus. 
Omdat we vroeg op de camping waren, zijn we nog even met het openbaar  vervoer de stad in geweest. Omdat de tram hier niet te betalen was, hebben we dat ook maar niet gedaan. We hebben de stad als zwartreizigers bezocht. 
Het peil van ons geestelijk welzijn is ongetwijfeld weer een stukje opgekrikt. In Salt Lake City is het hoofdkwartier van de Mormonen gevestigd. We hebben de tabernakel bij de kerk bezocht. Het bijzondere daar is het orgel en optredens van koren. Wij hebben een stukje van een  programma met orgelspel bijgewoond. Er staat in die kerk een orgel met 2650 orgelpijpen. Ik gaf bij Ria en Pauline aan dat ik het idee had dat ik er 2 of 3 niet gehoord had. Maar vanwege de warmte kan ik er ook een paar gemist hebben.
Als afsluiting van een zeer geslaagde vakantie hebben Pauline en ik daarnet  in het campingzwembad nog even wat afkoeling gezocht en gevonden. Wij vonden dat dit bij 36 graden wel even mocht, en het was heerlijk.
Straks nog even inpakken en de camper wat schoonmaken. Morgen ons onderkomen van de laatste weken inleveren en naar het vliegveld. Om ongeveer 17.00 uur plaatselijke tijd vliegen we. We hopen zondag om ca. 11.00 uur Nederlandse tijd op Schiphol te landen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!