Donderdag 16-7-2015: De heenreis

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 17-07-2015 05:38

 

Na een zeer uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet in het hotel staat de bus klaar om ons naar Schiphol te brengen. Helaas moeten meer mensen die kant op, want de bus zit vol... Staan in het gangpad dus. Die drukte is een voorbode voor wat we op Schiphol aantreffen; je zou denken dat ze daar al vaker vliegtuigen hebben moeten laden, maar de rijen voor de bagage-afgifte doen anders vermoeden. Uiteindelijk zitten we een kwartier voor vertrek toch nog in het vliegtuig. De kinderen vermaken zich prima met boekjes, televisie en games. Jasper horen we het eerste uur niet meer, en daarna rukt hij zich alleen even los uit zijn film om te vragen of we Nederland al uit zijn :-) Na een rustige vlucht landen we na ruim 10 uur, om kwart voor twaalf plaatselijke tijd, in San Francisco. Eigenlijk was het vervelendste van het vliegen het lange wachten op Schiphol en daarna ook weer ruim een uur bij de douane in San Francisco.

Na wat reorganiseren in de koffers, en nadat de kinderen toch even hun half uurtje zwembad-fun hebben gehad, gaan we een wandelingetje maken en buspassen kopen voor de komende drie dagen. Vlak bij ons hotel op Union Square is de opstapplaats voor de cablecar, en we besluiten daar maar meteen een ritje mee te maken, een must in San Francisco. De rij bij het beginpunt is echter anderhalf uur wachten lang.... Een man die daar rondloopt benadert ons en zegt dat we ook twee blokken verder kunnen lopen en dan daar instappen als de cablecar langs komt, op die manier zijn we over een paar karretjes al aan de beurt! Uiteraard wil hij wel een "tip" voor zijn tip :-) Als we er (inderdaad snel) inzitten, is het goed vasthouden, want het gaat steil naar boven en beneden!  Jasper vindt het in begin leuk, maar als we een man krijgen die de rem bedient, en het grapje maakt: "Hold on tight, folks, steep hill and bad breaks!" en dan ook nog veel kletst met een collega op de cablecar, vindt hij het wel welletjes.... Dadelijk gaat het mis met de remmen! Gelukkig valt dat wel mee, en na een overstap op een cablecar de andere kant op, komen we na anderhalf uur terug op Union Square.

Na een korte stop bij Macy's, waar we een goedgevulde wrap eten, gaan we terug naar het hotel, waar de kinderen, die nog heeelemaal niet moe zijn, om half acht (half vijf 's nachts Nederlandse tijd!) naar naar bed gaan en, jawel hoor, meteen als een blok in slaap vallen. Dat voorbeeld ga ik nu dus maar volgen.....

 

 

Reacties

Lenie 17-07-2015 07:43 {{button-31335}}

Fijn dat de vliegreis zo goed ging. Toch een lange zit. Veel plezier verder.

Yvonne 17-07-2015 09:21 {{button-31346}}

Goodmorning, America!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan