Zondag 19-7-2015: Vertrek uit San Francisco / Santa Cruz

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 20-07-2015 08:09

 

Vandaag is alweer het afscheid van San Francisco. Het is ook de dag van de vertragingen en het oponthoud, dus de planning werd vandaag niet helemaal gehaald....

Het begint bij het ophalen van de auto al; we staan daar om tien uur, maar helaas is de auto pas om elf uur gereed. We mogen van de verhuurder nog even een rondje over Union Square lopen, leuk toch? Nou dankjewel, maar ik had liever een auto gehad. Het ophalen was op zich wel makkelijk; verhuurder Hertz zat letterlijk tegenover ons hotel...
Na nog een omweggetje via Lombard Street (het bochtigste straatje van de wereld, zegt men, en ook nog supersteil... fijn met een huurauto die je net vijf minuten kent. Dat is Hans zijn idee van "leuk toch"?), zijn we een half uurtje later op weg naar de volgende stop: Monterey. Helaas is het erg druk op onze weg San Francisco uit, dus lopen we nog extra vertraging op.

Rond het middaguur was de bedoeling geweest om aan te komen bij Santa Cruz, waar een grote boardwalk op het strand ligt, met diverse kermis- en pretparkattracties. Hier is het echter heel druk bij de parkeerplaatsen en na een tijdje rondgereden te hebben, besluiten we toch maar terug te gaan naar de parkeerplaats aan het begin van het stadje, waar je met een shuttlebus naar de boardwalk kunt. Inmiddels drie uur later dan gepland, lopen we eindelijk tussen de achtbanen en zoeken de kinderen twee ritten uit, waar ze graag samen in willen, a $6,00 per ritje.... Gelukkig waren dit volgens Jasper wel "de leukste waar hij ooit in is geweest" (een achtbaan en een wildwaterbaan), dus het was het allemaal waard :-)


Nadat de kinderen nog even hebben gezwommen in de zee, zijn we net op tijd weer bij de shuttlebus van 18.00 uur, maar helaas.... net als wij kunnen instappen, is de bus vol! Of we even willen wachten tot de volgende bus over een half uur komt... Grrrrr!

Uiteindelijk zitten we om zeven uur weer in de auto voor het laatste uurtje naar Monterey, maar ja, wat nou met het eten? Na een half uurtje rijden we echter voorbij een groente- en fruitmarktje, waar een kleine shop bij is, die ook verse panini's en broodjes maakt. Daar zoeken we allemaal iets lekkers uit, met een frisse smoothie erbij, en zo komt het toch nog goed. Om kwart voor negen komen we bij het hotel aan, waar tot grote vreugde van de kinderen het zwembad tot tien uur open is; kunnen ze toch nog even zwemmen! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan