Donderdag 23-7-2015: Van Death Valley naar Las Vegas

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 24-07-2015 09:32

 

Dus.... inderdaad vroeg op vandaag! Na wat protesten staan de kinderen ook op tijd naast hun bed en kunnen we vroeg vertrekken naar Zabriskie Point, dat bij zonsopkomst heel mooi moet zijn. Deze keer hebben we wel geluk; hoewel de officiële zonsopkomst al geweest is om kwart voor zes, komt de zon pas net als wij er zijn achter de berg te voorschijn piepen om Zabriskie Point prachtig in het licht te zetten. Het voordeel van zo vroeg gaan, is uiteraard ook de temperatuur. Waar het gisterenavond toen we naar bed gingen nog zo'n 38 graden was, is het vroeg in de morgen rond de 30 graden, dus een paar uurtjes rondkijken, is dan goed te doen. 

 

We zien ook nog de Devil's Golfcourse, Artist's Drive en Badwater (laagste punt van het westelijk halfrond). Jasper vond die laatste maar een rare naam....  We hebben gisteren van de ranchwinkel toastjes meegenomen met smeerkaas en dat vormt onderweg het ontbijt van vandaag; we vertrokken vandaag te vroeg om vers brood te kunnen halen.
Om 10 uur is het alweer behoorlijk opgewarmd, en gaan we terug naar het hotel om in te pakken, terwijl de kinderen even zwemmen. Tegen half twaalf rijden we dan het park uit, waarbij we nog even uitkijkpunt Dante's View meepikken.

Onderweg naar Las Vegas zouden we een scenic route gaan rijden door het Red Rock State Park, maar omdat de kinderen nu wel eens wat langer willen zwemmen, we nog wel meer (en mooiere) rode rotsen gaan zien en omdat Jasper buikpijn heeft en zich niet zo lekker voelt, besluiten we dat maar te laten voor wat het is, en meteen door te rijden naar het hotel. Langzaam maar zeker verandert de rustige omgeving van Death Valley weer in drukke wegen en na twee uur rijden we Las Vegas binnen. Gelukkig geen file, maar langzaam rijdt het wel. We vinden het tot nu toe toch overal behoorlijk druk op de wegen, vergeleken met vorige keer dat we er waren, 20 jaar geleden. Misschien komen de rustigere wegen nog, als we meer richting de Nationale Parken komen.

Het hotel in Las Vegas ligt in een zijstraat van de Strip, lekker rustig na een dag hectiek van Vegas, en heeft de grootste kamers tot nu toe. Er zit een mooi zwembad bij, dus de kinderen zijn dolblij en verdwijnen voor een uurtje of twee. Om half zeven rijden we richting downtown, omdat daar het beste buffetrestaurant van de stad zou zitten. Okee, het is niet zo uitgebreid als Etenstijd o.i.d. maar de keuze is voldoende en het kost dan ook maar €13,00 per persoon.....
Na een bezoekje aan de sound and lightshow van Fremont Street, gaan we weer richting hotel, waar het de hoogste tijd wordt dat de kinderen gaan slapen, na een lange dag! (En Hans is op de bank ook meteen vertrokken.... :-)

 

Reacties

Yvonne 24-07-2015 10:10 {{button-32180}}

Ok, dat is wel nieuws van formaat: Etenstijd Tilburg overtreft beste buffetrestaurant Las Vegas!!!

Nicole 24-07-2015 11:03 {{button-32190}}

Wat een indrukwekkende foto's! Ik dacht dat wij een leuk uitzicht hadden vanuit ons zwembad hier, maar dit slaat alles (ook nieuws van formaat, Yvonne: Zabriskie Point overtreft Lago Trasimeno!!!)

Ik heb trouwens Lenie's gewoonte overgenomen en lees elke ochtend bij het ontbijt je nieuwe stukje. Da's weer 'ns wat anders dan de ochtendkrant :-)

Yvonne 26-07-2015 00:03 {{button-32398}}

;-)

marie-therese 31-07-2015 06:09 {{button-32965}}

fremont experience was een leuke belevenis. Maar wat een gekkenhuis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan