Vrijdag 24-7-2015: Las Vegas

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 25-07-2015 09:02

Vandaag op pad voor onze eerste hele dag in Las Vegas, na het ontbijt met broodjes die Hans in een lokale Mexicaanse supermarkt heeft gehaald. Het duurde wel anderhalf uur voor hij iets gevonden had, maar dan hadden we ook lekkere broodjes. Morgen weet hij gelukkig waar hij heen kan voor het brood... :-). Met een beetje vertraging vertrekken we dus met de auto richting Strip. We zitten er "maar" anderhalve kilometer vanaf, maar in de hitte is het toch wel  fijn als je dat (oninteressante) stuk met de auto kunt doen. En hoewel het druk is op de weg, is parkeren bij de hotels overal goed te doen en gratis. 

We zetten de auto in de selfpark parkeergarage van hotel New York New York. Omdat we hebben besloten om het Adventuredome (een overdekt pretpark voor kinderen met veel achtbanen en andere thrill-rides) achterwege te laten, mogen de kinderen wel in de achtbaan van New York New York (voor $14,00 per persoon natuurlijk belachelijk duur). Helaas moet je 54 inch lang zijn, en Jasper is pas 50 inch, dus dat feest gaat voor hem niet door... Hans gaat er nog wel met Aniek in en Jasper mag een paar ritjes maken op diverse attracties op de Coney Island Game Arcade, rijden op een motor op een scherm, schieten op transformers en dat soort ongein.

Daarna is het doorlopen naar het volgende hotel, het Excalibur, waar wij twintig jaar geleden logeerden. Ik kan me er weinig meer van herinneren.... Daarna het Luxor, in Egyptische stijl, en weer terug naar Excalibur om te lunchen. Qua warmte valt het mee vandaag, ik schat rond de 40 graden, maar als je een beetje in de schaduw blijft, is dat net te doen. Als het te heet wordt, zijn we net bij een hotel om even naar binnen te gaan en als je binnen begint te vernikkelen van de airco, kun je weer opwarmen buiten. Als uitsmijter gaan we naar de M&M's megastore,vier verdiepingen vol met M&M's snoep en artikelen; hoe krijg je het bij elkaar verzonnen! En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je hier teveel M&M's gaat kopen: een mengsel van 500 gram verschillende kleuren uitzoeken kost $14,99... In Nederland, of zelfs al om de hoek in een winkelstraat in Vegas betaal je €5,00. Voor de fun mogen de kinderen dus een paar (aparte) kleuren uitzoeken en aan de hendel draaien, maar heeeeel zuinigjes :-)! Toch nog $5,80 voor den minizakje.... 

 

 

Na nog een 3-D filmpje met Yellow en Red M&M in de hoofdrol, is het tijd om terug te gaan naar het hotel, voor het dagelijks zwemuurtje. Het avondeten is bij weer een ander buffetrestaurant (beter dan gisteren, seafood-avond vanavond), waar Jasper zomaar drie borden met eten leeg eet en sinds nu ook gefrituurde garnalen lust. 

Als afsluiter van de dag hebben we een limousine gehuurd, die ons om negen uur op komt halen. Superleuk om in zo'n lange bak rondgereden te worden over de Strip en mooi om alles in het donker aan je voorbij te zien gaan. Morgen gaan we nog wat van de hotels die we nu by night zien, in het licht bekijken.

Reacties

Yvonne 26-07-2015 11:16 {{button-32445}}

Wat chique, in een echte limo! Gaaf hoor.

marie-therese 31-07-2015 06:13 {{button-32966}}

Ik wist helemaal niet meer dat jullie ook 20 jaar (wij 19 jaar)
geleden naar Amerika waren geweest. Was dat ook voor jullie huwelijksreis?

Jose 31-07-2015 06:38 {{button-32969}}

Nee, Marie-therese,, dat was niet voor onze huwelijksreis, maar twee jaar eerder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan