Zondag 26-7-2015: Entering Red rock country

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 27-07-2015 09:46

Vandaag afscheid van Las Vegas, wat vooral de kinderen jammer vinden. Jasper heeft beide dagen hier zelfs een 10 gegeven :-). Ik heb me er ook best vermaakt; veel te zien, lekker eten, fijn hotel en niet te heet.

Maar goed, de rondreis gaat verder en brengt ons vandaag door drie staten: van Las Vegas in Nevada, door Arizona, naar Zion National Park in Utah. Omdat we vanochtend een beetje door de wekker heen sliepen, en Utah ook nog 1 uur tijdverschil heeft met Nevada, zitten we niet ruim in de tijd vandaag.... Snel inpakken dus maar en vertrekken.

Het duurt niet lang, of de eerste mooie rood/oranje rotsformaties verschijnen langs de weg, en die zullen vandaag niet meer verdwijnen. Dat vond ik bij de vorige rondreis ook 1 van de mooiste landschappen: de rode rotsen van deze omgeving. Onze uitstap van vandaag gaat naar Valley of Fire, ongeveer een half uurtje rijden van Las Vegas. En dat staatspark doet zijn naam eer aan; het is er bloedheet en de rotsen hebben inderdaad mooie rode en oranje kleuren. Een aantal kleine wandelingen die ik van tevoren bedacht had, laten we maar zitten, omdat het er met 38 graden echt te warm voor is. We stoppen hier en daar langs de route en lopen kleine stukjes vanaf de weg over en tussen de rotsen, maar daarna willen we wel weer de verkoeling van de auto in. Het park is wel prachtig om te zien! 

 

Als we onderweg ook nog een half uur in de file staan vanwege wegwerkzaamheden is de vertraging helemaal compleet en rond half acht plaatselijke tijd komen we bij ons hotel aan; De Cliffrose Lodge, een paradijsje onderaan de rotsen van Zion National Park, met vanaf ons terrasje voor de kamer een mooi uitzicht hierop. Hier houden we het wel een aantal dagen uit... De kinderen willen uiteraard meteen even zwemmen in het zwembad, waardoor we pas om half tien in een restaurantje zitten, en ze erg laat in bed liggen. Morgen maar een klein beetje uitslapen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Yvonne 27-07-2015 18:56 {{button-32613}}

Mooi zeg! Maar 38 graden is inderdaad geen wandeltemperatuur meer....
Kus van je zus.

José Aartse-Van Vroonhoven 28-07-2015 07:59 {{button-32652}}

Kus terug!

Rianne 30-07-2015 05:40 {{button-32864}}

Leuk om al jullie avonturen te kunnen volgen en te zien hoe jullie steeds dichter bij San Diego komen! Ik ga nog even een paar daagjes met Claire en Yvette naar Ohio, dan maandag nog even Janine's verjaardag vieren, dinsdag uitrusten en dan zijn we woensdag klaar voor jullie komst. Geniet van alles en tot volgende week!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan